• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBBrmlab hackerspace Prague
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    XCHAOS: Mohl bys prosim nejak vic rozvest myslenku, ze reprap je vzdaleny jakemukoliv praktickemu vyuziti? Vzdyt diky samoreplikaci tu tiskarnu vubec mame (nejlevnejsi nesamoreplikujici tiskarna vyjde odhadem na osminasobek a netiskne lip).
    A o praktickem vyuziti tiskarny jako takove by ti postylka segrinejch deti nebo brmbot mohli vypravet;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VOZKA: Pět let? S arduinem je zacatek zalezitost dvou tydnu max. a zbytek se doucis za pochodu;)

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    připomínám, že moderátorství tohohle klubu rád věnuji prvnímu členovi Brmlabu, který si o to řekne (já jsem jen zvědavý nečlen :-)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    AXTHEB: Jáá, jáá! Jsem z toho nadšen, ale bohužel zatim asi nemám dost vědomostí v žádným souvisejícím odvětví (a v elektru nemám naprosto žádný, což mi přijde docela zásadní, občas lituju že jsem šel na gympl) na to abych k něčemu byl. RepRap a Harvieho synťáky mě ale určitě zajímaj. Po zkouškovým si kupuju Arduino, takže tak za pět let bych mohl sám umět s něčim přispět:-)).
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KEDRIGERN: Jo, ale treba sou lidi co chtej ocumovat nejaky uzasny veci co sme vymysleli, tak aby bylo jasny ze utery je ten nejlepsi cas.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    RAINBOF: Plus veřejné akce. A většina lidí zas nemá potřebu chodit očumovat geeky, když k tomu není nějaká zajímavá akce.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KEDRIGERN: to sice je ale pro uplnost dny pro verejnost jsou utery takze chodit jentak by se melo jen se cleny. nemylim li se .)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Nevymýšlej komplikace, tam ke nejsou. V Brmlabu je snad každá akce veřejná. Normálně nahlásíš na vrátnici, že jdeš do Brmlabu. Dělají to tak všichni. V budově je dokonce i galerie etc. No problem.

    Vrátnice je jen autoritářský přežitek pro podporu zaměstnanosti.


    SHAMAN23
    SHAMAN23 --- ---
    super tak to se přijdu něco přiučit


    XCHAOS: na stránkách sou instrukce, věřim že to zvládnu :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    no ale jde se tam přes vrátnici, takže možná by nebylo od věci domluvit si sraz s nějakým členem...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    SHAMAN23: Jasně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SHAMAN23: pokud já byl minule veřejnost, tak ano.

    (ale není to moc velký, tak aby tam nebyla tlačenice !)
    SHAMAN23
    SHAMAN23 --- ---
    Ahoj, tahle iniciativa mě moc zaujala, koukal sem že teď ve čtvrtek sou ty lighting talks, je to normálně otevřený pro veřejnost?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SARGONOUT: to máš těžké... já třeba vůbec neznám v mém okruhu nikoho, kdo by ještě používal irc (teda možná znám, ale stejně s ním přes irc nekomunikuju)

    já to třeba vidím jako místo, kde bude možné anouncovat lightning talky (což vidím jako takový výstup Brmlabu i směrem k veřejnosti, a pro mě je to zajímavá věc)

    viz http://brmlab.cz/event/lightning_talks
    SARGONOUT
    SARGONOUT --- ---
    XCHAOS: does no matter ... skor som chcel povedat ze "sam sm zvedavy co sa tu bude preberat"
    vacsina dolezitychveci sa prebera irc/wiki/live takze nejake plky/drby na nyxe su len spestrenie :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SARGONOUT: slovo "anarchista" tady padlo v jediném příspěvku - a to navíc od člověka, který kritizoval můj článek s volnými úvahami o některých projektech Brmlabu - a označoval tím mě, který navíc s Brmlabem (kromě zájmu lightning talky) vlastně ani moc společného nemá :-)
    SARGONOUT
    SARGONOUT --- ---
    brmlab ma pomerne dost celnov ... a nie vstci sa priklanaju k anarchistickym hodnotam :)
    dlho som rozmyslal ze spravim auditko na nyx-e ale prislo mi trochu zbytocne ... som zvedavy co sa tu bude preberat :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HARVIE: heh, já Rushkoffa léta nesledoval, a kromě toho on docela patří do "našeho věku" - nemyslím, že bude moc starší než já :-) a jeden známý prohlásil, že Rushkoff je "cybersmažka", tak to nevím, jestli by pro mě byla pocta...

    když už, tak ten Vernor Vinge byl opomíjený prorok singularity. A ten je tuším dnes už v důchodu... osazenstvo Brmlabu by podle mě docela dobře zapadlo mezi "Queng Ho" civilizaci z jeho románů :-) jako ano.. i tu zmínku o tom "nevlastnit zbraně, ale mít potenciál je vyrobit" mám asi trochu ovlivněnou těmi Queng Ho.

    Know-how je spíš strategická, než taktická záležitost. a já v těch hackerspacech vidím obrovský potenciál zdílení know-how - který přesahuje možnosti jediného člověka (byť by byl geniální)

    BTW... tak se zeptej někoho z Brmlabu, kdo je třeba na NYXu, jestli tu diskuzi nechce správcovat. fakt netrvám na tom mít tuhle konferenci pod palcem.. jen byl chvilkový nápad jí založit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ENKIE: tahle offtopic vsuvka byla v mém článku, ale do téhle diskuze to nepatří.

    ten politický aspekt, tzn. že budou hackerspacy podezřívány dřív nebo později z nějaké podvratné činnosti, mě napadl okamžitě. a samozřejmě, že je nebudou popotahovat za to, že třeba prolamují DRM ochrany, nebo něco... určitě by si našli nějakou trapnou záminku. proto jsem to postavil takhle: spíše mě zajímá "potenciál to udělat" (know-how, nástroje), než samotné aktuální držení něčeho zajímavého. ať už půjde o DRM, nebo o zbraně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANT_39: omlouvám se, opraveno.

    KEDRIGERN: ano, jsem připravený diskuzi okamžitě věnovat komukoliv z Brmlabu, kdo se ozve.

    ENKIE: WTF ? já jsem napsal oslavný článek o lidech, co podle mě jednají velmi svobodně a velmi zajímavě. a dělají věci, která já už jsem líný dělat. a "anarchista" jsem nikdy nebyl... když jsem o tom přemýšlel, tak mě k těmhle postojům posouvala nejvíc existence povinné vojenské služby, která trvala i po roce 1989. ale je to tu offtopic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam