JVCNC: mě se líbí, že nekopíruješ zavedená klišé, která podle mě propagují hlavně dodavatelé těch extruderů a spotřebního materiálu pro něj :-)
když jsme u toho - tak levný čínský šmejd jsou dnes převážně výlisky. v podstatě mě teď napadlo, že rozumně vypadající výrobek chceme dostat klidně ve formě výlisku, pospojovaného tak, jako stavebnice plastového letadla nebo socha "etropa" David Černého... ta pracovní síla spojená se zkompletováním výlisku je už zanedbatelná a pravděpodobně si to každý secvaká sám.
otázkou je tedy výroba jednorázových forem pro ty plastové výlisky a jejich rozlišení... napadá mi stroj, který by byl "vícenásobně použitelnou formou" na lisování - tedy např. by byl tvořen spoustou drobných, relativně snadno polohovatelných jehliček, které by šlo "něčím jako 3D tiskárna" nastavit do požadované polohy, ve které by se to pak zafixovalo a použilo pro lisování.
vlastně je to aplikace pro 3D tisk - místo polohování "naklikat" mojí formu na (tvoje) výlisky (z PET odpadu) do požadované podoby dle počítačového modelu :-) jen se místo extruderu použije jehla.