• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBBrmlab hackerspace Prague
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    JAZZZ: no to uz me inspirovalo... ale pouziva to mikrofon, kterej bere i ruchy z otevrenyho okna a axcelerometry, ke kterejm se zas musi clovek primo tulit aby neco namerily, proto sem zacal experimentovat s PIRkem...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    HARVIE: muzes se insPIRovat tady http://www.mojandroid.sk/android-aplikacie/inteligentni-budik-sleep-as-an-droid-ceska-android-aplikacia
    kamos to pouziva a leze z toho neco podobnyho jako tvuj graf, akorat je to docela zrout baterky, takze jen kdyz v noci nabijis :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Tak jsem v ramci brain/sleep hacking projektu monitoroval svuj spanek PIR cidlem a tady je vysledny graf. Myslim ze spankove cykly jsou v nem jasne videt:

    http://brmlab.cz/_media/project/sleepmotions.png


    Dalsi krok bude upravit system tak, aby mi naridil budik na cas, kdy se mi bude dobre stavat...

    LessDuino [brmlab]
    http://brmlab.cz/project/lessduino
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    JAZZZ: co se tyka koureni, tak v brmlabu je na to stroj :)
    nejaky halusky ovladany piezo senzorama by mohly bejt zajimavy, ale nerad bych to prekombil nejak moc (jako ze e-bici pripojeny k reactablu uz by byly asi moc)
    JAZZZ: mrte me sere, ze asi nestiham svihadlo :(
    KOAN: na to jsou androidi aplikace...kdyztak muzes koupit levnej android mobil a zasroubovat ho do nejaky kovovy krabicky s plexisklem pres display, aby neslo nic mackat...
    KOAN
    KOAN --- ---
    Zdravím! Hledáme takové, co si troufnou na skládací krabičku s AR funkcemi: kde se skrze obrazovku mobilního telefonu zobrazí 3D model brouka roháče. Příkladem fungujících aplikací mohou být následující: https://developer.qualcomm.com/mobile-development/mobile-technologies/augmented-reality/videos
    https://ar.qualcomm.at/qdevnet/

    Takhle nějak si to představujeme ;) https://ar.qualcomm.at/resources/images/devGuide_OcclusionManagement.jpg

    pokud víte / umíte / znáte takové....určitě se ozvěte na michaela@m77.cz

    celý text výzvy: http://m77.cz/M77_IT_Challenge.pdf

    díky moc!
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    HARVIE: uz vim cos myslel tou afterparty v crosuu :)
    [ BIO CROSS - PSYTRANCE - DOWN STAGE - FREE ENTRY / partyparty / 1.8.2012 / CR - Praha - Cross Club ]
    presne muj salek caje :)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    PROFOR: jo vsak jo, chapes me naprosto presne, i kdyz jsem to napsal nejspis tak ze by to mohlo vyznit jinak, to jsem si postesknul tak nejak obecne nad pristupem nekterych u kterych se modelovy pripad opakuje porad a to konkretne : nasel jsem nejake krokove motorceky z tiskarny a chci postavit cnc, nic o tom nevim nic o tom sam cist nechci a vy mi musite poradit jak na to abych to mel zadarmo a bez prace. i kdyz to moje rozcilovani se bylo i konkretneji mirene ale zbytence, drive ci pozdeji kazdy pochopi ze jsou veci ktere se osidit nedaji a drobna uspora vyrazne degraduje nakladnejsi a jinak i vcelku povedeny zbytek, takhle to presne prave delaj cinani kde vcelku povedenou a jinak dobre provedenou vec totalne zabijou drobnym detailem na kterem chteli usetrit jeste trosku vic a degraduje celek na uroven nepouzitelneho srotu, pritom by stacilo malo, jen nesetrit uplne co nejvic a uplne na vsem, takova vec se pak dokaze prodrazit tak, ze za vyslednou cenu by se dalo postavit od zacatku neco uplne nekde jinde. na to jsou dobre 3d tiskarny, u nich se to neprodrazuje, jen na tiskovem materialu, u cnc frezky to zacne skakat nahoru pekne rychle jen za zlamane nastroje a pak je cas na jedno moje rceni a to ze ten kdo setri, plati za tri
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    JVCNC: Hehe - to mi neco rika... :) Ale ma to dve strany - na jedne strane je klasicka strojarina v modernim pojeti - kde se to dela tak, aby to fungovalo produkcne. To je jedna cesta, kterou nas vzdycky ucili - i kdyz uprimne - kdyz jsem delal na konstrukci, tak muj sef mne jeste nutil delat u prkna ve stoje, neb rikal, ze u kompu budu linej a pomalej (to byla ale doba pred vejskou, kdy 3d cad sw nebyly jeste moc rozvinute), kazdej konstrukter byl vedenej k tomu, aby sestava byla smontovatelna a navic jeste co nejmensim poctem nastroju. Nicmene i v te dobe uz jsme dostavali nemecke vykresy z nekterych cadu takove, ze se mi chtelo zvracet (a nebylo to odlisnosti norem) - nejak opomijeli technologicnost konstrukce, nemeli spocitane rozmerove obvody, atd.
    Ta druha strana je to, co obcas delaji lide z brmlabu: docela zajimava forma kreativity pouzitelna v amaterskem prostredi. Nikdo po nich nechce zadne dodrzovani dobrych zasad, ale v tomhle ohledu je tu zase obdivuhodny smysl pro kombinaci dostupnych veci tak, aby se postavilo neco funkcniho z minima a to zejmena na zaklade kreativity - proste klasicke hackovani. Pocitaji ale s tim, ze to je pouzitelne pro ne a ne obecne. To by nemeli byt ty lidi, na ktere si stezujes - ty jsou mimo obe skupiny.
    BTW - na tom c-n-c foru je krasne videt pristup tech lidi, o kterych jsi psal. Je to nekdy o nervy, kdyz to clovek cte a vidi, jak se jim nekdo v dobre vire snazi pomoci a oni si stale melou svou... :)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    PROFOR: dokonce teprve az v te dobe zacly prichazet frekvencni menice a AC serva jeste o par let pozdeji, nemluve o ridicich systemech a CAMech, no a pak dojdes k tomu ze 5 ose cnc tak jak je zname dnes je zalezitosti az poslednich nekolika malo let, pri tomhle tempu vyvoje se hrozim toho co bude za dalsich 5 let, hlavne se hrozim toho jak do cnc zacina dneska delat kdejakej student kterej nadava ze novy krokac je strasne drahej a predrazenej a zurive demontuje krokace z kopirek o kterych pozdeji zjisti ze jsou uplne k nicemu a strasne se divi ze ma vic jak 2 draty. Pritom jeste pred par lety by o tom vubec ani nepremyslel protoze o necem takovem ani neslysel.

    No to uz si ale stezuju na to ze si zacinam pripadat starej, coz asi chapes kdyz jsi jeste starsi :D

    oni bohate stacej narky nekterych mistnich ze brousena kalena tyc z cncshopu je predrazena a ze staci hlazenka z ferony, ze trapezovej sroub je strasne predrazenej ze staci metricka zavitovka a pak podle toho vypadaj vysledky ktere maj co delat aby se aspon i jen hybali, a to maj pritom i jen blbej telefon drazsi nez co je to pak vsechno stalo, hlavne ze to je vsechno predrazene :D nechapu tedy proc nenadavaj ze je strasne predrazene linearni servo za ktere na jednu osu daj vic nez za auto.

    no tak jsem si zanadaval, postezoval a radsi pujdu spat :O)
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    JVCNC: No nechytej mne za slovo - ja vim... :)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    PROFOR: no ono neni 5 ose cnc jako 5 ose cnc, 5 ose indexovane muze byt klidne i starsi protoze jeho programovani clovek zvladne i bez CAMu, coz se neda rict o 5 osem kontinualnim cnc ktere uz clovek moc nezvladne a bez pokrocileho CAMu s komplexni simulaci znacne narocne na vykon PC ktery tehdy proste nebyl si clovek moc neskrtne, navic v te dobe nebyly jeste ani tak uplne bezne plne 3 ose cnc u kterych si bez CAMu pri obrabeni obecnych 3d ploch clovek taky neskrtne.
    To co predvadej v tom videu v roce 1993 rozhodne mozne nebylo :p
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    JVCNC: To zalezi na meritkach - v dobe, kdy jsem byl na vejsce uz byla. Coz je rok 1993 a vyse... :)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    SPECZ: jo to uz zni dobre :) na srazu si sepisem seznamy kdo co vezme. urcite pak sezenu jeste nejaky zrcatka a polystyren, udelame u stropu v tom tunelu sit paprsku a budem tam chvili chodit kourit :)

    HARVIE: ty svetla a prevod midi na dmx .. to nezni spatne, ale ja na to ted nemam zadny vhodny hw. vzdycky je ridim pres system vhodnej spis do budov.
    ALE mam jinej napad a to sice mam doma bici modul
    http://www.roland.com/products/en/TD-3/
    a k tomu se da pripojit jakykoli kus srotu ci trubky s timto snimacem
    http://www.youtube.com/watch?v=wApYgpp7Eo0
    + mam taky normalni roland soupravu - hihat,virbl,cinel,tom,kopak
    takze beat by mohl byt v tom reactablu zivej, to by tomu s tim thereminem mohlo dodat grady :) a taky moznost nechat lidi mlatit do zdi nebo nebo pneumatiky se snimacem

    PIR se pro precizni snimani pohybu neosvedcily, resili jsme to v ramci tohohle projektu pres lety pomoci IR kamery a max jsp
    tady je z toho video.
    [ JAZZZ @ Brmlab + fenomén hackerspace, v ČR i ve světě. ]
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    JAZZZ: Můžu jeden slušně svítící zelenej zapůjčit, píšou ne něm sice že má míň než 100mW, ale nejsem si úplně jistej jestli je to pravda :-)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    XCHAOS: to uz je trosku starsi, na 3d tiskarne se pouze spoji kovovy prach v pojivu a vysledek se musi jeste pretavit aby se kovove castecky spojili, coz je energeticky casove a i na vybaveni dost narocne, krome tiskarny potrebujes jeste pec ktera je zakladem tehle technologie.

    zajimavejsi mi prijde tohle, coz je prime natavovani kovoveho prachu
    Trumpf - Direct Metal Deposition - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=iLndYWw5_y8
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    PROFOR: nerekl bych ze velmi dlouho
    STICK
    STICK --- ---
    helou! takze freezefest hackerstage meetup bude 1.8 o 20:00 v brmlabe! http://brmlab.cz/event/freezefest
    ako sa ku nam dostat: http://brmlab.cz/place
    tesim sa na vas!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PROFOR: napůl nadsázku :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam