• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBBrmlab hackerspace Prague
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HARVIE: na LSD se asi fakt dá dělat ledacos, ale mě na tom asi zajímá spíš ta technologická část, která funguje i bez toho, aby někdo nebo všichni ze zúčastněných byli na tripu. jako tyhle nestandardní interfacy mi celkově přijdou zajímavý... těžko čekat, že někdo přijde s něčím převratně novým, ať už zvukovým či vizuálním, ale je podle mě prostor pro to to jinak ovládat.

    MALEJNOREK: Seems that Patrick was quite the brain since he developed and sold a guided missile detector to the U.S. military when he was 11 years old. ... hmm, hustý :-)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    XCHAOS: to mi delali v tmplabu v parizi... dali mi na hlavu EEG elektrody a pustili to do mozartovy game of music, dice game, nebo jak se to menovalo, coz vyustilo ve vaznou hudbu komponovanou mejma mozkovejma vlnama. ale to se da delat i na LSD :-))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STICK: ... a nešlo by to EEG nějak převést na audiosignál? přes nějaký zajímavý efekty? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    stáhl jsem si Voyager Sounds from Space z roku 1990, ve FLACu. je to asi nejhustší ambient, co kdy kdo natočil - přímá konverze záznamů z přístrojů Voyageru do hudební podoby.

    docela bych to tam někde v nějaké uzavřené izolované místnosti nechal klidně běžet jako smyčku (je to bůhvíkolik hodin). ideální doprovod k nějaké instalaci... případně nějaká drobná zpětná vazba - aspoň automaticky měnit hlasitost podle počtu lidí v místnosti, nebo tak něco.

    je to hodně starý, pravda - ale pochybuju, že typický mladý ještěři dnes vědí, že něco takovýho vůbec existuje.... (zase pointa asi je prozradit původ těch zvuků, no je to asi na Freeze moc konceptuální)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Hmm este sem to poladil... ted to vic blika...
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Tak sem zacal hackovat a mam prvni uspech... tahle vec na vas vybafne na freezu ze tmy az to budete nejmin cekat...
    FreezeFest 2012 Amazing Maze Preview - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=BNcTkK6o0xE

    (samozrejme doplnena o nejakej hruzostrasnej oblicej)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    SARGONOUT: no oxymetr s moznosti logovat v brmlabu uz je. tak si dej jednu noc na sofa v brmlabu a uvidis :-) spis je otazka jak to udelat aby to bylo pohodlny pro kazdonocni vyuziti... ono ten oxymetr na prstu neni nic prijemnyho a ani pacienti na JIP/ARO nemaj zatim nic chytrejsiho. proste musi mit oxymetr skripnutej na prstu a kabel prigafovanej k ruce aby si to nestrhli.

    Ovsem nedavno jsem videl tohle:
    Tracking small changes in video to see someone’s pulse - Hack a Day
    http://hackaday.com/2012/06/04/tracking-small-changes-in-video-to-see-someones-pulse/

    To video je mistama dost vtipny a rozchodit to s noktovizi by byla naprosta bomba. To uz mas tu "detekci zivotnich funkci" uplne jak ve star treku nebo vetrelcovi :)
    STICK
    STICK --- ---
    nasiel som paper o tom, ze je to cele trochu zlozitejsie ale funguje to - http://www.psycho.hes.kyushu-u.ac.jp/~lab_miura/Kansei/Workshop/proceedings/P-205.pdf (Detection of REM sleep by heart rate)

    experiment spocival v tom, ze mali ludi pripojenych zaroven an EKG aj EEG, vyhodnocovali REM fazu iba pomocou EKG a potom porovnavali na kolko % sa trafili v v porovnani s EEG. vychadzali im cisla medzi 77% a 88%.

    a preco je to zlozitejsie? kvoli tomu ze pocas REM faze nema clovek vyssi tep, ale viac nepravidelny. takze treba statisticky pozorovat intervaly medzi jednotlivymi tepmi a vyhodnocovat ich odchylku od priemeru (napriklad poslednych N hodnot).
    SARGONOUT
    SARGONOUT --- ---
    ono je to vsetko krasne prepojene
    teba vpodstate zaujma detekcia REM faze
    zvysenim tepu sa zvysi aj spotreba kysliku takze telo zacne rychlejsie dychat
    svaly(a hlavne mozok) spotrebuju dost kysliku a nejak sa im musi zadovazit
    podla mna sa cez oxymetriu da detekovat REM o dost presnejsie (skor)
    ... ked sa vratim z dovolenky tak to skusim nejak zostrojit ... nakupte ducktape :D
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    STICK: no minimalne mezi pohybem a tepem by mela bejt korelace... tam prece vidis i tep... ale zajimalo by me, co by z toho vylezlo, kdyby se tep odfiltroval LPFiltrem... to by mohlo bejt taky zajimavy...
    STICK
    STICK --- ---
    SARGONOUT: to by ma tiez zaujimalo ci su v korelacii pohyb pocas REM a tep pripadne kyslik v krvi. myslim ze to by bol zajimavy experiment pre brmlabacku "spankovu laborator" :D
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    SARGONOUT: ten oxymetr je zajimavej napad... a nameri to neco zajimavyho? jestli je nejaka spojitost mezi dechem a spankem (jako ze asi jo), tak by to mohlo davat mnohem hezci data nez nejaky binarni snimani pohybu...
    taky na hackaday nekdo tohle meril s vyuzitim zvukovky s DIY EMG elektrodama na svalech :-) Ale takovy veci nechci delat, protoze to asi nebude uplne bezpecny, zrovna predevcirem nam tu na sidlisti shorela trafostanice...
    E2E4: Hmm delat to bezdratove je trochu oser a asi sem na to linej... to je vyhoda PIR cidla, ze nepotrebujes kabely i kdyz to cidlo bezdratovy neni...
    SARGONOUT
    SARGONOUT --- ---
    ja by som chcel spravit nieco podobne co by meralo nie akcelerometrom ale priamo puls popripade oxymetriu
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: v tom naramku je normalni pohybovej senzor (takovej ten co lehce chrasti), resp. dva - v kazdy ose jeden. naramek je z frote. snadno replikovat..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4:


    out2.ps.pdf (230308 B)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JAZZZ: to je na nic, malo citlivy.. ja pouzivam axbo s naramkem. http://www.axbo.cz/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MIT Students Reveal PopFab, a 3D Printer That Fits Inside a Briefcase - Slashdot
    http://hardware.slashdot.org/story/12/08/03/2121221/mit-students-reveal-popfab-a-3d-printer-that-fits-inside-a-briefcase
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    JAZZZ: no to uz me inspirovalo... ale pouziva to mikrofon, kterej bere i ruchy z otevrenyho okna a axcelerometry, ke kterejm se zas musi clovek primo tulit aby neco namerily, proto sem zacal experimentovat s PIRkem...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam