• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBBrmlab hackerspace Prague
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    Ahoj hledam elektronadsence ktery by mne pomohl s realizaci umeleckeho dila. celkem specha, vysoka odmena, jde o to ze potrebuju vyrobit pisoar kterej bude hrat tony podle toho kam budes curat ( jako klavesy na pianu).pisoar mam, realizace je ciste na vas. pripadna komunikace v poste. diky moc
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    tohohle typka z australie jsme potkali v nedeli vecer na Namesti Republiky. hraje komplet z jedny autobaterie a celej ten svuj hudbostroj vozi v tasce na koleckach.
    styl jsme oznacili jako pornojazz a i kdyz hraje hlavne kvuli prachum, ma muj nejhlubsi technologicky respekt :)
    didgerida - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=m6qL7LoHKF0&feature=youtu.be
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    SARGONOUT: no tak vrtani do lebky zatim provozoval jenom niekt0, ale to je jaksi mimo muj okruh zajmu :-D
    SARGONOUT
    SARGONOUT --- ---
    HARVIE: vseobecne pri merani EEG cez lebku mas dost problemy ziskat "kvalitny"signal ... opytaj sa tomsuch , borkyho alebo niekta
    zober si ze hladas signal v rade mikrovoltov a pasmo je niekde okolo 15Hz tusim
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    JAZZZ: no nikdy sem nepochopil proc utikal :-D ja bych se radsi nechal uslapat :-D
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    STICK: covece to si nejsem uplne jistej... vim ze byly nejaky herni ovladace, ktery pouzivaly EMG, ale to si se myslim musel nejak xichtit. sak EPOC je taky suchej.
    navic to neni jednoelektrodovy. je tam jeste nekolik elektrod (hlavne myslim na uchu) co nejsou videt.
    STICK
    STICK --- ---
    HARVIE: tieto (jednoelektrodove suche) riesenia su hodne zle a o dost viac ako na EEG (mozgove vlny) spoliehaju na EMG (elektricka aktivita svalov)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Ha! Este ze maj wiki. je to NeuroSky Mindset
    Brain Computer Interface - Tmplab
    http://www.tmplab.org/wiki/index.php/Brain_Computer_Interface
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    _IT_: BTW v ty francii na me davali nejakou levnejsi alternativu epocu, ktera vypadala jako upraveny sluchatka s elektrodama + s jednou pomocnou vyklapeci. bohuzel uz nevim co to bylo. neznate to nekdo?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    XCHAOS: to vypada zajimave, ale pokud bych si mohl vybrat, volim spis tento zpusob ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=MLctf4o6feQ
    _IT_
    _IT_ --- ---
    HARVIE: pro bastlíře a programery je asi stejně stejně nejvýhodnější postavit si vlastní elektrody v kvalitě odpovídající vlastním požadavkům a použít open eeg knihovny
    _IT_
    _IT_ --- ---
    HARVIE: jj to je pravda, velice úctzhodnej prjekt podle toho co jsem zběžně pročet, ale bohužel zrovna Epoc to podporuje jen omezeně ty jejich drivery, což je škoda protože to je z těch komerčních neklinickejch zařízení asi nejlepší kompromis (má dostatek elektrod a celkem slušný sdkčko).
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    _IT_: taky existuje OpenEEG, to vyuziva zvukovku s nejakym predzesilovacem...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JAZZZ: co se apokalypsy týče, tak bych navrhoval nejdříve se poohlédnout do minulosti:
    London Beer Flood - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/London_Beer_Flood
    _IT_
    _IT_ --- ---
    XCHAOS:
    Mind your OSCs | Free software downloads at SourceForge.net
    Mind your OSCs | Free software downloads at SourceForge.net
    http://sourceforge.net/projects/mindyouroscs/
    - je to primrně určený pro epoc, mapuje to jeho eventy do OSC protokolu - zkoušel se to použít na ovládání resolume na video efekty, ale basically to lze použít do jakýhokoliv audio programu
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    dám to sem s opravenými chybami, kdyby nekdo copypastoval treba na wiki.

    na strankach freezefestu jsem nasel zatim jenom neco k reactablu v sekci aktuality..
    poslal jsem slecne SKA info ke svym workshopum a pokud chcete dalsi akce nejak zpropagovat je asi nejvyssi cas ji to poslat. ja jsem to taky o 14 dnu vylemplil :)



    Bristlebot workshop a solární závody

    V rámci programu BRMLAB v prostoru Hackerspace proběhne workshop na výrobu miniaturních robůtků Bristlebot. K dispozici bude omezený počet součástek,
    proto doporučujeme donést si vlastní zubní kartáček a 3V knoflíkovou baterii. Hotoví robůtci podstoupí evoluční souboj v sumo miniaréně.
    Dále budou průběžně probíhat závody zrcadélkem řízených miniautíček na solární pohon.

    Bristlebot workshop & solar races

    As a part of the BRMLAB programme in Hackerspace, there will be a Bristlebot workshop. You can create your own miniature robot, but the parts count is
    limited, so please bring your favorite old toothbrush and a 3V battery to be sure, your robot will live. Then, your robot can fight the evolution in a miniature sumo arena.
    There will be also races of miniature mirror-controlled solar cars.



    jo a mozna bude nekoho zajimat i tohle. predpokladam ze nikomu nebude vadit, kdyz nekde na zed nakreslim mapu CR a budou se na ni delat puntiky :)

    Preapokalyptické symposium

    V pátek 14.9. a sobotu 15.9. bude probíhat u bunkru Hackerspace setkání lidí, kteří žijí přítomností, ale nebojí se podívat i do vzdálenější budoucnosti. Nečekáme konec, ale nový začátek a ten bude takový, jaký si ho společně uděláme.
    Volná panelová diskuze bude probíhat v několika tematických okruzích a na závěr sobotního odpoledne se pokusíme vše shrnout do životaschopného memu.

    Preapocalyptic symposium

    On friday 14.9. and saturday 15.9. will be next to Hackerspace a meeting of people, who live in the present, but are not scared to look also into the distant future. We are not awaiting an end, but a new beginning. And that beginning will be, what we make of it.
    A free panel discussion will explore several themes and on the end of saturday's afternoon, we will try to compile the results into a vital meme.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MakerPlane.org | Open Source Aviation
    http://makerplane.org/
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    MALEJNOREK: jj to sem chtel stavet, ale kdyz sem na to narazil, tak jsem mel v hlave dost hlasu i bez toho :) ale az bude cas, tak bych to dal. jenom nevim jestli staci normalni piezo menic...
    JAZZZ: hehe taky sem nedavnou koukal, ze mi tu este 2GB matlabu strasi na disku... je to hrozna javova krava... ani uz si nepamatuju jak se v tom zapina ten simulink ve kterym sme na felu delali...
    XCHAOS: je fakt, ze vyhoda proti LSD je, ze tu hudbu muzes pak nahravat a balit na ni rostenky. to na tripu nejde ani kdyby ses posral a je to dost frustrujici. pokud ovsem nejsi mozart nebo smetana, ktery byli na tripu ze vsech moznejch syfilitickejch toxinu a i presto se naucili to z hlavy prepsat do notovyho zapisu :-D
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    XCHAOS: to mas jednoduchy. staci si vymyslet nejakou matici, ktera reprezentuje soustavu diferencialnich rovnic a tou to prohnat. pocet promennych a neznamych pak zalezi na tom jakej mas hw. a jakej ma byt vystupni vektor. docela sikovnej by na tohle mohl byt matlab. aspon teda v "Systemy a rizeni" jsme ho pouzivali podobnym zpusobem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HARVIE: na LSD se asi fakt dá dělat ledacos, ale mě na tom asi zajímá spíš ta technologická část, která funguje i bez toho, aby někdo nebo všichni ze zúčastněných byli na tripu. jako tyhle nestandardní interfacy mi celkově přijdou zajímavý... těžko čekat, že někdo přijde s něčím převratně novým, ať už zvukovým či vizuálním, ale je podle mě prostor pro to to jinak ovládat.

    MALEJNOREK: Seems that Patrick was quite the brain since he developed and sold a guided missile detector to the U.S. military when he was 11 years old. ... hmm, hustý :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam