• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    NYX
    NYX --- ---
    MAJKA: k tomu jen dodam, ze se slozenkou se nemusi dolu do prvniho patra, ale da se zaplatit i v tom tretim, kde clovek vyzvedava doklady a prebira balik.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    díky za založení, pokusím se tu dneska nějak sumarizovat současný stav. Zatím tady máte report, jak probíhá celní řízení :)

    Mise „Pošta 120“ | Plumm
    http://plumm.cz/2011/mise-posta-120/
    KOMIAU
    KOMIAU --- ---
    ARZA: Doporučuju zkusit hledat balík online. Nech si od odesílatele zaslat podací číslo pod kterým balík odešel. Pokud je to evidováno jako balík nebo EMS tak to je doheldatelné na inertnetu: http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/sledovani-zasilky.php
    Pokud se nedaří, chtěj po odesílateli aby dopátral zásilku a doručil ji. Prodávám online a tak vím, že dodavatel je zdopovědný za dodání zboží. Vymlouvat se na poštu nedá, to tebe jako koncového zákazníka nemusí vůbec zajímat.

    Pokud zajímají moje zkoušenosti, můžete si přečíst zde: http://www.fler.cz/blog/kdyz-posta-zasantroci-zasilku

    S balíkama do a ze zahraničí je potíž. Zrovna nechávám reklamovat zásilky do Chile, protože nedorazily. Obsahem byl flash disk. Nejlepší je, jak jsem zjistilam, posílat po evropě TNT kurýra. Je to expres a 100% spolehnutí.
    ARZA
    ARZA --- ---
    PERTAKOIN: ted zrovna urcite ne, pokud si neobjednas neco za cca par desitek korun.
    resp ano, jak rika WILDENBURY_SQ, to evidentne funguje v pohode.
    ale posta fakt NE :\
    cekam na mikinu v hodnote cca 900,- uz mesic.
    kdyz jsem se na tu postu pokousela dovolat, byl to celodenni beh, na asi 50. pokus jsem se dovolala, abych zjistila ze stejne nejsou schopni zasilku dohledat.
    neco evidujou podle jmena, neco podle cisla... a neco evidentne vubec:) proste poradek jak ma byt:)
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    Jak to teda teďko přesně vypadá? Zatím mám z útržkovitých zpráv pocit, že v rámci zachování zdravého rozumu mimo EU radši nenakupovat... :(
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Zaplaťpámbu za "kurýry", co resi CLO osobne s dodavkou na hranicich, predaji baliky ceskemu kolegovi a hotovo. Cena vyssi, ale spolehlivost zarucena. Coz neresi baliky z Peru, jasne.

    Takze trochu ontopic, poštovních služeb ze zahranici nevyuzivat? .. Nekolikrat jsem byl donucen z pochopitelnych duvodu vyuzit posty a vzdy to doslo, dokonce v rozumnem terminu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam