• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    PHRASE: no, 180,- Kc poplatek je pokud vim poplatek primo pro postu za jejich "skvele" sluzby. 180 plati kdyz jim das plnou moc, oni to vyridi a poslou ti to. kdyz si to na ty celni poste vyridis sama, tak platis "jen" 96, zrejme za sluzby spojene s uskladnenim atd.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    to byl spis celni dluh, kdyz uz, tak patri i DPH
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    tak včera jsem nalezla ve schránce lístek pro vyzvednutí doporučené zásilky

    balík (123 dolarů, US), objednáváno 20.4.,
    na poště mi předhodili fakturu na 498 clo (nechápu, proč uvádí clo, když má jít o DPH) + jsem musela zaplatit 180 Kč za celní řízení a 22 Kč za složenku, takže o 700 lehčí jsem si mohla odnést svůj dlouhoočekávaný balíček. Akorát nechápu ten 180kč poplatek,dph jim nestačí, svině, už neví, kde nás víc okrádat.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    pekelne

    a to guernsey je na pytel, takhle abych platila z cheapsmells picifuku jeste dph a stovku vypalny, to se na to muzu rovnou vysrat
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    tak jsem byl vcera pro zasilky na celni poste, dobra zabava. diky za rady a navody tady, protoze jsem tam sel diky tomu pripraven a tak jsem jako nekteri jini nestal ve spatne fronte bez potrebnych dokladu a diky tomu nemusel nic stat dvakrat.
    ale i tak to byla zabava, dorazil jsem k poste asi za pet minut osm, uz tam stalo tak 15-20 lidi. v osm nas pustili dovnitr - nejdriv prepazka cislo 1, tam to slo rychle, druha urednice si tam rovnou brala vyzvy od lidi, co vyzvu meli, takze tak pet minut. dostal jsem originaly pruvodek a sel na celniky. celnici se rozpohybovali az o neco pozdeji, takze jsem tam cekal ve fronte tak dvacet minut. u celniku jsem se dozvedel, ze na kazdy obalce z Guernsey je nalepka, ze zbozi neni z uzemi Spolecenstvi, takze pro to to chytli. a hodnota tesne na 22 EUR, takze jsem zaplatil dan - rovnou u celniku na pokladne, to slo rychle. a s potvrzenejma pruvodkama zpet na postu, k prepazce cislo dva. fronta na par minut. jenze u prepazky problem, celnici mi sice dali zpet tri pruvodky, ale dvakrat okopirovali tu samou, takze jsem musel zpatky k celnikum, chybu rozpoznali a dali mi spravnou pruvodku. na prepazce 2 jsem zaplatil 96,- Kc za kazdou zasilku, dostal potvrzeni, a sel stat frontu na sklad (presun o dva metry v te same mistnosti). vystat frontu, odevzdat skladnikovi pruvodky a cekat. a tam nastal problem - sklad byl v totalnim kolapsu. ke skladu jsem se dostal asi po hodine na poste (neco po devate). ovsem za prvni hodinu cekani na zasilky vynesli ze skladu asi dva nebo tri baliky. a to tam byla plna mistnost cekajicich. nastesti vetsina lidi to brala sportovne. pak se do organizovani skladu vlozilo par pani od prepazek a konecne se to zacalo hybat. postupne jsem dostal sve tri zasilky a v pul dvanacte postu opustil. takze celkem tri a pul hodiny. nicmene musim ocenit, ze pani postacky na prepazkach byly v ramci moznosti i v teto stresove situaci mile a snazily se pomahat.
    a par zajimavosti, co jsem tam zaslechl. jedna z postacek rikala, ze tam pracuje 42 let, ale tohle nepatuje. za posledni mesic jim pry prislo skoro 20 tisic zasilek, coz jim jindy neprijde za cely rok. jestli si spravne pamatuji, tak ve skladu maji pres 40 tisic zasilek. take tam sedela pani cekajici na vydani a otevreni baliku ze skladu, aby z nej dostala fakturu (a s tou si mohla nasledne projit cely proces od zacatku). tedy mela tam ctyri baliky, byla tam od osmi a mam dojem, ze kdyz jsem odchazel, tak stale jeste nemela vsechny. nicmene procliva pravidelne veci pro firmu, takze tam pry chodi kazdych ctrnact dni, ale tohle nepamatuje. takze jsem zvedavej kdy se jim to tam zhrouti. vedouci posty ma pry kancelar o patro nize, nicmene nema ani jmeno na dverich (na informacni ceduli u schodu na radku pro vedouciho posty propiskou dopsano "je curak!" :-)). par lidi za nim slo, pry akorat dokola opakuje nacvicene fraze, ze nemaji kapacity, maji nevyhovujici prostory atd., a nahoru neprisel ani kdyz pro nej sla vedouci smeny (kdyz si to tam jeden z cekajich natacel na telefon jak to tam funguje).
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    NINE_OF_NINE: Pokud to jsou nějaký drobnosti s mizivou hodnotou, tak se neboj, zatím mi všechno přišlo v normálním čase i po 1/4.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    MAJKA: No fakt 1x dinodirect a 3x DX, ale je fakt ze to bylo tesne po. Ted se uplne bojim neco objednat z HK. :D
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    tyvole to už ale začínaj fakt nemyslet vážně ne?? to sme v nějakým Kurdistánu? tak ať si ty maminy na Aukru kontrolujou z berňáku, do prdele, že si dělaj evidenci prodaných věcí, a ne takhle buzerovat úplně všechny. kdyby měl člověk možnost si ty krámy koupit v Čechách, aby jako mohli tvrdit že se takhle snažej pobídnout českou ekonomiku, ale to ne.
    VANGUARD
    VANGUARD --- ---
    Co je pravdy na tomhle? "Nová zpráva, celníci po Vás budou nyní požadovat i čestné prohlášení že zboží které se nachází uvnitř zásilky nebude pro další obchod (bude pro vlastní potřebu) a dále po mě také chtěli, i když byla přiložena faktura, kopii výpisu z účtu s platbou."

    Ota Wohlmuth, 26 May at 19:27, http://www.facebook.com/pages/Ku%C5%99ata-pro-po%C5%A1tu-120/212036008819983
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    NINE_OF_NINE: ty nas chces akorat nasrat :))
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Jak tento klub ctu zpetne mam asi stesti. Od zmen limitu jsem objednaval asi 4x a vse prislo do 14dnu.
    ARZA
    ARZA --- ---
    viz COQUINE :-(
    ARZA
    ARZA --- ---
    MAJKA: jj, to vim, ale obavam se presne toho co rika RETESKA
    Ze to hodej do skladu na jednu velkou hromadu a tu teprve pak rozebiraj na veci k procleni a na ty ktery normalne pustej..
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    MAJKA: já to vím. ale profiltrovat to musej a podívat se dovnitř jestli neni na obalu kec můžou taky.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ARZA:
    RETESKA:
    celnim rizenim prochazej baliky od 22 Eur. Viz nastenka :]. Do 22 Eur by to meli nechat normalne plavat jako obyc dopis/balik.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    kámoška dostala předevčírem balíček z USA za týden. ale nevím hodnotu, nějaká mizivá.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ARZA: bych rekla, ze jo. sama mam na ceste jednu vec za 33 dolaru a zatim cekam mesic.
    ARZA
    ARZA --- ---
    Mne osobne by zajimalo, jestli je takova rezba pak i s balikama, ktery jsou levnejsi. Koukam ted na vec z HK, cena US $23, + $14 postovne do CR.
    Ale uplne se bojim si to objednat, protoze jsou to letni boty a nerada bych je dostala do ruky pri prvnich mrazech :]
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    .) tak to je fer :)))

    no bylo to kdysi v breznu zpravicka, ze teda ty baliky stojej ve zpravach, ale neresi se to, no. asi neni nikdo, kdo by se proste sebral, a nejak organizoval naky prostesty, stiznosti, a osobni zodpovednost, no :)
    DANII
    DANII --- ---
    dost se divim ze na toto tema neresi zadna massmedia. kdyz jsou schopni resit to ze v zime pada snih tak se hodne divim.

    jinac ted privezl postak CP zasilku a sam rikal ze at to posilam pres nejaky jiny nez CP ze oni si uctujou jeste tech 180,- za nejako zlodejinu jak rek, zapalil cigo ve sluzebnim aute a jel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam