• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    NAVARA: Metr je malo! Mimochodem, zajimalo by me, kterej blb tu stavbu prevzal...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    THESTOUPA: ještě je nutno zajistit, aby při příjezdu dalších stěžovatelů, se ti co už tam jsou nedostali zpět do výtahu... co snížit úroveň podlahy tak o metr?
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    SKOKY: co takhle k -2 podlazi prilepit cedulku "Oddeleni stiznosti" :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    SKOKY: Absurdita největšího kalibru na poště Praha 120! (návaznost na stavbu nového osobního výtahu)
    Dnes nový výtah spustili a začali předělávat druhý. Jelikož to ale vymejšlel asi Pat a Mat, tak v případě, že pojedete do -2 podlaží (nepoužívané podzemní garáže) a vystoupíte, ocitnete se v pasti. Jelikož oboje normální dveře vedoucí ven nebo na schodiště jsou zamčené a nějakej kokot zapomněl v -2 podlaží dát panel na ovládání výtahu, takže si ho nepřivoláte a jste v místnosti tak 2x2, bez možnosti úniku:-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    chcete-li se pobavit kvalitně odvedenou zednickou prací, přijďte na P120tku. Jak nám tu dělají výtah, tak krásně šikmo zabudovali ovládací panel (o cca 8 mm ujíždí horní strana od spodní :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKOKY: ja ti to verim, takhle to funguje v kazdy korporaci :)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    NAVARA: zvláště když vim, jak se ty čísla vytvářej... něco ve stylu:
    "sakra chtěj pon ás informace za celej rok. Ale ten zasranej počítač načítá blbej tejden 20 minut. Hmmm tak vezmeme ty údaje za týden a vynásobíme to..." No joking :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKOKY: jakoby se v moderni dobe novinari obtezovali zjistovanim informaci nebo overovanim faktu :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SKOKY: taky mi to přišlo nějaký divný, proto jsem to sem dal
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TOOMIX: docela by mě zajímalo kdo je Marta Selicharová, která dole poskytuje info ohledně průchodu zásilke ze zahraničí. Navíc zapomněli že jako balíková zásilka je počítáno i EPG.

    Schválně si zítra ověřim ty jejich čísla o nárustu a klesání, moc se mi to nezdá.
    A ještě se mi zdá divné to ohledně zásilek, které jsou sice odesílané z EU, ale původem (převážnou částí) jsou z mimo EU. Těhlech zásilek není málo a proclívaj se.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nákupy v zahraničních e-shopech: Jak je to s clem a DPH a kdy poště zaplatíte 96 Kč navíc - Lupa.cz
    http://www.lupa.cz/clanky/nakupy-v-zahranicnich-e-shopech-jak-je-to-s-clem-a-dph-a-kdy-poste-zaplatite-96-kc-navic/
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    MIKEE: v podstatě jo. Jen si představuješ, že nám sem chodí pytle se stovkama padělanejch telefonů. Jde o to, že když si pošleš jakejkoliv mobil (z RTG se nepozná co je zač), tak z asie ti spíš skočej na to, že tam uvedeš výrazně nižší cenu nebo nějakou šunku (protože to případně může být napodobenina (neříkám padělek). zatimco kdo by si z USA posílal napodobeninu mobilu. Ze západu se naopak spíš posílaj ty originály které jsou dražší, takže tam spíš neskočej na to,když si na dokumenty uvedeš nižší cenu.

    Myslím si, že počty padělků příchozích poštou do ČR je absolutně zanedbatelný množství vůči pozemní cestě přes hranice. Tím, ale neříkám, že se vůbec nekontroluje. Celníci tu mají i sklad padělků a nedovoleného obsahu :-)
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    SKOKY: hang on, z USA to hlidaji vic? takze zeme, ze kterych k nam chodi padelky po tunach je nezajimava, zatimco zeme ze ktere si cesky obcan chce poridit o neco levnejsi kvalitni elektroniku, no to by nebylo abychom mu to poradne nezdanili holomkovi, ma nakupovat doma! jen at si hezky nakoupi s dph v nejakem mistnim obchode, dost pravdepodobne neco neprocleneho z asie ... pochopil jsem to spravne? :)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    KULA: tak oni sou to použitý telefony. Ještě řekni, že to jsou padělky. Jinak povím ti malé tajemství jak funguje kontrola mobilů u RTG na P120.
    Když prochází zásilka RTG, tak tam max pozná že se jedná o mobil, typ mobilu je mu uplně ukradenej, takže pošleš-li si novej iPhone a na průvodku napíšeš použitý mobil, tak to nikdo neřeší a nebude to ani dávat na náběr.
    Jestliže se jedná o padělky, tak pokud jich neni víc jak 10 tak to celníka absolutně nezajímá, takže to nechává projít. Zásilka ve který jsou do 3-5 mobilů (bereme teď opravdu jen dovoz z Asie. U USA to hlídaj víc) je taky vůbec nezajímaj. Bylo by s tim jen moc papírování a práce :-)
    Jakej typ mobilů by sis chtěl poslat + jejich reálná cena (ber v potaz stav a stáří, funkčnost atd...)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jestli uz by nebylo lepsi si pro to dojet osobne a propasovat to :)
    to byl samozrejme vtip, nikoho k tomu nenabadam
    KULA
    KULA --- ---
    TABORACEK: spíš se snažím vyhnout celní šikaně, kdy z použitého telefonu zaslaný jako dárek dostanu 30% daň z ceny, kterou si nějaký chorý mozek vymyslí.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    KULA: Mimochodem, pohybujes se na hrane otazky jak spachat prestupek (nebo TC?) kraceni dane a nebyt pri tom pristizen, a ty nas jiste nechces dostat do problemu ze ne?

    (PS: zdravim pana majora:)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    KULA: zatimco ceska poska vsechno roentgenuje a kontroluje a obecne svym zakaznikum neveri, tak DHL, UPS a Fedex proste poslou celnikum celni deklaraci a ti si sami vyberou co by si chteli prohlidnout osobne, jinak se cli jen podle deklarace...
    KULA
    KULA --- ---
    MICA: S UPS a nebo FedEx to nějak eliminuju? Mám možnost DHL a EMS.
    MICA
    MICA --- ---
    KULA: UPS nebo FedEx...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KULA: no ja jenom, ze ziju v nemecku, a zdejsi urednici jsou povestni svoji pedatnosti, takze bych na nejaky klicky moc nesazel
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam