• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    NAVARA: rozhodně, navíc jestli trochu reformovali celní deklarace, tak by to vůbec neměl být problém, já tehdy měla smůlu
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ČP za 200 bych také neřešil, ale DHL za 650 je oser...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DOBYTEK: auto mám, čas tomu věnuji, chci jít elektronickou cestou :o
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    NAVARA: Nevím jak Zdiby, podstoupila jsem to před pár lety na Ruzyni a bylo to peklo, podruhé bych jim ty peníze byla ráda dala. Snad už je to teď lepší, mně tehdy nejvíc chybělo auto, pěšky to bylo nadlouho...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Přichází mi balík přes DHL a u balíku s za pár stovek se mi fakt nechce platit DHL 650,- za zprocesování.
    Takže poprvé osobně proclí... Nebude to Praha 120, ale Zdiby (protože DHL)...
    Co všechno si k tomu mám připravit a kam pak jít?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PISTA1: v EU ... než nějaký trotl vymyslí czexit
    i když pokud spadneme pod rusko, tak asi bude obchod s čínou v pohodě ;-)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    NAVARA: Bych byl v klidu, za ty dva roky tu stihnou čínský eshopy postavit dostatek meziskladů v evropě ;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    a pošta si začně účtovay 200,- za copy&paste i u věcí za pětikorunu...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ok děkuji
    MVEK
    MVEK --- ---
    RATTKIN: Viz GOR co se týče částky. Jinak pokud si aspoň trochu pamatuji, příští rok to nebude, spíš 2020 nebo ještě dál.
    GOR
    GOR --- ---
    RATTKIN: DPH je od 22 €
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RATTKIN: Což je teda daný tím, že vypadá identicky i v softwaru a ve všem, protože to je ten samý výrobek, jen s jinou appkou. Napadá mě několik dual use technologií, které by třeba šly jednodušeji deklarovat jako objektiv, ale tam je jaksi "proclit jako objektiv" ta snazší varianta.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    jo a od kdy bude clo a dph hned a ne od 50 € jako dosud?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PISKVOR: na tablety je prý fígl, že se má napsat čtečka e-knih, který vypadá na rentgenu stejně, ale clo tam není,
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RATTKIN: Napiš si co chceš, je to loterie - celníci mají rentgen :(
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    co si mám nechat napsat na balík místo "objektiv", aby se to neclilo?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ted mi přišel z ebay příslušenství k foťáku, míto ceny asi 3.000 jsme domluvili $5 a prošlo to a i v rekordním čase
    DADULKA
    DADULKA --- ---
    TOOMIX: Oki dekuji :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DADULKA: FedEx mě před 3 měsíci stál 290kč + DPH, ale měl jsem zásilku z Jižní Koreje
    DADULKA
    DADULKA --- ---
    máte prosím někdo zkušenost s doručováním z USA přes fedex….vždy mi to přišlo rovnou na poštu 120...tam jsem si to vyřídila a bylo...ted od stejné firmy mi to jde přes fedex, nejsem schopná z nich dostat kolik mě to bude stát a celkově žádné info...tak jsem si to nechala udělat přes ně....je to blbost a měla jsem to udělat sama, či to vyjde na stejno....díky :-)
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    DURDIN:
    tak jsem dostal celkem vyčerpávající odpoveď od celního úřadu. Bohužel mi to zamotalo hlavu ještě víc. Kdyby to někdo potřeboval zde:


    Dobrý den,

    Na zboží musí být podáno celní prohlášení s navrženým zvláštním režimem pasivní zušlechťovací styk, jehož účelem je neplacená oprava (kód 2100). Tento celní režim celní úřad povoluje na základě písemné žádosti.



    Podle ustanovení článku 163 nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) č. 2446/2015, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 952/2013, pokud jde o podrobná pravidla k některým ustanovením celního kodexu Unie, v nejnovější konsolidované verzi (dále jen „nařízení 2446“), se celní prohlášení za předpokladu, že je doplněno o dodatečné datové prvky stanovené v příloze A nařízení 2446, považuje za žádost o povolení v případech vyjmenovaných v tomto článku. Nesmí se jednat o citlivé zboží a produkty vyjmenované v příloze 71-02 nařízení 2446.



    O tom jaké doklady si celní úřad vyžádá a jaké úkony budou v rámci celního řízení provedeny, rozhoduje celní úřad, u kterého bylo podáno celní prohlášení.



    Při zpětném dovozu je od cla zboží osvobozeno podle ustanovení článku 260 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 952/2013, kterým se stanoví celní kodex Unie, v nejnovější konsolidované verzi. Do celního prohlášení musíte uvést MRN vývozního celního prohlášení.



    Musíte mít přiděleno EORI https://www.celnisprava.cz/cz/clo/e-customs/eori/Stranky/default.aspx. Nepodnikající fyzická osoba může EORI získat zde https://www.celnisprava.cz/cz/aplikace/Stranky/eoriadhoc.aspx.



    Zboží musí být předloženo k celnímu řízení. Vývozní celní prohlášení lze podat pouze elektronicky. Pokud je vývoz zboží vázán na licenci, případně jiné povolení nebo souhlas, musí být předložen vždy originál.



    Místní příslušnost celních úřadů upravuje článek 159 nařízení 952, a článek 221 prováděcího nařízení 2447. Místní příslušnost upravuje i § 4 zákona č. 242/2016 Sb., celní zákon, v platném znění (dále jen „zákon 242“).



    Podle ustanovení článku 159 odst. 2 písm. b) nařízení 952 je celním úřadem příslušným k propuštění zboží do celního režimu vývoz celní úřad příslušný pro místo, kde se zboží balí nebo nakládá k vývozu.



    Vývozní celní prohlášení podávané písemnou formou lze podat pouze elektronicky. Vývozní celní prohlášení lze podat prostřednictví aplikace celní správy „Web klient NCTS/ECS“, nebo prostřednictvím komerční aplikace. Do aplikace NCTS/ECS se lze přihlásit (zaregistrovat) zde

    Přihlášení | Celní správa ČR
    https://www.celnisprava.cz/...5/Authenticate.aspx?Source=%2Fcz%2Faplikace%2FStranky%2Fnctsw2%2Easpx.



    K tomu, aby mohlo být celní prohlášení odesláno, celní úřad musí vydat povolení k elektronické komunikaci s celním úřadem. Informace k této problematice a žádost je zde https://www.celnisprava.cz/cz/clo/e-customs/podminky-elektronicke-komunikace/Stranky/default.aspx. V povolení celní úřad stanoví podmínky elektronické komunikace. Žádost se podává celnímu úřadu, u kterého bude podáno celní prohlášení. Případně může dát plnou moc někomu, kdo se zabývá celními službami (celní deklarace, spedice).



    Osvobození zboží od DPH upravuje zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, v platném znění (dále jen „zákon 235“). Zákon 235 neumožňuje zboží vyvezené v celním režimu pasivní zušlechťovací styk osvobodit od DPH.



    Podle ustanovení § 71 odst. 5 zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, v platném znění (dále jen „zákon 235“), je zboží osvobozeno od DPH, v případě, že se jedná o zboží vrácené osobě, která předmětné zboží vyvezla, pokud bylo tomuto zboží přiznáno osvobození od cla.



    Definice vráceného zboží je uvedena v článku 158 nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) č. 2446/2015, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 952/2013, pokud jde o podrobná pravidla k některým ustanovením celního kodexu Unie, v nejnovější konsolidované verzi. Tento článek se vztahuje pouze na zboží nacházející se dočasně mimo území EU (výstavy, výkon práce, sportovní a kulturní akce, …). Pokud se jedná o pasivní zušlechťovací styk, nelze jej použít.



    Garantem zákona o DPH je finanční správa. Danou problematiku můžete konzultovat i na Generálním finančním ředitelství. Případně na finančním úřadě.



    Informace k elektronickému celnímu řízení najdete zde https://www.celnisprava.cz/cz/clo/e-customs/Stranky/default.aspx.



    Příručku pro vyplňování JSD najdete zde https://www.celnisprava.cz/cz/clo/celni-rizeni/JSD/Stranky/default.aspx.



    Další informace Vám poskytne celní úřad, u kterého podáte celní prohlášení. Kontakty na něj najdete zde https://www.celnisprava.cz/cz/Stranky/kontakty-na-celni-urady.aspx.



    Zákony, vyhlášky a nařízení vlády najdete zde http://www.zakonyprolidi.cz
    Předpisy EU najdete zde http://eur-lex.europa.eu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam