• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    ADAM
    ADAM --- ---
    ALDEMIK: tracking ups vypadá jinak, začíná 1ze

    Navic ups zde doručuje sama. Nikdy zásilky poště nepredava
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Ahoj, odkaz v záhlaví nefunguje, v adrese je drobná změna.

    Mám zásilku z UPS, tracking number 802193626097344027. Jaký způsobem zjistím tracking number české pošty? Při zadání tohohle čísla mi to nic nevyhodí, dávají si svoje nebo před to dávají nějakou predponu? Nevíte?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KORKMAZ: číňan dal na zásilku 28$, takže mě to stálo 376kč navíc. Štěstí, že jsem tam měl 1$ poštovný, jinak bych platil ještě víc
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    TOOMIX: Mě teďka prošly bez problémů tři zásilky po cca 30USD - všechno autodíly, které u nás stojí X násobně více. Zrovna uvažuju o kameře Xiaomi do auta za 60-70USD ale dost se bojím, zvlášť když si nechávám pravidelně posílat drobnosti za centy nebo jednotky dolarů
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    NAVARA: hmm, ok.. zkusím něco v tom smyslu sepsat..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    8BB76E1: To bude zajímavější no...

    Tj. k těm zmíněným dokumentům ještě přidat popis každé jednotlivé položky (ie. bavlněné ponožky, 3 kusy, 20 YENů) aby to sedělo s tou účtenkou a pod to "čestně prohlašuji, že popis sedí s účtenkou" + nějak identifikovat ten baz (jméno, adresu, link na googlemaps) a doufat, že to vezmou.
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    NAVARA: ono to přišlo adresátovi, ale ten nevěděl co s tím.. právě že tu účtenku jsme posílali, ale tam právě to zboží není zřejmé - je to bazar, kde prostě prodávají na kusy, takže tam je: "2 x zboží za tolik a tolik". no a taky to je japonsky..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    8BB76E1: Aha :) Tenhle email chodí většinou příjemci zásilky, ne adresátovi :o

    Naskenuj tu účtenku, ze které bude zřejmé zboží co jsi posílal, stvrzenku z pošty kde bude poštovné a adresát vezme ty skeny, spolu s potvrzením o penězích co ti poslal a to zašle celníkům + prohlášení o zboží pro soukromou potřebu (stačí slovy napsat).
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    8BB76E1: odesílatel a prodejce není ten samý subjekt.. odesílatel jsem já, a věci jsou koupené v bazaru u nás ve městě, a odeslané do Česka..
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    NAVARA: měl jsem na mysli obyčejný kamenný obchod, ne internetový..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    8BB76E1: tak tím spíše - prostě email s potvrzením objednávky
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    NAVARA: on to není internetový bazar, ale obyčejný obchod..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    8BB76E1: Z toho bazaru přišly mailem potvrzení o výhře / koupi? Máš potvrzení o poslání odpovídající částky převodem?
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    mám balík na celnici, odesílatel je soukromá osoba, takže k tomu není faktura. jsou to věci kupované v bazaru, ke kterým je jen účtenka. z pošty přišlo toto:

    Dobrý den,


    děkujeme za Váš mail.


    Zaslané doklady bohužel nejsou dostačující.


    K celnímu řízení je třeba zaslat:

    • Doklad o druhu a ceně zboží - faktura s rozpisem zboží, ceny, dopravy (poštovné) a uvedeným prodejcem.

    • Doklad o platbě (Paypal, výpis z účtu, transakce platební kartou, atp.).


    Faktura nebo objednávka musí obsahovat:

    - Kupujícího

    - Prodávajícího

    - Specifikaci zboží +počet kusů

    - Hodnotu zboží + měnu

    - Výši poštovného


    Zaslaná dokumentace/mail bude předaná na celní deklaraci. 


    Předem děkuji.


    UPOZORŇUJEME, že v termínu do 05.11.2018, je nezbytné dodat požadované podklady, jinak bude zásilka vrácena zpět odesílateli, v případě dispozice odesílatele "Nevracet" (Abandonné) bude zásilka úředně zničena.Tato  lhůta může být na základě Vaší písemné žádosti, zaslané  e-mailem na adresu sklad.praha120@cpost.cz (nejpozději 2 pracovní dny před jejím uplynutím), prodloužena. Vaší žádosti bude vyhověno v souladu s pokyny odesílatele a  pokud nebude  v rozporu s rozhodnutím celních orgánů. Za každý kalendářní den uložení zásilky účtujeme úložné ve výši 10,- Kč, počínaje dnem: 03.11.2018


    ptali jsme se, co dělat v případě, když je odesílatel soukromá osoba, a ne firma, a žádnou fakturu nemá, a dali jsme jim na odesílatele mail. přišlo toto, psané tučně a červeným písmem:


    z naší strany, nikdo odesílatele kontaktovat nebude!


    Pokud máte zájem o zastupování ČP v celním řízení, doložte doklady o které Vás žádal kolega v předešlém emailu.


    Pokud takovým dokladem nedisponujete, odesílatele kontaktujte a doklad pro celní řízení si od něho vyžádejte.



    máte s podobnou situací někdo zkušenosti?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tak to vypadá, že mi na 120 chytli Mi Band 3 za 30$. Hlavně, že M.2 disk za 80$ prošel bez problému :-/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VACA: No já tím, že jsem posledních 10 let využíval privátní pobočku pošty, kde nejsou nějaký skla a s těma lidma mluvíš napřímo, tak jsem prostě zvyklej na trochu jinej level služby, která funguje.
    A nějak si fakt nechci zvykat na tohle nedoručování jenom proto, že zrovna nejsem v kolbence.

    Nicméně tohle nebude problém doručovatele - balík co jsem si nechal znovudoručit dovezl, zavolal, všecko korektní a dle představ.
    Problém bude v té pobočce 704, která mu to ani nenaloží do auta a rovnou to pošle na poštu. Tam už jsem jednou osobně byl a mají to těžce na háku...
    VACA
    VACA --- ---
    Ja s timhle mam prpblem od doby co jsem se prestehoval na plzenskou. Za cca 5let mi dorucili jednu jedinou zasilku. Na zadny jiny adrese jsem tyhle problemy v takovyhle mire nemel...
    Nutno dodat ze dopoledne jsem z 90% roku doma.. Pracuju vecer..

    Ted za posledni cca 2mesice se nedorucovani na okamzik "zmenilo". Postak zazvonil na zvonek, a nez dojdu k telefonku (=do 20fterin) tak uz tam neni. Poprve jsem myslel ze si ze me nekdo jen dela prdel, nez mi doslo ze je to postak a sel se podivat dolu. Tam uz bylo ve schrance "adresat nezastizen". Vybehnul jsem na ulici a odchytnul ho o par vchodu dal. Byl sem docela nasranej, a dal mu to najevo. Zaroven mu rekl ten fakt ze od doby co jsem na tyhle adrese mam s dorucovanim fatalni problem..
    Von na me byl nasranej ze sem na nej nasranej.
    Priste se to opakovalo, to sem zvednul telefonek a kdyz tam nikdo nebyl, hned sem bezel dolu. Postak u schranky uz mel vypsany "adresat nezastizen", znovu sem na nej byl nasranej jestli ze mu to projde ok, zazvonit na nekoho a necekat na odezvu. Bylo to v tak rychlym sletu ze proste tam cekat ani nemohl, nestihnul by to mit vypsany nez sebehnu schody. (Obcas si rikam ze si nezastizeny adresaty vypise a orazitkuje uz rano na poste, a pak jen dopise cas. Znovu jsme si vymenili par nazoru. Od ty doby uz pro jistotu zase ani nezvoni..

    Jako chapu ze toho ma hodne, a je to rusna ulice, a vejplata u posty asi mizerie.. Ale dpc, desne me to sere, ze ja pak kvuli tomu aby on byl driv doma ze svy prace, ja musim ve volnym case travit minimalne hodinu s postou. Protoze cesta tam a z5, plus fronta na pul hodiny.

    Kdybych takhle pristupoval ke svy praci, tak si ani neskrtnu. Hlavne si proste nic takovyhl ve svy profesi ani nedokazu predstavi.. Ze bych treba jako nezapojil/nenasnimal pulku naky kapely ve vyprodanym sale, abych to pak nemusel balit a byl o pul hodiny driv doma..

    Svym zpusobem nechci do nej nejak jit, protoze je mi jasny, ze to ti pesaci nemaj lehky, a asi mizerne zaplaceny a dneska sehnat rozumnou praci v miste bydliste asi zadna hitparada.
    Ale cesky poste se vyhejbam jak jen to jde. Jakykoli zasilky si nechavam poslat/posilam prez soukromy dopravce a kuryrni sluzby. A rad si za to priplatim, protoze ten servis je proste nesrovnatelnej, a usetri mi to mnoho casu a dusevni nepohody.

    Snazim se minimalizovat "odber jejich sluzeb" na minimum. Firemni korespondence a faktury uz jedine elektronicky..

    Bohuzel ne se vsema zasilkama, a zejmena urednima obsilkama to tak jde.
    Datovou schranku zase nechci, protoze nektery veci proste furt jeste preferuju na papire..


    Kdybych mohl, zrusil bych se u nich uplne a prihlasil se k nejaky soukromy dprucovatelsky sluzbe.

    Podle me by tady neco takovyho melo vzniknout, stejne jako se to deje na zeleznici, a na tenhle statni moloch "vysrat".. To je totiz presne to co oni potrebujou aby se vzchopili a zacli delat to co maj.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    NAVARA: Ale jo, troufli... :-))
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    tak na stránce balíku se nechá požádat o znovudoručení, ale jestli by si troufli to vrátit na poštu i při takovém, by bylo zajímavé :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    NEVILL: ¨na druhou stranu, pokud si na to lidi nebudou aktivně stěžovat, nikdy se to nezmění
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam