• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    NAVARA: obrazky jsem kreslil i ups brokerům :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OCTOPUSS: Takhle rozdělený balíky jsem naštěstí ještě clil ručně (emailem), kdy celníci neměli problém dostat různý počet faktur, plateb a balíků, dokud to v součtu všechno sedělo.
    Jen se občas ten pošťák musel povzbudit aby to poslal dál - jednou, pro zkombinované větší množství zásilek přes shipito, jsem jim i kreslil obrázek :)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Netuším co to je za novej systém, ale programoval to nějakej kokot.
    Přišla mi SMS s odkazem a kódem zásilky (podle kterýho nejde nic najít - není v evidenci), a že si tam mám vyplnit celní řízení.
    Zkoušel jsem ČTYŘI různý prohlížeče, a ani v jednom se mi nepodařilo přidat další položku (stránka se refreshne), a v telefonu to dělat je hroznej ojeb, protože se to zase zobrazuje jako klasická stránka, a zjevně neudělali mobilní verzi, a v tomhle se teda na minidispleji patlat nebudu.
    Navíc mi americkej eshop poslal ojebávku ve dvou různých zásilkách, takže netuším, jak bych vyplňoval poštovný. Nejspíš by se na mě pošta zahojila dvakrát.

Fakt geniální tohle, omg.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    Přišla mi SMS od pošty, že čekám zásilku že zahraničí a její číslo a kód pro vyplnění údajů k celnímu řízení. V minulosti (tak 7-8 let jsem ČP dával plnou moc kvůli proclení dražší objednávky). Teď jsem s schopen udělat na portálu celní správy udělat prohlášení a dodanit DPH sám a neplatit ČP zbytečně 90Kc za "zprostředkování" což je po spuštění celního portálu de facto jen natukani toho samého do jiného interface. Ovšem otázka je, bude to tak fungovat? Čelní správa mě o žádné zásilce nevyrozumela a pokud bych neměl info od ČP nic nevyplnuju (a navíc některé údaje nevím, ty jsem se dozvěděl na ČP portále). Čekám ještě další zásilku a když mi o ní ČP neřekne a já nic nevyplním, oni ji pošlou zpět? Jsem v tomto nějaký zmatený...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JANEK_MAD: https://www.postaonline.cz/trackandtrace/-/zasilka/cislo?parcelNumbers=LF8504615743F

Když si klikneš na to Depo Ústí nad Labem, tak tam dole je kontakt, třeba to tam ještě mají.
    JANEK_MAD
    JANEK_MAD --- ---
    Zdravím,
    Chtěl bych se zeptat, žena objednavala z AliExpress a dnes jsme zjistili, že pošta bez doručení nějaké výzvy pro vyzvednutí zásilek poslala věci asi zpět?
    Je možné podle trackingu zjistit jestli to leží někde ve skladu nebo to letí zpět do Číny?

Universal Parcel Tracking - Global Package Tracking
    https://parcelsapp.com/en/tracking/LF8504615743F
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    NEVILL: pred mesicem mi prisly dve zasilky uplne v poho, to bude zas nejaky blb na pobocce, ale uz se to resi i oficialnim dotazem z druhe strany :)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DOBYTEK: Ono je taky možné že třeba Taiwanská pošta má nějaké neaktuální informace, ale možné je všechno...
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    NEVILL: dik, se schvalne jeste zeptam primo CP, co mi k tomu reknou, snad si na vyrizeni nevezmou mesic...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DOBYTEK: Tady má česká pošta přehled omezení zásilek z různých zemí, ale o Taiwanu se tam nepíše nic, ani u těch opatření z loňska.

Omezení mezinárodních služeb - Česká pošta
    https://www.ceskaposta.cz/omezeni-mezinarodnich-sluzeb
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Btw, setkali jste se někdo s tím, že ČR nepřijímá zásilky z konkrétní země? Taiwanská pošta odesílateli tvrdí, že ČR nepřijímá zásilky z Taiwanu, včetně pohlednic a balíčků. WTF?
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    DOBYTEK: tak cena nakonec překročila EUR 45, ale celé se to dalo vyřídit přes tu jejich appku, za hodinku vyřízeno včetně platby. Jakkoliv by ta appka mohla být víc user friendly, tak za mě ohromné nadšení a všeobecná radost, již doufejme nikdy více dohadování na letišti či Poště 120!
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    ahoj, balicek z USA. celkova cena 50$.
    postou prisla vyzva, vyplnil jsem online celni deklaraci a zaplatil.
    musim v tuhle chvili jeste neco udelat, nebo uz by zbytek mel bezet automaticky a posta doruci?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    BORAG: Oni o tom věděli, a proto je nastěhovali do Malešic, do nejvzdálenějšího konce areálu, kam i potřetí je problém trefit autem ;) Co posledně říkal celník, tak to bylo proto, aby se tam vůbec vešly všechny ty zásilky, ale o tom, že taky nabíraj lidi jsem nikde neviděl ani čárku ;)
    SITH
    SITH --- ---
    BORAG: obecně se dá říct, že výše ceny roste s kvalitou služby a rychlostí dodání. Nejlepší je, když tvoji kolegové z US poptaj tři čtyři dopravce a pak si vybereš. Klasicky půjde o FedEx, UPS, DHL a někoho čtvrtého, kdo je v jejich státě silný, a přes někoho to pošlou oni. Je tam větší trh a větší konkurence. Zabalí balík, nechají ho na vrátnici, připraví dokumentaci a kurýr si vyzvedne. Kurýr ví co je potřeba znát aby bylo clení jednoduchý a rychlý. Dá se samozřejmě objednat i z ČR, ale každý dopravce je jinak silný v daném státě a to dopředu bez zkušeností nevíš.
    BORAG
    BORAG --- ---
    SITH: OK, sice to je mimo zaměření tohoto klubu, ale radu bych uvítal (kdyžtak to smažte). Jakou službu používáte při posílání těžších (10-30 kg) zásilek z USA? Samozřejmě tak, aby to člověka nezruinovalo. USPS mi teď vychází nejlevněji, i když ty ceny se za posledních 20 let téměř zdvojnásobily (cca $48 za Medium Flat Rate Box poskočily na současných cca 90, a samozřejmě při dodržení 20 lb váhy). Cokoliv těžšího zvedá cenu nahoru a více jak 250 se mi už dávat nechce. Dříve ještě existovaly služby (cenově velmi přijatelné), kdy člověk zásilku zavezl na nějaké sběrné místo v USA, tam to zaevidovali, změřili, zvážili a naložili na kontejner. Když byl plný, tak to šlo lodí do Evropy. Takže to tady bylo třeba za dva měsíce, ale stálo to jen směšný zlomek nákladů na leteckou přepravu.
    SITH
    SITH --- ---
    BORAG: v US je silný UPS nebo FedEx, služba včetně proclení a budeš to mít ok příště :)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    BORAG: tak ja za poslednich 18let naprijimal desitky veci na RC modely a to ze los angeles > praha tvralo tri dny a pak to tam dva mesice sedelo, bylo naprosto bezny... jen poslednich par let se to dost zlepsilo... ale proste tahle instituce je fakt pekne zkurvena abych se vyjadril jako Machacek...
    BORAG
    BORAG --- ---
    KALIBAN: za posledních přibližně 18 let se mi stalo jen asi 6x, že to tam zůstalo déle jak týden. Nějakých 90 % všech zbývajících zásilek bylo v hodnotách $4-$15 (náklady na balné), takže s tím nebyl problém. Ten nastal až nyní.
    BORAG
    BORAG --- ---
    SITH: tohle jsou věci nekomerčního charakteru, které posílají kolegové a bohužel docela těžké, takže to jde přes USPS (a následně ČP), jelikož to je nejlevnější varianta. Jinak by to samozřejmě šlo přes DHL nebo něco podobného
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    namuzu si pomoct, ale jen mesic na celnici z usa chapu ze normalniho cloveka... my ostatni uz na to mame tenhle obrazek

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam