• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    OCTOPUSS: taky se mi stalo a vyplnil jsem znova že chci aby mě pošta zastupovala. odpověděl někdo jinej než v žádosti předtím a za dva dny byla zásilka doma
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Od devátýho mi balík visí se statusem "Zahájení celního řízení. ".
    Zajímalo by mě, jestli reálně něco dělají, nebo za další dva týdny zjistím, že to poslali zpátky, aniž by mi přišla jakákoli zpráva.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KALIBAN: minulý týden jsem vyplňoval dva po několika letech a nebyl problem..a to nejsem žádnej Einstein
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    DURDIN: zavolat tomu, kdo to poslal, ať to řeší, ty nemáš šanci, neobjednals tu službu.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Objednával jsem něco v rámci ČR a tam mi to prvního prosince poslali "obyčejnou českou poštou", bez trackingu (takže předpokládám, že to někdo se známkou hodil do schránky). Vzhledem k tomu, že 14 dní už mi případá moc i na českou poštu, a pořád nic nedorazilo, nevíte jestli se dá někam napsat/zavolat, abych zjsitit jestli to vůbec nějaká pošta měla v rukou, nebo je to ztracené?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KALIBAN: Nejsi dement, jen to držíš obráceně. Z pohledu té poukázky odesíláš ty, Jan Odesílatel, peníze Josefu Adresátovi. Že je to za nějakou zásilku, která šla opačným směrem, to už je irelevantní. Čili když si nad tím člověk sedne a hluboce se zamyslí, tak ten smysl najde... jenže to právě je totální UX fail, hluboce se mám zamyslet nad Kritikou čistého rozumu, ne nad formulářem pro každodenní použití.

TL;DR: nejsi dement.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    mimochodem u toho googleni jsem nasel tenhle obrazek... a musim rict ze to krasne vystihuje, co si o cesky poste myslim
    a nebo jsem totalni dement a myslim si, ze ten kdo to plati, je odesilatel spatne

NAVARA
    NAVARA --- ---
    KALIBAN: Budeš to muset dělat výhradně přes mobil - i když máš hned vedle klávesnici, monitor,… ; za mne v mém věku dost nevýhoda, když mi neumožní používat na zadávání dat PC
    PISKVOR: Jen ty pobočky vesměs pouze na poště - takže padá výhoda Zásilkovny vedle v ulici :\ U mne je to 20 minut cesty…
    Mají ale ještě https://www.postaonline.cz/odvozy/odvozbaliku/parametrybaliku, včetně možnosti to za příplatek odvézt pošťákem.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    QWWERTY: ...nebo Balíkovnu (Pošta se probudila do 21. století, wtf)
    Poslat balík - můj balík | Balíkovna
    https://www.balikovna.cz/cs/poslat-balik/muj-balik
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KALIBAN: za sebe doporucim taky zasilkovnu
    "Žádné podací lístky, formuláře nebo štítky. Tiskárna není třeba. Zásilku jednoduše vložíte do systému online na pár kliknutí - přes mobilní aplikaci. Štítek vám vytiskneme na podacím místě."

tady si vyfiltruj podaci mista a pokud mas nejaky po ruce, tak by jsi asi mohl mit vyreseno
    Seznam výdejních a podacích míst Zásilkovny včetně Z-BOXů - Zasilkovna.cz
    https://www.zasilkovna.cz/pobocky
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    KALIBAN: si udelej vlastni :)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    DOBYTEK: ja jsem nasel podaci listek, ale takovej ten cervenej s hromadou kolonek, kde je mimo jiny cislo uctu, ktery na tom podacim neni, jsem nenasel...
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    KALIBAN: v kanclu jsme si tiskli cele podaci listky, na webu jsou sablony, poste je to jedno, hlavne ze jsou tam spravne kolonky
    ADAM
    ADAM --- ---
    KALIBAN: mají to i pro občany. Stačí stáhnout appku do mobilu a rovnou posíláš. Mega easy
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ADAM: zasilkovna me napadla , ale nejsem uplne eshop, tech zasilek nebude tak moc... asi to zkusim prozkoumat
    ADAM
    ADAM --- ---
    KALIBAN: použij zásilkovnu. Stačí stáhnout aplikaci a můžeš posílat. Je to jednodušší a levnější.

Jinak dobirkova poukázka se dá tisknout na laserové tiskárně. Ale je to opruz nastavit.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Hele ted jsme nekde resili dobirky, nemate nejakej zpusob, kterym si muzu neco VYTISKNOUT, to nalepit na obalku, zaroven necojinyho vytisknout a to k tomu dat a to potom predat na poste na okynku ?

protoze se priznam, ze psat to tam do toho podaciho listku cislo uctu je v mym pripade celkem jista cesta, jak to podelat a ty prachy skonci nekde v propasti dejin :)
    CNV
    CNV --- ---
    Objednala jsem po dlouhé době něco z Číny (přes Etsy) a prodejce rovnou připočítal českou DPH. Mám tu zásilku přesto zadat do eCepu nebo ne? Ještě jsem s tou aplikací neměla čest. Nerada bych, aby mi to zdanili dvakrát a ještě si k tomu přidali ten svůj administrativní poplatek.

BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    NAVARA: obrazky jsem kreslil i ups brokerům :D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    No to jsem fakt zvědavej co se stane.
    Jestli to pošlou zpátky, protože jsem nevyplnil něco co nešlo vyplnit, asi se dost naseru :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam