• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WAREYamaha RS7000 & RM1X & SU700 etc.
    PAJISS
    PAJISS --- ---
    LOBOTOMIKK:
    mno nejsme ztoho moc chytrej, ae pokud chapu problem tak ti korg posila signal po midi do yamahy a to ho vypousti ven.... to musis v korgu najit a odskrtnout.... ma to i yamaha. prikladem kdybys mel dve yamahy a nechtel bys je jeste navic propojovat audio kabelem, posilat signal do druhe a pak ven. tak lze jej poslat prez midi a audio kabel resit nemusis.. znamej ma dva korgy a poji je audio kabelem prez mix, tudis mu zvuk prez midi nejde...
    LOBOTOMIKK
    LOBOTOMIKK --- ---
    CUBE48: Takhle foto...

    SDC11747.JPG (1756381 B)
    LOBOTOMIKK
    LOBOTOMIKK --- ---
    CUBE48: Korga mam jako midi master. Z nej jdou midi do synthaku (MAM MB 33 II). Dal to mam propojeny přes yRm1x, z který pak zase vysílám "noty" do 2. syntháku (korg ms2000r)... a teď potřebuju, aby korg diktoval mam 33 a rm1x korga ms2000, přičemž nechci, aby to co vysíla korg esx hralo i v yamaze...
    CUBE48
    CUBE48 --- ---
    @LOBOTOMIK: Kdys pises "do synthu", co tim presne myslis?
    Chapu, ze Korga mas jako MIDI master. Ma posilat jen jednu konkretni stopu (track) do synthu RS7K? Pokud to chapu spravne, tak bych patral v nastaveni MIDI Out na Korgu.

    V RS7K jde hezky nastavit na jakej MIDI kanal se odesilaj data z jednotlivejch stop, takze napr. stopa 16 muze klidne vysilat na kanalu 10 a vnitrni tonovej generator se da uplne vypnout. Zkousel bych hledat neco podobnyho na tom Korgu.
    LOBOTOMIKK
    LOBOTOMIKK --- ---
    BYDK: Zkus vygooglovat... nebo pošlu přes email, když to furt nepude.

    PAJISS: Je to divný, páč to tam jde i když to všechno odklikám. Jestě to zkusim zejtra otestovat... Jinak z té první (korg esx) chci midi noty, ale jen aby šly do synthu a dál už nééé! :( No logicky by to mělo jít jak říkáš, ale...
    PAJISS
    PAJISS --- ---
    LOBOTOMIKK:
    mno tak si neodskrt vsechny.... na neco si zapomel ja to ted resil s RS vs. RM1X a az kdyz jsem se odklikl tak to fajcilo jen na BPM (tak jak jsem chtel)
    a nebo je mozne ze to mas zaskrtle nate druhe masine.....
    BYDK
    BYDK --- ---
    LOBOTOMIKK: Sakra, proc mi to pise, ze soubor je poskozeny. :| To je fakt trauma. :D

    LOBOTOMIKK
    LOBOTOMIKK --- ---
    CUBE48: Taky jsem si říkal... zkoušel jsem nastavit na rm1x aby nepřijímala noty, ale i tak přijímá dál. Je možný, že by to byla chyba mašiny? :)
    PAJISS
    PAJISS --- ---
    Ostani hudební věci, Prodám YAMAHA SU 200 A YAMAHA RS 7000.
    http://www.zdarma-bazar.cz/...200-a-yamaha-rs-7000
    prodej yamahy....
    CUBE48
    CUBE48 --- ---
    @PAJISS: Napsal jsem to nepresne, samply (rucne nasamplovany nebo naimportovany) se samozrjeme ukladaj do souboru .R3A/R2A. Mel jsem na mysli nastaveni zvuku prostrednictvim parametru jako filtry, obalky, efekty atd. Ty jsou vazany na stopu (track 1-16). Do fraze (phrase) se neukladaj, pokud je do ni rucne nenahrajes nebo nenaprogramujes. Save ALL ti ulozi komplet vsechno co je v RAM, save PATT jen konkretni pattern, treba kdybys ho chtel vlozit do jinyho projektu, ale to nejspis vis ;)

    @LOBOTOMIKK: Midi okruh? Kdysi jsem neco v naky knize o midi okruhu cetl, ale do kruhu bych midi nezapojoval, takovej midi loopback umi nadelat peknou paseku.

    Staci masiny proste spojit v retezci pres midi thru konektory (pokud jsou k dispozici, nekdy staci out) a pohrat si s nastavenim. Smerem od masteru/seqenceru si ohlidat co leze kam. Vetsinou jde nastavit jaky midi udalosti se filtrujou (rozumnej zakazujou) na vstupu, prip. i jednotlivy kanaly. A pak jeste nastavit co se posila do out/thru, casto se to jmenuje proste thru nebo echo, coz preposila zpravy z midi in do out bez uprav.

    @BYDK: "Jo, manual mam. Ten pouzivam, kdyz neco chci dohledat, ale ne kdyz chci pochopit o co vlastne jde."

    :-D Tak to je pro me pohled z uplne opacny strany :-D Ja si vetsinou nejdriv u kazdy technologie prectu manual, kdyz jde o komplexni veci tak i 2-3x, prave proto, abych veci pochopil. Pak uz vetsinou manual neotviram a kdyz, tak uz vim presne, kde najdu odpoved. Ale to bude nejspis mou perverzni vasni pro manualy obecne, beletrie sux :-D
    LOBOTOMIKK
    LOBOTOMIKK --- ---
    BYDK: Zkus tenhle... ;)
    http://traumatix.xf.cz/yamaha_rm1x_CZ.pdf

    btw, při používání více mašin se midi okruh uzavírá opět tou první? Jako že z poslední vedu midi do 1. ???
    ..a ještě jestli se dá nastavit, aby rm1x nehrála noty co posílá 1. mašina (korg esx) přes synth?
    BYDK
    BYDK --- ---
    Sorry, asi to zni hrozne lamersky. :)
    BYDK
    BYDK --- ---
    Jo, manual mam. Ten pouzivam, kdyz neco chci dohledat, ale ne kdyz chci pochopit o co vlastne jde. Z manualu jsem to nikdy poradne nepobral. Dlouhe, nudne ctene navic v aj, kterou louskam docela dlouho a obcas se domnivam, coz neni moc dobre.
    Jde mi o to, co to vlastne vsechno umi, abych po tom mohl patrat. :) To mi jde uz dobre. Diky. :)

    Umim vytvaret paterny, efektovat, upravovat zvuky..... strihat, skladat a delat nejaky skladby nebo tak ne.
    PAJISS
    PAJISS --- ---
    BYDK:
    mno asi nejlepsi bude si stahnout manual v pdf ;))
    jinac pro zacatek vpravo mase mode, pod mode mas efecty atd... tam muzes zalist a hrat si, doladovat zvuky strihak kousat.... upne vpramo mas vypsany seznam..
    PS: vse neni na upravu zvuku...
    BYDK
    BYDK --- ---
    Lidiii. Skoncil jsem u paternu, ktere si vytvorim, naefektuju, proste pohraju si s nima. Pak muzu hrat, takovym tim klasickym zpusobem, ze zapinam vypinam zvuky a prepinam paterny. Mam RMX1 a vim, ze tam to nekonci, nybrz zacina.
    Da se slozit cela skladba, nebo jen useky. Vim, ze s tim jdou dalsi super veci, ale nevim jake. Muze nekdo popsat hlavni myslenku groveboxu teto masiny a jak to pak vytvorim? :) Dk L.
    ERREG
    ERREG --- ---
    BYDK: tak to je na každým, imo inzerát co visí, platí . ;) jinak mi tj jedno, stroj má kamarád, sleduju to jen ze zájmu o jeho činnost... +;)
    BYDK
    BYDK --- ---
    ERREG: To uz je davno pryc. :)
    ERREG
    ERREG --- ---
    CYRA:
    Bazar hudebních nástrojů a techniky
    http://midi.cz/ShowUser.aspx?i=12269&m=ca
    náhodou sem narazil
    ANTONIN
    ANTONIN --- ---
    PAJISS: Tak to ti držim palce..to dej vědět jak jsi to nastavil....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam