• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POAČeská i zahraniční psychiatrická léčba
    Diskuse na téma psychiatrická léčba, okrajově i psychologická pomoc. Zkušenosti pacientů či rodinných příslušníků, známých s léčbou, hodnocení jednotlivých zdravotnických zařízení, oddělení, lékařů. Pozitivní i vedlejší účinky léčby. Alternativní či podpůrná léčba, případně pracovní terapie, arteterapie a pod.
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POA: takže je lepší si myslet, že se ti v mozku bude dít něco, jako je nevratná operace, namísto toho, že chemie v mozku se rozhodila a prášky se jí snaží vrátit do nějaké žitelné podoby?

Které vysvětlení pak bude spíše nahrávat paranoidním představám o tom, co všechno dělají zlí psychiatri pod nadvládou farmaceutických operací?
    POA
    POA --- ---
    ZUZKAOU: ano, lobomotomie je svým způsobem metafora... je to slovo, které i laikovi něco řekne.. a které se tudíž dá použít k vysvětlení o co jde

vysvětlit obyčejnýmu pacientovi, co je změna koncentrace neurotransmiterů, to by asi nebylo zrovna snadný
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POA: nejjednodušeji to máš vysvětlené v té rigorózce, která se zabývá tím, jak to vysvětlit ne-chemikům.

Konkrétně to s tou lobotomií může být leda tak metafora, protože nedochází k žádnému přerušení spojů, ale ke změně v koncentracích neurotransmiterů.
    POA
    POA --- ---
    CORNELA: a že to potřebuje nějak pochopit člověk, který nemá ani farmaceutické, ani biologické, ani medicínské vzdělání

zkus to formulovat nějak svými slovy tak, aby základ pochopil třeba stavař, elektrikář, prodavačka v supermarketu, strojní inženýr

klidně to pro každého vysvětlit jinak, tak aby to ten který měl šanci pochopit. Uvědomit si na základě tvých slov, co mu to pozitivního přinese. A jaká to má rizika a vedlejší účinky. A vysvětlit mu, že to riziko je nutné podstoupit, protože pozitivní přínos v tu chvíli je výrazně vyšší než riziko
    POA
    POA --- ---
    CORNELA: pochop konečně, že nejde o mě, ale o lidi, kteří tu hledají nějaké informace a pomoc.
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    CORNELA: nepises vubec nic jen urazky.
    POA
    POA --- ---
    CORNELA: nepíšeš nic, jen prázdné plky... sorry

pokus se mě přesvědčit, že něco víš, zatím se ti to moc nedaří

je lepší se pokusit něco sdělit a splést se, než jen prázdná nekonstruktivní kritika druhých
    POA
    POA --- ---
    CORNELA: v čem vidíš přínos tohoto tvého příspěvku pro ostatní, kteří jsme přijdou? Zvláště pokud ti evidentně prošly rukama učebnice... docela by mě zajímalo, jestli by ses podobným způsobem vyjadřovala u zkoušky.. předpokládám, že studuješ
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    Poa: dej ji ro :)) to je fakt sila..
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    POA: to se nestane.. nejsou schopni precist souvisly text.. ted mi tady tvrdi ze jsem vedec z oboru psychofarmak, ze pisu o prerusovani spoju a nevim co jeste, coz jsem nenapsal.. byt je to medik, od toho devcete se protiargumentu nedockame, navic ma prazdniny. bude tady jen pindat blbe.
    POA
    POA --- ---
    CORNELA: no že je mechanismus složitej, to víme tady všichni. Od toho je tato diskuze, aby se tu stručně vysvětlilo jak to je.

Já jen doufám, že nejsi či nebudeš psychiatr.. doufám, že tě tady nepohoršuje mnou použitý mužský rod

protože pokud bys takhle vysvětlila svému pacientovi jak účinkují neuroleptika, tak se pravděpodobně zařadíš do dlouhé fronty psychaitrů, které bych nikomu známému rozhodně nedoporučila
    POA
    POA --- ---
    FESAKFLOYD: že bys tu měl práva někomu dávat RO? O tom nic nevím
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    CORNELA: bez si hrat nekde jinde.. bez k vode.. tady je diskuse. dostanes ro jestli budes tady trollovat..
    POA
    POA --- ---
    CORNELA: nikdo ti tu nebrání napsat mnohem víc než pět vět
    POA
    POA --- ---
    CORNELA: poslouchej, víš co... vykašli se na reakce na mě osobně

máš jedinečnou příležitost ozřejmit všem, kteří sem nakouknou, jak to přesně je...

tvůj příspěvek, na který reaguji má v této podobě téměř nulovou výpovědní hodnotu
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    CORNELA: mela by ses jit ucit.. na demagogii tohoto typu tady neni misto CORNELA: nepoustej se do diskuse o ktere vis prd.. precti si prvni literaturu...
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    POA: to jsem teda zvedavej, zatim nenapsali jedinej argument. psala mi akorat do posty jestli jsem psychotik.. kdyz jsem ji poukazal na literaturu, desitky impaktovanych clanku, tak ze pry se uci na zkousku.. proste tady jenom kvaka, asi jako predtim Petrigridus.
    POA
    POA --- ---
    CORNELA: neber to, že tě napdám, ale podle čeho usuzuješ, že máš náhled? A že někdo jiný ho nemá?
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    Cornela by mela dostat ban CORNELA:
    POA
    POA --- ---
    CORNELA: máš tedy v tuto chvíli nejlepší příležitost napsat sem, jak to teyd opravdu je
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    Cornela soustavne lze a prekrucuje, jsem pro, aby dostala RO CORNELA:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam