• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POAČeská i zahraniční psychiatrická léčba
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZUZKAOU: neuroleptika se týkají pouze schizofreniků nebo všech psychotiků?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MARKYSHA: když zůstaneme u klasické schizofrenie, tak pořád ještě platí, že 1/3 pacientů zažije jednu ataku a pak jsou po zbytek života v klidu. Ty krmit lékama je pochopitelně hloupost a neděje se to. 1/3 pacientů střídá ataky a remise a tam je pak potřeba vybalancovat, jestli jsou horší vedlejší účinky dlouhodobě braných léků a nebo období bez léků. A nejde to říct plošně, protože každý člověk jaksi reaguje trošku jinak, každému zabírá či nezabírá něco jiného. A v tomhle případě je úplně klíčová další podpora - psychoterapie, eudukace a v případě potřeby sociální rehabilitace, ideálně ambulantně.
    No a 1/3 pacientů zůstane chronicky ve stavu, kdy jejich vnímání a prožívání není kompatibilní se standartním fungováním v našem světě. A v těch případech, které se dostanou k psychiatrovi (tedy jejich odlišnosti jim neumožňují fungovat v tom prostředí, ve kterém žili předtím), tak bez léků se jim objektivně zhoršuje stav.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FESAKFLOYD: muj otec prave přistoupil na terapii jakesi komunity,kteri kourili travu a meditovali, tancili na hudbu, pak mel ataku ve stavu psychozy se kdesi popral, mel krvaceni do mozku, odmital jit do nemocnice, oni ho v tom podporovali, proste mazec.
    Co se tyce meho kamose, vzhledem k tomu, ze schizu ma od rane puberty a ted studuje FEL, tak se mi nezda, ze by mel cosi s mozkem. Prijdes mi trochu jako propaganda, nezlob se na me. Proc to tady lidem cpes nasilim, kdyz o to viditelne nestoji? Nechci bejt zla, ale nejsi ty jeden z tech, co zrovna tu lecbu odmitl a tohle je dusledek? Ja jsem ochotna pripustit, ze to lze i bez leku viz POA: , ale tam je dulezite to se souhlasem lekare. Ja take brala antipsychotika, zamichala mi hormony, zhorsila obezitu, tak take se souhlasem lekare beru pouze antidepresiva a v urcitych obdobi remise neberu nic,zase se souhlasem lekare. Ale jsou lide, kteri ta neuroleptika proste potrebuji a nic jineho jim nepomuze.
    Tady je to o tom, ze samozrejme existuji lekari bridilove, ale jsou i dobri lekare a otazka nestoji na tom odmitat lecbu, ale najit si lekare, ktery vam budou sedet, kteri jsou soucasne i psychoterapeuti.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    POA: tu disabilitu ma jasne z expozice na neuroleptika.. nevydrzi zatez. na druhou stranu je bez psychozy
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FESAKFLOYD: zajímalo by mě, jestli tohle přímé nabádání k tomu, aby lidé nepodstupovali naodrinovanou léčbu, není nějak postižitelné.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    hlavne pak nezapomente.. recovery starts with non-compliance..
    POA
    POA --- ---
    já taky mizím... se mi tu prosím nepoperte v mé nepřítomnosti :-)

přeji všem krásný víkend... a jestli bude venku pěkně... tak piště až v pondělí a běžte ven :-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    POA: dik... nic lidi, valim ven, mozna uvidim i id juleskah (oni maji jakousi neziskovku, potrebuju tahat rozumy) takze nejak diskusi administrovat zvaldnu az se vratim. Coz bude nejpozdejc v osm.
    POA
    POA --- ---
    FESAKFLOYD: zkus se prosím chvíli smát beze stop v tomto klubu. Jsou tu někteří, které to ohrožuje na psychickém zdraví
    POA
    POA --- ---
    SHEALA: zahlasovala jsme pro založení tvojí diskuze
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    hahaha
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    [ SHEALA @ nyx :: zadosti o zalozeni klubu - vsechny pohromade ]
    tak jsem dala zadost o zalozeni nove diskuse, bude bez fesakovych identit a spamu. Prosila bych vas o zahlasovani pro diskusi, a to se dela tak ze kliknete na PRO zalozeni :-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    POA: přimlouvala bych se zároveň za změnu názvu této diskuse. Pri případ, že by někdo hledal seriózní diskusi o psychiatrii - a ta stávající je všechno, jen ne seriózní.
    POA
    POA --- ---
    ZUZKAOU: to klidně může.. já ID FF v ničem neomezuju
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POA: a nebylo by jednodušší, aby si Fesak založil vlastní klub, zaměřený na informace ohledně toho, jak generalizovat vedlejší účinky zyprexy na cokoliv, co se prodává v lékárně?
    POA
    POA --- ---
    požádala jsem o založení nového klubu, kde bude mít FF RO

jestli to vedení schválí, tak vám bude vyhověno v požadavcích aby byl klub i bez něj... ale tento zůstane bez omezení diskutujících
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    MARKYSHA: to je otazka lecby, ucinne terapie schizofrenie. alternativa prakticky neni dostupna. tvojemu otci ji nikdy nenabidli. nedostal sanci.

pokud tveho kamarada nespravila lecba neuroleptiky v casovem useku, cilize bere neuroleptika chronicky, ma vyhlidku na progresivni poskozeni mozku. to mu urcite nerekli. kdyby to vedel, mozna by si zvolil ucinnou terapii, a pak by se odesel bez neuroleptik.
    POA
    POA --- ---
    MARKYSHA: já mám kamaráda, je schizofrenik a má plný invalidní důchod. Má cca 55 let. Odhaduju, že se léčí minimálně 20 let. Je ženatý, žije normálně s rodinou. Naprosto spořádaně.

Se souhlasem a vědomím lékaře už dost let nebere žádné léky, chodí pravidelně na kontroly. Žije relativně normální život. Není schopen se plnohodnotně zapojit do pracovního procesu, ale v rodině funguje úplně normálně
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FESAKFLOYD: můj otec taky odmítal léky, že mu žerou duši a dneska je nezvěstnej, poslední stopa v jakési ubytovně pro bezdomovce. Je mu 52 a má pětiletýho syna. Za to kamarád se schízou, které léky bere, chodí na vejšká a žije normální život.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    samozrejme ze rocni lecba poskodi mozek. vzdycky. je to tragedie.

LIESKO_VEC: léčkýý.. léčkýýý.. pojďte si na léký... to jsou ti dobraci, pusheri.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam