• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POAČeská i zahraniční psychiatrická léčba
    Diskuse na téma psychiatrická léčba, okrajově i psychologická pomoc. Zkušenosti pacientů či rodinných příslušníků, známých s léčbou, hodnocení jednotlivých zdravotnických zařízení, oddělení, lékařů. Pozitivní i vedlejší účinky léčby. Alternativní či podpůrná léčba, případně pracovní terapie, arteterapie a pod.
    rozbalit záhlaví
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    SHEALA: ano, to souhlasi. je to ale absurdni ze to pises. vzdyt to tvrdim.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ne. puvodne jsi tvrdil, ze jde o ilustraci ubytku v dusledku neuroleptik. viz:
    FESAKFLOYD:
    Jinak jedna z tvych identit vsechny svy prispevky mazala, alepson ocenuji, ze uz tak necinis.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    Pisou o efektu neuroleptik, ne jakesi schizofrenie (prodrom a prvni epizoda). Ve skutecnosti je to az po medikaci, asi rok.. rikam, najdu vam ten clanek..

We were stunned to see a spreading wave of tissue loss that began in a small region of the brain. It moved across the brain like a forest fire, destroying more tissue as the disease progressed. / to je popis neurotoxickeho, dementogenniho efektu neuroleptik.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    SHEALA: to neni clanek (data), to je jenom z toho webu. dezinformace, proti ktere protiargumentuji.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TY si presvedcen ze mi tu sedis za zady a divas se jestli ctu? zajimavy...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    uff ja ctu asi tak 2krat rychlejc nez bezna populace a veci z prectenyho si pamatuju, a potvrzuju ze tam je o patologickych zmenach mozku v dusledku schizofrenie

"This is the first study to visualize how schizophrenia develops in the brain," said Paul Thompson, an assistant professor of neurology at the UCLA School of Medicine and the study's chief investigator. "Scientists have been perplexed about how schizophrenia progresses and whether there are any physical changes in the brain. We were stunned to see a spreading wave of tissue loss that began in a small region of the brain. It moved across the brain like a forest fire, destroying more tissue as the disease progressed."

a dale viz
    ZUZKAOU: .
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    Zeptam se nejake doktora na Nyxu (jestli bude mit cas, nechte to na me ale, jinak postnete nejakou prekroucenou koninu holky...)
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    SHEALA: nejdriv mi ukaz ten clanek (necetla si ho, ani Zuzka ho necetla)
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    ad fotky: ty jsou zcela jiste z neuroleptik, z 50. nebo 60. let.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    podotykam ze Zuzkaou neni mimo misu.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    FESAKFLOYD: nechapu. teda chapu ze mi tak sypes bibiografii ze ktery cerpas, ale ja resim ten konkretni clanek, a tvuj nazor na ten konkretni clanek.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    Mohl bych to jedine diskutovat v klubu medicina, tady uz se 2 krat opakuji..
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    Jen podotykam ze id Zuzkaou uplne mimo misu..
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    ZUZKAOU: to jsi ale ty.. proto to nekomentuji.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FESAKFLOYD: jistě že nekomentuješ, protože evidentně buď velmi hloupě lžeš a nebo jsi zcela mimo.

Dobrá, už končím.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    ZUZKAOU: co pises dal uz ani nekomentuji, pripominas mi id Narvah, eticky psycholog..
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    FESAKFLOYD: diky za odpoved. takze proste chapu li to dobre, chapes, ze v clanku se nepise o negativnim efektu neuroleptik,, ubytek mozkove hmoty zpusobila schizofrenie, a efekt neuroleptik je v clanku popsan jako pozitivni?
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    ZUZKAOU: To je podstata meho argumentu. Postoval jsem totiz predtim x odkazu na impaktovane clanky, kde se tim zabyvaji, a na zaklade komentuji ten model ztraty sede kury u adolescentu. Vidim, ze tomu ale nerozumis, te podstate. Proto ti ani nenadavam. Nejaky medik nebo doktor by to mohl posoudit, jestli te to zajima, muzes jim to prednest. Muzeme se zkusit zeptat v auditku Medicina. Staci totiz, ze dotycny ma zaklady (na to psychologicke vzdelani nestaci, ja ty zaklady a predpoklady mam, muzu se o tom bavit s doktory) a pak staci, ze si precte clanky a muze se k tomu vyjadrit. To vy bohuzel nemuzete, selhala v tom i Cornela.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    Tady je problem, ze jedinci nedokazi spravne precist post, natoz vyhodnonit jeho obsah a potom k nemu korektne argumentovat, od slova argument.

SHEALA: ve skutecnosti to neni v clanku vzato v potaz. proto to zde postuji a rikam, ze je to efekt neuroleptik, protoze dalsi studie mi davaji za pravdu. uz to tady bylo nekolikrat. nikdo samozrejme nebyl schopen zaregistrovat. ja jsem ty clanky cetl pred lety. Nepredpokladam, ze dokazes korektne odpovedet na tento prispevek.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FESAKFLOYD: um. Tak si to zrekapitulujme.

Ty pověsíš ilustraci a řekneš, že to je důkaz úbytku šedé hmoty. Bez dalšího vysvětelní.

Po upozornění že to tak není, dáš odkaz na článek, kde je ten obrázek sice použitý, ale jaksi věnuje se degradaci mozku kvůli schizofrenii a jediné co se tam říká o medikaci je, že tato tu degradaci zpomaluje.

A najednou nejsem kvalifikovaná?

Jen by mě zajímalo, jestli máš relaps a nebo to je porucha osobnosti z bludy.

Jo a jdi do prdele s těma fotkama, to jsou evidentně fotky z doby před tím, než se začal používat chlorpromazin - takže to vážně nemá nic společného s atypickými neroleptiky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam