• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POAČeská i zahraniční psychiatrická léčba
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    POA: tys mi smazala příspěvěk a proč?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    POA: výsledky ankety vidí všichni, stačí patřičně najet nebo kliknout na ukazatel o počtu hlasujících (podle browseru).
    Jistě Grofa tu nikdo nezmiňoval, nicméně pokud tak někdo činí a chce si dělat nárok na serióznost, je taky záhodno zmínit, nakolik je v psychiatrii kontroverzní osobností a proč.
    POA
    POA --- ---
    DARJEEL: přesně tak... tedy jestli chápu správně tvoje slova....

abychom mohli posuzovat zda a co má vliv na úbytek mozkové hmoty, musíme mít srovnávací vzorek. Srovnatelný, statisticky zhodnotitelnou skupinu nemocných, která žádné léky nebere... a to ještě otázka, jestli by jen tohle stačilo, abychom získali opravdu věrohodné výsledky.

Každopádně třeba já, přestože ve vlastním zájmu léky beru jak mám předepsáno od svého lékaře. O všem diskutujeme. Tak když se dostanu do akutních problémů, dusím se... nemůžu vydechnout, nemůžu nadechnout. Astma mám taky, ale zatím s edoktoři tváří, že to nesouvisí... fakt žůžo stavy

naštěstí se mi daří to rozdejchat bez toho, že by mě to někdo učil jak na to
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    POA: jj, to je základní metodologická výtka, na které většina fešákových argumentů padala (ff už je už, zdá se, minulostí). Takže vše zůstává na rovině hypotézy, kdy jeden výzkum říká to a druhý ono a zas nevím nic :)
    Naopak jedna studie z Indie, kde nejsou lid zalékovaný, říká, že k úbytku mozkové hmoty nedochází...

Ad Grof: zdá se, že demagogie vůči tomuhle pánovi pokračuje a přitom vůbec není proč. Jeho metody dýchání a rebirthingu se i do akreditované české psychoterapie dostaly zadními vrátky nazpět, holt jsou to účinné a funkční metody a bylo by neetické je potřebným lidem zapírat :)
    POA
    POA --- ---
    Mně třeba vůbec není jasné, jak se v nějaké studii odseparuje vliv nějakých chemických látek na člověka v průběhu léčení a jak vliv vlastní choroby, která sama o sobě výrazně mění chemii nejen mozku, ale biochemické, fyziologické pochody v celém těle. Na to mám ale opravdu málo vstupních informací, abych se k tomuhle mohla sama za sebe adekvátně vyjádřit.

Statistika mi není zcela cizí a tak vím, že zvláště biomedicínská data jde uchopit i tak, aby se prokázalo to, co autor prokázat chce. Mě ale zajímá skutečnost, jaká je.

A Fesakfloydovi musím přiznat přinejmenším to, že je inspirativní. Mluvím teď za sebe. I kdybych následně došla k závěru, že se plete úplně ve všem a jeho názory jsou zcela zcestné, dal mi mnoho námětů k přemýšlení a za to jsme opravdu upřímně vděčná.
    POA
    POA --- ---
    PETGRIDUS: na takhle stavěnou anketu se stěží dalo plnohodnotně zareagovat. Nebylo tam nic, pod co bych se mohla s klidným svědomím podepsat. Každopádně FF si jako jediný ze zde diskutujících všimnul třeba práce Stanislava Grofa. Netvrdím, že s ním souhlasím naprosto ve všem, to rozhodně ne.

Ale taky ho šmahem neodsuzuju jako vy všichni ostatní.

Nehledě k tomu, že by mne docela zajímalo, zda se někomu standartně zobrazuje, kdo a jak hlasoval.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    PETGRIDUS: Chápu. Ale právě prpoto s takovou zkušeností můžeš argumentovat o to víc efektivněji....
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    TEDDYBEDDY: unavne? a vykriky typu po 20 letech uzivani demence prijdou zas unavne me. Plus nabadani k vysazovani medikace tomu rikam taky prinos do diskuze. Fesak je kreten a tuhle diskuzi znicil
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    PETGRIDUS: Zkus pls aspoň jednu věc vyargumentovat čistě věcně. Jináč ty tvý výkřiky jsou už únavné.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    ZUZKAOU: to si poa delas legraci nemyslis to vazne ze ne
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    FESAKFLOYD: cornela neni zadna slepice zato ty mas prispevky na urovni panskeho prirozeni pane supervzdelanej!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---

Fesakfloydovy názory a jeho argumentaci považuji

20 hlasy od 20 respondentů

FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    CORNELA: farmaceuticke. orientace na vyzkum a vyvoj.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    Je to ale dusledek ze se snazite argumentovat k necemu, cemu vubec nerozumite. Jsem si vedom toho, ze je to velmi narocna problematika, ktera nenalezi laikum. Nejste hodni debaty. Obtezujete.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    Vzdyt vy ani neumite cist..
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    ZUZKAOU: idiot ses ty. jako v tom puvodnim vyznamu slova, reckem. ne psychiatrickem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FESAKFLOYD: jenže tak je potom nepoužívej jako podporu toho co tvrdíš. Ti co jaksi používají racio tě pak vidí jako idiota, byť pro tebe to znamená podporu tvých představ.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    ja mam takovy dojem, ze vy sledujete ve fesakovych prispevcich jen fesaka, nikoliv co postuje.. (mluvim o sobe ve treti osobe)
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    SHEALA: to je web, to neni paper.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    SHEALA: to neni pravda co pises, jednoduse a proste. nepochopila si nic. mel jsem ale upozornit, ze schizophrenia.com je pro-drug (tzn. covering) web. Jsou to dezinterpretovane komentare vysledku, nejedna se o zadny paper. Jen sem postnul svuj nazor. Diskuse se vas netyka, opravdu ne. Bezte dokurarny, pokusim se vas tady zabanovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam