• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POAČeská i zahraniční psychiatrická léčba
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FESAKFLOYD: intepretuješ to zcela bludně. Píšou zcela opak toho co radíš. O tom, že používáš wiki jako zdroj ani nemluvím.

V lepším případě jsi nemocný, v horším případě psychopat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Poa - já chápu, že se neorientuješ v psychofarmakologii - to je zcela v pořádku. Ale prosím věř mi - Fesak tomu nerozumí o moc víc, jen žongluje s pojmy, které si vysvětluje dost bludně, protože prostě je patrně v mizerném stavu.

A radí tu extrémně nebezpečné věci ve víře, že spasí psychiatrické pacienty. Udělejte si tu soukromou diskuzi o neuroleptikách a nezanášej veřejné diskuze něčím takovým.

Něco jiného je oponovat výzkumy, které si nechávají dělat farmaceutické firmy a něco jiného je hlásat bludy a tvářit se jako odborník.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    ZUZKAOU: zklidni hormon ,)

SSRI discontinuation syndrome - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/SSRI_discontinuation_syndrome

SSRI discontinuation syndrome, also known as SSRI withdrawal syndrome or SSRI cessation syndrome, is a syndrome that can occur following the interruption, dose reduction, or discontinuation of SSRI (selective serotonin re-uptake inhibitor) or SNRI antidepressant medications. The condition often begins between the time of reduction in dosage or complete discontinuation, depending on the elimination half-life of the drug and the patient's metabolism.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FESAKFLOYD: mně stačí slovo mý psychiatričky, které věřím a vážím si jí a rozhodně nepatří mezi šarlatány, které radši dávají prášky než terapii, ona spíš naopak. Má více pacientek psychotiček, které prášky v těhotenství braly a jejich děti jsou zdravé a normální.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FESAKFLOYD: já byla v pohodě, ale prostě ty hormonální vlny tě tak rozhodí, že ani nevíš jak. Je to opravdu složité, to dítě můžeš poškodit i velkým stresem. Jasně, lze říct, že když je člověk psychicky nemocný, neměl by mít děti, ale já s tím nesouhlasím, pro spoustu takových lidí je to dítě něco tak velkého v jejich životě a pomůže to nejen jim, ale pro to dítě jsou neskutečně milujícími rodiči, možná víc, než leckterý primitiv, který je sice po všech stránkách zdravý a to dítě týrá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FESAKFLOYD: idiote! Při náhlém vysazení SSRI - rebound syndrom. A nikoliv abstinenční. To je jinej mechanismus.

Kdyby na SSRI vznikala závislost, tak by se při dlouhodobém braní musely zvyšovat dávky. To je podstata závislosti.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    MARKYSHA: treba nekde k tomu maji data.. na fakultach, tak ti muzou vedet, pokud nekdo sleduje ty deti co se narodily..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FESAKFLOYD: já si myslím, že je dobře, že to bere, já jí trochu znám z jiných diskuzí a vím, v jakém byla stavu, když to nebrala. Opravdu je to na pováženou, masivní stres v těhotenství to dítě může poškodit víc než celý prášky a pokud to nebrala v prvním trimestru, což mám dojem, že ne, tak byl stejně vývoj dokončen. Tohle je opravdu složitá tématika a nelze nic zjednodušovat a musí se přistupovat k jednotlivým lidem individuálně.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    btw na tech ssri je fyzicka zavislost. lepsi je to vysadit
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    prasky v tehotenstvi nikomu nedoporucuj protoze i tak to downreguluje serotoninovy receptory plodu, coz je trochu desiva predstava..
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    MARKYSHA: lepsi je se hodit do pohody a pak otehotnet..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já naopak doporučuju, pokud by se během těhotenství vyskytl problém ty prášky brát, moc mi pomohly a byla jsem v naprostý pohodě oproti začátku těhotenství, kdy jsem byla na dně.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    MARKYSHA: nic nerikam, ten escitalopram neni nejhorsi ( u zvirat pry nic proti citalopramu, teda pokud toho neni moc), to co bere Eclectica je horsi, primo desivy.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FESAKFLOYD: s tím mě nepruď, dítě je bez defektů a lepší než potratit. Ono je to na vážkách, pokud bych byla celý těhotenství v naprostý psychický nepohodě, tak bych jednak mohla potratit a jednak by to to dítě stejně ovlivnilo.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FESAKFLOYD: brala jsem jeden a půl cipralexu, ale bylo to skutečně nutné
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    MARKYSHA: v tehotenstvi si nebrala zadny prasky ?
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    statiny maji pry i dementogenni ucinek Cornelo ,) rozhasuji potrebny cholesterol co potrebuje mozek
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    CORNELA: Schizophrenia and Glutamate: An Update

Schizophrenia and Glutamate: An Update
    http://www.acnp.org/g4/gn401000116/ch114.html

asi nmda agoniste
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    casem se prejde na to, ze neuroleptika se budou podavat jen akutne a lecit se bude glutamatergnimi ligandy, a jiny mechanismy, zvlast co se neuroregenerace tyce, treba neuroprostany.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    CORNELA: diabetes je mnohem castejsi na olanzapinu, nemyslim zanet slinivky, ale diabetes. za to vysoudili v usa pul miliardu za zatajenou cukrovku na olanzapinu. na tom se strasne pribira. jinak je to MARTA, a to hodne uspava, pacienti se dobre na zyprexe vyspi, a spanek leci, regeneruje. proto je to neuroprotektivni, da to hlavu dohromady. ale to staci par tydnu, ne rok )) ze je tam i NA antagonismus to je dobre na manii., u bipolarnich. jinak je to sracka, i tak na tom dochazi k inicialnimu ubytku sede kury na vrcholu mozku.

risperidon je jen sda a bipolarni pacienty spis rozjizdi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam