• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POAČeská i zahraniční psychiatrická léčba
    Diskuse na téma psychiatrická léčba, okrajově i psychologická pomoc. Zkušenosti pacientů či rodinných příslušníků, známých s léčbou, hodnocení jednotlivých zdravotnických zařízení, oddělení, lékařů. Pozitivní i vedlejší účinky léčby. Alternativní či podpůrná léčba, případně pracovní terapie, arteterapie a pod.
    rozbalit záhlaví
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    ZUZKAOU: Hele právě alkohol rozpouští jakýkoliv stavy, i úzkostný nebo jiný... Ale fakt to nezkoušej, radim já z vlastní zkušenosti...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: o to rozpouštění úzkosti bych se hádala, ale uznávám že jen na základě mé zkušenosti s jednou tabletkou xanaxu, kde mě to sice oblblo, v půlce dne uspalo a po probuzení jsem byla stejně oblblá, ale ta úzkost tam pod tím vším oblbnutím pořád byla. Zatímco teda třeba alkohol mi případné úzkosti rozpouští. Pravda nezkoušela jsem pít na nějaké výrazně, nepříjemné stavy. A zkoušet to nebudu, i kdyby se náhodou zase vrátily.
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    ZUZKAOU: no hele, v čr jich právě málo je... jako psychiatr kterej zároveň má ještě čas na individuální terapie, takovýho fakt neznam, ani v praze... většinou psychiatra máš na psaní drog a pak někoho jinýho na povídání, ať už je to psycholog nebo něco jinýho... a hlavně co je nejhorší, člověk si všechno tohle musí platit sám, pojišťovny terapie neuznávaj, takže se pak neni co divit, že většina lidí se vlastně vůbec neléčí
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    LIESKO_VEC: přesně, je to totiž starej známej nyxáckej sektář... akorát že každej půlrok mění názor a podporuje zas jinou množinu trapnejch teorií... jeden čas tu dokonce rozšiřoval že na severnim pólu marsu jsou jehličnatý lesy a atmosféra a akorát nasa to tají...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LIESKO_VEC: kdybych byla v podobné situaci, tak bych hledala konzultaci u někoho, kdo je jak psychiatr, tak psychoterapeut a zároveň je otevřený i nemedicínským přístupům. Překvapivě v ČR jich není zas tak málo.

Jednak lidi ze zde odkazované diabasis
    Diabasis – pomoc v psychospirituální krizi
    http://www.diabasis.cz/
    http://www.capz.cz/ (na lince psychopomoci určitě najdou nějaký vhodný kontakt pro mimo pražské, fungují i přes emaiů)

Určitě lidi z Ondřejova (jen netuším, jak to mají s ambulancí.)
    Denní psychoterapeutické sanatorium Ondřejov
    http://www.ondrejov.cz/
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    ha, obráceně
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    FESAKFLOYD: mne vymijis mozek ty
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    lol, odkazy... na ti ty každej sere
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    ZUZKAOU: záleží na definici... takovej rivotril se mezi sedativa myslim neřadí
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    ZUZKAOU: presne tak
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale jestli se bavíme o benzodiazepaminech, tak to nejsou antipsychotika, ale sedativa, že...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LIESKO_VEC: aha, takže to s čím si přišla na léčení se změnilo k lepšímu. A teď je ti nedobře a připisuješ to tomu,že si v minulosti brala léky?

No - upřímně, byla bych docela překvapená, kdyby to skutečně byly důsledkem léků. Ale to fakt není na debatu tady a patrně to nebude ani moc objektivně zhodnotitelné, jestli jde skutečně o důsledek léků, nebo o důsledek té nemoci, nebo se na tom podílí něco úplně jiného.
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    FESAKFLOYD: OT
    no a co ti teda je, že tě to opravňuje k těmhle diskuzim? jelikož lékařský vzdělání nemáš, tak proč sem lezeš? považuješ se třeba za mesiáše? tim by se taky hodně vysvětlilo
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    LIESKO_VEC: mnojo. predpokladam ze si i zkousela zmenit psychiatra ?
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    AIM_FREEMAN: Nazdar!
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Šmarja ještě toho trochu. Tak nic vážení, mějte se tu pěkně.
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    ZUZKAOU: ivo benda by se hlavně nenechal léčit, u něj to totiž neni schizofrenie, ale božský osvícení a prozření... (jako ve středověku u každýho druhýho fanatika ze kterejch jsou dneska svatý)
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    ZUZKAOU: no jenomze oni z pohledu psychiatra zabrali presne tak jak meli ...
    mne se ale muj zivot 'po' nelibi.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LIESKO_VEC: ne - pokud přijdeš za psychiatrem a stěžuješ si na hlasy a splňuješ další kritéria na diagnózu, tak dostaneš nějaká antipsychotika. Ovšem je jich poměrně široká škála s velmi rozdílnými mechanismy a účinky.

Ivo Bendu (ač je evidentní schizofrenik, včetně postupně zesilujících negativních symptomů) nikdo nelékuje.
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    FESAKFLOYD: k věci, bych prosil...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam