• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CARMELKAXDobrman-plnokrevník mezi psy
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    a ještě přidávám jednu krásnou fotku z internetu isabelího štěňátka pro pokochání se

CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    Andy

čistokrevný dobrman s PP

2,5 roku

hodný, hodí se i k dětem
    v útulku se ocitl z vážných rodinných důvodů

Řepnice zdroj :dobrmani v nouzi

CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    nene,jako by se po něm slehla zem...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    no a naky novy info o tom dobrouskovi?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    jeziz ten je!!! mazlicek a obr teda....:)
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    a ještě zde,je to mimino:)

CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    pár fotek z práce Sidiuse a jeho ,,náhradního ´´paníčka

CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---

Upozornění výboru DKČR

Upozorňujeme chovatele a potenciální zájemce o koupi štěněte dobrmana, že předseda IDC a neměckého dobrman klubu Hans.Wiblishauser na posledním zasedání IDC dne 26. 8. 2011 zcela jednoznačně deklaroval plány na změnu standardu dobrmana v zemi původu - UŠI I OCAS NEKUPÍROVANÉ !!!

Změna standardu by měla být realizována někdy v průběhu přístích 2 let. Po změně standardu jedinci s kupírovanýma ušima či OCASEM !! nebudou připuštění na ZTP.

Dopad na vystavování a sportovní aktivity nelze předjímat, proto doporučujeme chovatelům kupíraci ocásku v současné době zvláště obezřetně uvážit.
    Výbor DKČR
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    právě,že mu šanci dává...hele nevim,co jsem zjistila,tak je prej dost nevypočitatelnej a má zkraty,k tomu ta špatná psychika viď...byldost týranej,co vim a neustále zavřenej v malé kleci...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    jeziz , tak to je desny....zalezi taky, jaxe k tomu osetrovatelka postavi - muze se ho bat nebo nad nim zlomi hul....ale tak treba se do toho opre.
    ackoliv to ji musel dost pokousat, kdyz skoncila v nemocnici....
    a proc ji treba pokousal, kdyz na druhou stranu se u ni citi v bezpeci? zlomena psychika...?
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    KAMPA: díkes,mrknu na to,já už jsem toho pročetla taky hafo,ale nechci nic pokazit hned na začátku viď :)
    No právě a je dost možné,že se ani převýchova nepovede uplně...že tam ty zkraty budou pořád..
    No,jenže co jsem pochopila,tak se o něj může starat jen ta ošetřovatelka,kterou teď pokousal a je v nemocnici,tak by mne zajímalo,jak to řeší,když tam teď s ním nemůže být,protože nikoho jiného než jí prej k sobě nepustí...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    jiank s tim Cezarem - no je jasny, ze po takovych zkusenostech, co chudacek mel , to s nim nebude jednoduche....Je super, ze to nevzdavaj a ze pujde na prevyhovu, osetrovatelky je mi dost lito teda. i pesana....:/
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ahoj, ja s klikrem zkusenosti nemam, ale tady v tom auditku se to hodne resilo...nebo se primo zeptat tam, lidi ho docela pouzivaji:
    [ Aplikovaná kynologie - výchova a výcvik - aktivní život psa ]
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    Tak a teď otázka,pracujete někdo s klikrem? :)
    Právě mi dneska přišlo žrádlo pro psa a klikr,kterej jsem měla už tři měsíce objednanej.
    Tak už se nemůžu dočkat,až si ho naklikám a pustíme se do toho,jsem zvědavá na jeho reakce :)
    Jaké s tím máte zkušenosti?V mém blízkém okolí nikdo klikr nepoužívá,ale zas mám jen známé pejskaře,co cvičej vyloženě IPO a používají jiné výcvikové pomůcky,než zrovna tuhletu...
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    a ještě v útulku v Tróji je nový černý dobrmánek,zde info a fotka

evidenční číslo: 159/2012
    plemeno: dobrman
    popis: pes, 1,5 roku
    srst: černá s pálením, standard
    velikost: standard
    nalezen: 19.01.2012
    P-7, Stromovka
    charakteristika: Nalezen P-7, Stromovka.Karanténa do 26.1.12.
    k odebrání: V Zámcích 56, Praha 8
    telefon: 283 011 711, 233 554 242

CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    tak mám špatné zprávy o Cézarovi,dle nejnovějších zpráv Cézar napadl svojí ošetřovatelku v Rakousku,měla potrhané obě dvě ruce a skončila hospitalizovaná na klinice,Cézar po ní na jednu stranu vyjíždí,ale na druhou u ní hledá útočiště.Zřejmě trpí klaustrofobií,chtějí mu dát ještě šanci,eutanazii ihned zamítli.Převýchovu vidí zhruba na rok až 2 roky.Do té doby bude v útulku,než půjde k novým lidem.Toť nové zprávy stručně :/
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    no tak to je super zprava!!!!! mam radost!!!!
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    ano ano,nejnovější zprávy jsou,že Cézar našel nový domov u majitelů,putoval až do Vídně :) přibírá na váze a psychický stav se mu pomalu,ale jistě zlepšuje :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    carmelkax - tak co osud dobrouska, vzal si ho nekdo? ptala sem se par lidi, ale bohuzel nikdo nema zajem...tak me jen zajimalo, jestli je na tom, chudacek, lip?!
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    Celkem spěchá !!!

:Dne 8. 10. 2011 byl na hřbitově v hrozném stavu nalezen čistokrevný přibližně pětiletý dobrman César. Na pejskovi bylo zjevné týrání. Po fyzické stránce byl na tom velmi špatně, vypadal jako chodící kostra potažená kůží. Po psychické stránce to nebylo o nic lepší, pejsek byl zlomený a ztratil všechnu důvěru k lidem.César nenabývá na váze, ale je na tom ještě hůř.Jelikož pro něj prozatím nemůžeme najít zkoušeného chovatele, a protože kouše a fyzicky na tom není dobře, uvažuje se o jeho utracení již po Novém roce.

Cituji z nejnovšjších zpráv.."dne 8. 10. 2011 byl na hřbitově v hrozném stavu nalezen čistokrevný přibližně pětiletý dobrman César. Na pejskovi bylo zjevné týrání. Nejdůleřitější informace v tuto chvíli je, že je nutné ho na převoz uspat, protože není možné ho kamkoli nalákat ani na dobroty a vodítko nepřipadá v úvahu, má z něj paniku!! Nechávat mu měšťáky nasazovat košík, jak mi nabízel správce útulku, když sem se na Cézara jela podívat já, by pro něj byl psychický teror, který už si rozhodně nezaslouží. Mě se ho nepodařilo si ho vzít právě z důvodu, že jsem nevěděla, že je u něj nutná sedace. Pokud vás můžu poprosit a něco vám doporučit, Cézar je na tom psychicky i fyzicky opravdu hodně špatně, potřebuje okamžitě teplé místečko, myslím, že bez nějakého "domečku" v kterém by se mohl ukrýt v případě, že by měl z čehokoli strach, se to neobejde, stejně jako bez veterináře, rozboru krve, speciální výživy a stravy. Hubne zřejmě i ze stresu, ale myslím, že za tím budou i nějací vnitřní paraziti nebo špatná štítná žláza apod. Cézar není zlý ani agresivní, ale je od svého "pána" tak zničený, že upadá do nekontrolovatelného stresu už i proto, že se cokoli v jeho prostředí změní, třeba lidé, což v případě, že si ho vezmete nastane. Proto ten domeček. Rozhodně není ztracený případ, ale potřebuje klid, teplo, spoustu, spoustu času a dobrou zdravotní péči. V současnosti jde, podle mého, už o týdny či dny. Je v naprosto nevyhovujících podmínkách, bez zateplené boudy v útulku hlučín, u ostravy, který má na fb stránky a kam se můžete hlásit v případě zájmu. DĚKUJE CÉZAR..."

odkaz: http://www.hlucin.cz/pro-obcany/psi-utulek/zachytna-stanice-pro-psy.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam