• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MIKATCHOU: nový územní plán se schvaluje každých cca 7,5 roku. Každý si může zažádat o jeho změnu a ta(pokud bude schválena) bude zanesena do příštího plánu.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Zachraňme Starou čistírnu!
    http://www.zachranmecistirnu.cz/

    Praguewatch - Praha pod lupou
    http://praguewatch.cz/reports/view/268
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    HAMSTER: takže územní plán je v podstatě jen jakási omalovánka pro developery, super.... doufam že se ti ostatní architekti příliš nepodobají...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    IDENTITY: myslim že ti Hamster stejně nebude věřit :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    HAMSTER: Chalupa na Praze 6 sotva týden před komunálkama rozjel velkou kampaň za zelené zastřešení křižovatky Malovanka. O tom, že opravdu nevznikne nic než Blanka a že bude kompenzována parky všude, kde to jen půjde, taky vím. Sledovala jsem to a sleduju, protože konkrétně k tomuhle místu mám dosti úzký vztah. Takže ačkoli to nemůžu podložit linky, můžu to dosvědčit jako laik problematiku sledující.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: Aha... Že se nestydíte něco takovýho vyvěsit na web, když tam není ani slovo pravda...

    P.S. Novej územní plán se schvaluje každejch pár let právě proto, že se v něm dělaj změny. Představa, že dneska schválíme územní plán a ten bude platit na věky věků amen, je kravinimum.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    HAMSTER: Tak tos to dobře trefil - podle mě je dost alarmující i tohle neustálý pozměńování územního plánu podle toho jak se zrovna kterýmu mocipánovi hodí, ne?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: Aha, tak to je možný, to já nemůžu vědět. A skutečně tam sliboval park, je na to někde nějaký důkaz? Ne, že bych těm informacím nevěřil, ale ten článek ve mě moc důvěry neprobouzí. Není to náhodou jen tak, že ve starým územním plánu byl park a to sdružení to bere jako příslib?
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    já bych řekla obecně že je zde problém nedodržený slib, jestliže starosta jde do voleb s tim, že tam bude park, a pak tam chce postavit kancly, tak je asi problém spíš v tom, že lhal... a že tím pádem vlastně lidé když jdou ke komunálním volbám beztak neví, jestli svůj hlas dali tomu správnýmu, protože se bohužel nedá věřit slibům nikoho.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    JAMES_DICK: Taky se mi líbí pasáž "Místo slibovaného a plánovaného parku má vzniknout nová adminitrativně-komerční budova."

    Administrativně-komerční, úžasné zaklínadlo, které přinutí každého hipíka podepsat. Jen nevím, jestli je to překlep nebo záměrná lež, protože budova má sloužit řízení provozu v tunelech, takže co je na ní komerčního opravdu netuším. Vrahy z Wallstreetu a amerického brouka je asi třeba zakomponovat do každého takového úderného textu, přidá to na síle.....
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    OMNIHASH: To je podle teorie "Je to nový = je to špatný, aneb Za mejch mladejch let bývával svět lepší...."

    A jen tak pro zajímavost. Před pár lety jsem sledoval velký problém se schválením hřiště na dvoře Malostranský besedy - byl tam vybetonovanej plácek plnej nějakýho harampádí, přilehlá škola se rozhodla vybudovat tam hřiště, projekt však narazil na odpor památkářů, protože se údajně změní pohled z Hradu a letecký snímek Prahy (připomínám, že tam byl velmi nevábný betonový dvůr plný krámů a ještě to bylo celé skryté pod korunou obrovského kaštanu). Celý povolovací proces trval několik let.
    Takže mě docela překvapilo, že na střeše Národního divadla vyrostla fotovoltaická elektrárna, to kupodivu památkáře nechalo klidné. (ne, že by mi tam ta elektrárna vadila, ale ten fakt, že tam je, mě zarazil)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JAMES_DICK: mě nejvíc fascinuje představa masochisty, kterej, ač má v tomto místě na výběr mezi třema z desítky nejluxusnejších parků v Praze ve vzdálenosti cca 300-500m radši půjde na procházku nad nejrušnější křižovatku v širokým okolí.

    Navíc teze o zhoršené kvalitě ovzduší potý, co zmizí x-letý fronty a 80% dopravy se přesune pod zem je nějak mimo moje inteletkuální kapacity.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    JAMES_DICK: Mě se vůbec líbí myšlenka, že vzduchotechnika (rozuměj větrák, kterej žene výfukový plyny z tunelu ven) zachraňuje kvalitu ovzduší v okolí vyústění tunelu. :-)
    JAMES_DICK
    JAMES_DICK --- ---
    MIKATCHOU: a co s tim maj za problem? podle vykresu tam parcik vznikne,v okoli je zelene vic nez dost a v lepsim prostredi,nez mezi frekventovanou ulici a vyjezdem z tunelu. Aspon tam ten dum dotvori kus ulice. A co to je za sdruzeni,ze je to urbanisticky neprijatelny?
    Multifunkční operační středisko (MOS) Malovanka / Aktuální témata / SpPZO - sppzo.cz
    http://www.sppzo.cz/Aktualni-temata/Multifunkcni-operacni-stredisko-MOS-Malovanka

    a ten konec je taky dobrej canc:
    Zvláště alarmující je část technické dokumentace, která navrhuje zrušení strojovny vzduchotechniky Strahovského tunelu - provoz vzduchotechniky Strahovského tunelu je jedním z klíčových faktorů ovlivňujících kvalitu ovzduší v oblasi vyústění Strahovského tunelu

    a pod tim ten scan textu,kde se pise,ze jde o nepouzivanou cast vzduchotechniky tunelu
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Ministerstvo ví o zneužívání pravomocí autorizovanými inspektory
    http://hyper.cz/new/index.php/medialni-vystupy/36-tiskove-zpravy/315-inspektori
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Centrální dispečink místo parku? K zástavbám na Malovancev


    Poklidnou rezidenční čtvrť Malovanka na Praze 6 čekají významné změny. V prvé řadě zde má být vybudována mimoúrovňová křižovatka, která by podle odhadů dopravních expertů měla po zprovoznění tunelu Blanka odbavovat na 125 000 automobilů za den. V ulici Nad Octárnou pak má být umístěn tunelový výduch. Dále mají na Malovance vzniknout nové hotelové a rezidenční komplexy. Konkrétně při ulici Na Petynce má být postaven čtyřhvězdičkový hotel Petynka s předpokládanou kapacitou 528 pokojů. Opodál, mezi ulicemi Střešovická, Patočkova a U laboratoře, má vyrůst čtyř až pětipodlažní komplex Triangle tvořený prostornými byty vyšší cenové relace pro přibližně 100 obyvatel a 104 hotelovými pokoji s celkovou kapacitou cca 240 hostů. Ve stavební parcelu se změnil i pozemek ve svahu pod hotelem Pyramida.

    Největší aktuální odpor místních obyvatel ovšem vyvolává stavební záměr podstatně menšího rozsahu – „Multifunkční operační středisko Malovanka“ s primární funkcí centrálního dopravního dispečinku pro Prahu. Proč? Zaprvé vzhledem k charakteru pozemku, na kterém má být umístěno. Jedná se totiž o pozemek, který je v dosud platném územním plánu evidován pod zkratkou ZMK – zeleň městská a krajinná. A dlouho nic nenasvědčovalo, že by se na tom mělo něco změnit. Naopak, představitelé magistrátu včetně tehdejšího primátora Béma, slibovali občanům, že nad portálem Blanky nevznikne budova, ale park. Pak ovšem Odbor městského investora navrhl změnu územního plánu (Z 2500/00), na jejímž základě se má diskutovaný pozemek stát všeobecně smíšeným a tedy stavebním.

    Park je přitom pro zdejší obyvatele o to důležitější, že výsadba nové zeleně představuje jednu z mála možností, jak rezidentům alespoň částečně kompenzovat zhoršenou kvalitu ovzduší. Nejde přitom jen o několik desítek vysazených stromů. Jak upozorňuje Sdružení pro podporu zeleně a ovzduší v Praze 6, volná, prodyšná plocha je důležitá pro přirozené odvětrávání celého prostoru nacházejícího se v těsné blízkosti mimoúrovňové křižovatky Malovanka. Dalším argumentem odpůrců záměru je, že by jeho realizace znemožnila obyvatelům této části Břevnova výhled na Střešovice a Norbertov. Nelze se proto divit rozhořčení občanů, kteří proti němu podepisují petici. Obzvláště ne v kontextu výše zmíněných dalších stavebních záměrů v okruhu několika set metrů.

    Martin Veselý, Praguewatch.cz

    Praguewatch - Praha pod lupou
    http://praguewatch.cz/reports/view/266
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    DUNAR_: no, uvažovala jsem nad tím, ale nechtěla jsem omezovat svobodu slova :)
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    MIKATCHOU: kdyztak den tem par notorickejm trollum ban, jinak ti tady budou delat bordel, ze to ani nebudes stihat mazat.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: Promiň, nechtěl jsem tě v poště otravovat, jen mi naše debata o kapitalismu připadala naprosto ot a nechtěl jsem ti tím zanášet diskusi.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    PATISLAV: Jo a Krennův dům - to byla jednoznačně lumpárna, v tom s tebou výjmečně naprosto souhlasím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam