bože, tak už mi odpověděla ta Blažková, nevim jestli zafungoval titul (to fakt takhle odpovídá všem? Asi spíš dává jen copy a paste... :) ale moc mě teda nepotěšila....
Vážená paní doktorko,
děkuji za Váš názor. Musím s Vámi v mnoha věcech souhlasit. Stejně jako Vy vnímám, že je důležité se snažit zachovat to krásné, co nám naše Praha nabízí a chránit ji před tlakem komerčních záležitostí. Na druhou stranu vnímám přesto tento projekt jako přínosný a dobře promyšlený. Máme zkušenosti i z krásných měst jako je například Vídeň, kde vznikl "Vídeňský ledový sen", což je kluziště podobného charakteru, které bylo přijato velmi pozitivně. Rozumím tomu, že k tomu nemáte veškeré podklady, ale pro Vaši informovanost - k tomuto kluzišti jsou nutné veškeré posudky, které realizací schvalují, aby místo ničím neutrpělo, dále bych ráda upozornila, že se nejedná o obrovské kluziště, ale přiměřené, které je dobře zapasováno do prostoru (viz.příloha) a zbývá dostatek místa pro procházky či například stavění sněhuláků.
Kampa je místem, kde v jarním a letním období probíhají různé akce - koncerty, divadelní představení, zábavné show atd., není to jen park bez využití a určený k procházkám a opalování na trávě. Kluziště by bylo zábavou na zimní období, nejedná se tedy o nic jiného, než možnosti radnice připravit pro své občany další příjemně strávený čas. A pro děti určitě zábavu na každý den v zimě.
Jinak mám ohlasy od občanů spíše pozitivní, kteří se na to již teď těší, samozřejmě že většina chce potvrzení, že se Kampa nezničí, ale jako projekt je to vítáno dobře. Tak jsem zvědavá na další názory a Váš zařazuji mezi ně.
S pozdravem,
Veronika Blažková
vedoucí oddělení
MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 1
ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI
Útvar starosty
Oddělení vnějších vztahů