• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    Praguewatch.cz je internetovým průvodcem po pražských kauzách, sporných případech městského plánování, ohrožených kulturních prostorech, parcích či třeba zahrádkářských koloniích. Je vhledem do nedávné historie a současnosti odvrácené tváře Prahy. Kritický pohled na rozvoj Prahy a městské politiky je založen na spolupráci akademiků, odbornic a občanských aktivistek a aktivistů. Stoupající prosperita Prahy v posledních dvaceti letech s sebou přináší i řadu negativních stránek pro vývoj města a život jeho obyvatel. Příčin je více. Vládne tu stále stejná politická strana a značná moc developerů nenechává příliš prostoru pro alternativní scénáře rozvoje. Nezávislé poradní orgány radící městu byly zrušeny anebo podřízeny krátkodobějším politickým cílům. Politici a úředníci se o účast veřejnosti na rozhodování o městě a konkrétních místech spíše nestojí nebo svůj zájem pouze předstírají. Praguewatch.cz bude obyvatelům Prahy, voličům i nevoličům*, poskytovat základní přehled o nedávných a současných, známých i méně známých kauzách. Hodláme propagovat aktivity celé řady lokálních a celopražských občanských iniciativ a organizací, které se v těchto kauzách angažují. Na webu také zpřístupníme výběr důležitých a aktuálních informací z úředních desek. Web připravuje občanské sdružení PragueWatch ve spolupráci s Ateliérem pro životní prostředí. Praguewatch.cz podpořila Nadace Open Society Fund Praha. Projekt není spojen s žádnou politickou stranou.
    http://praguewatch.cz
    příbuzné kluby
    [ Radikální a kritická geografie, kartografie, urbanismus a další vědy o prostorové dimenzi lidské společnosti ]
    PETICE K PODEPSÁNÍ
    AKTUÁLNÍ AKCE
    rozbalit záhlaví
    LADKAW
    LADKAW --- ---
    LAMIA: Tak to by mě určitě zajímalo...
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LADKAW: vzniká už dýl velkej dokument právě o Buskingu a tomhle molochu od jednoho kluka z Buskerville....
    LADKAW
    LADKAW --- ---
    MIKATCHOU: No, cizinci se na místních úřadech vůbec nechytaj, to je fakt. Takže vy jste ten dokument dělaly stylem: Jak by asi člověk uvažoval, kdyby si ty věci dopředu nezjistil na netu? Jinak ten dokument by mohl být třeba o tom, proč to takhle s tim Karlovym Mostem je, co si o tom kdo myslí, jak se tam ty lidi vybíraj - a proč jsou často jeden jako druhej atd. Tím ovšem nechci znehodnocovat ten dokument - já se na něj ráda podívala :-)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Stavební odbor magistrátu zrušil rozhodnutí UMČ Praha 3 o umístění stavby Parukářka klinik a vrátil věc k novému projednání. Vyhověl tak podáním vlastníků okolních nemovitostí. Hlavní důvodem pro vyhovění žádosti bylo, že v rozporu s rozhodnutím stavebního odboru Prahy 3 nepovažuje magistrát stavbu za zdravotnické zařízení a stavba proto není v souladu s platným územním plánem - plocha VV (veřejné vybavení).

    http://servis.praha-mesto.cz/path/aplikace/182731-11.pdf?apl=uredni_deska&ids=15253
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    LADKAW: daly, autorka dokumentu měla všechno dopředu zjištěné, ale o čem by pak ten dokument byl??? :)))
    nehledě na to, že spousta lidí třeba s internetem neumí, cizinci zas nečtou český internety... a nakonec musim říct, že i samotná Tereza byla některýma věcma překvapená, jsou prostě věci, který se ani na internetu nedozvíš.
    LADKAW
    LADKAW --- ---
    MIKATCHOU: Jojo, od dob Kafky se toho moc nezměnilo. Jen mě napadá, jestli se ty podmínky získání povolení nedaly dopředu vygooglit, než ses do tý poutě za razítkem pustila.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    TADEK: už sem to sem dala, ale ne takhle hezky s náhledem ))
    TADEK
    TADEK --- ---
    Cesta za jedním razítkem byrokratickým aparátem.
    RAZÍTKO
    http://vimeo.com/35104233
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    To je vostrý, takže musíme zvedat ceny jízdenek a rušit spoje, bo nejsou prachy, ale na obrazovky v metru a bambilion úředníků starající se o (no spíš buzerující) pouliční umělce je peněz dost. Ať žije magistrát....... :-/
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    jak je v Praze těžké sehnat povolení k pouličnímu vystoupení http://vimeo.com/35104233
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    DUNAR_: tak v tom případě bych zabila dvě mouchy jednou ranou a šla bych na to takhle: http://vimeo.com/34889274
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: Hamster ví, co se tam bude vystavovat, protože Hamster ty věci už u Hájka viděl. Ale klidně se do mě navážej....
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    MIKATCHOU: Jo, tak nějak. Kdyby mi na okna domu dal někdo takový ten velkoplošný bilboard, tak ho půjdu navečer hezky odstřihnou.

    Ono v praxi by asi stačilo, kdyby se dávaly vysoké pokuty za bilboardy postavené bez stavebního povolení, ale není na to politická vůle.

    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    VSOUKOLOHLOR: no vidíš a Hamster si toho nevšiml a tu akci doporučuje )))


    DUNAR_: máš na mysli zaktivizovat růžovou smršť? )) http://denikreferendum.cz/clanek/6452-prazske-billboardy-postihla-ruzova-smrst
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    MIKATCHOU: ono by to chtělo, aby místní ty bilboardy parkrát zlikvidovali, a ono by se to časem spravilo.

    VSOUKOLOHLOR: Ta suburbia u nás ale jen výjimečně.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    VSOUKOLOHLOR: asi taky komunista :)
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    MIKATCHOU: Kurátor je architekt, který by například v Praze výraznou měrou zakázal přístup autům do centra.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    HAMSTER: "Chudina tvořila podstatnou část městského obyvatelstva. K chudině byli zpravidla počítáni námezdně pracující, čeleď, služky a sluhové, žebráci. Do postavení chudáka mohl však upadnout i řádný měšťan řemeslník."

    To platilo spíše pro středověk. Později tvořila podstatnou část městského obyvatelstva dělnická třída. Logicky. Nevim, co na tom nechápeš zase.. uuuuaaaa
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: Vřele doporučuju!
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: Chudinu beru jako chudé lidi, lidi na pokraji bídy. Pracující třída (řemeslníci, dělníci, obchodníci) pro mě není chudina, proto sme se nepochopili (a opět narážíme na marxismus, ze kterýho D.Harvey vychází, takže pryč od toho... :-) )...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam