• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Praha zrušila zelenou linku. Je to trest za vzorné chování, tvrdí aktivisté - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/12456-praha-zrusila-zelenou-linku-je-to-trest-za-vzorne-chovani-tvrdi-aktiviste
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    YBUKO: Správně podotýkáš docela. Nikterak nechci umenšovat přičinlivost Paroubek Melody Boys, ale zatím, co jsem napsal, si stojím. Žel teď nemám dostatek času to dokládat náležitěji. Že ČSSD hraje druhé housle, ještě neznamená, že nehraje s ODS často unisono. Známá věc.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    SMALLRICCIO: Není, protože ODS s kmotry není spojována nadarmo. Stačí se krapet zajímat a dopátráš se těžko uvěřitelného. ČSSD jsou druhá liga.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SMALLRICCIO: A to děláš špatně, takle se propaganda nedělá, propaganda je o tričkách, o heslech a o jasném rozdělení na dobré hochy a lumpy! Podrobnosti příliš zatěžují mysl prostého lidu, který je pak u voleb zmatený. :-))

    Sorry, konec kulturní vložky. :-)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    ODS vypichuju proto, protože v Praze vládne od samého počátku.. až budou v Praze vládnout v jednom kuse zelení nebo fialový a budou dělat lumpárny, tak budu vypichovat je.. co je na tom nepochopitelnýho?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SMALLRICCIO: Zelení a rudí ne, ti jsou jak lilie... ;-)
    (tohle je propagandistický klub, už mi to bylo vysvětleno a přijal jsem to za fakt)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: Celopražské referendum o pronájmu buřtostánku? No nechci bejt rejpavej, ale není to trochu přehnané? Abysme ty referenda neměli třikrát za dopoledne.... :-)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    ideálně by takové změně, která má za cíl výrazně změnit veřejný prostor a de facto zasahuje i do nějakých tradičních pražských hodnot (on ten prodej klobás je srdcovkou - koho z vás rodiče za mlada na ten václavák na klobásu nevzali :), měla vést společenská diskuze - MHMP by měl vytvořit vhodnou půdu pro rozjetí takové diskuze a to nemusí stát takřka žádný prachy.. pak vyhlásit veřejnou soutěž a nazdar.. všechno transparentně a bez kolotočářů :)

    Ale takhle to asi nebude no, protože holky a kluci z ODSky nikdy nic takovýho nedělali, takže ani nevědi, jak na to.. MHMP vyhlásí výběrko, někdo někomu dá echo o tom, jak se bude hodnotit a ten to vyhraje, protože splní všechny podmínky. Budeme mít stánky v marlboro vohozu s růžema, mladou frontou a pečivem od Odkolku. Už to vidim :))
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    já bych udělala výběrový řízení, ve kterém by rozhodovali obyvatelé Prahy, nebo nějakou veřejnou soutěž o stánek na Václaváku a pak by tam prodával nějakej místní člověk svoje produkty... aby to bylo trošku lokální
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    no v tuhle chvíli tam ty klobásy taky někdo menežuje a všechny nebo teda většina těch stánků má evidentně jednoho majitele, co to má od magistrátu pronajatý.. teď to zase bude mít někdo jinej no.. anebo stejnej :)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: a nejhorší je, že "menežovat" se ty stánky zvládnou očividně samy, takže to bude jen vybírání poplatku za to, že tam můžou zůstat v té podobě, jak jsou. Nemůžu si pomoct, mě to připomíná výpalný...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    vlivy kmotrů v tom být nemusí, ale co si budeme nalhávat - bude to skvělej job získat takovou zakázku na to, abych tam ty stánky mohl menežovat. A MHMP to nebude, kdo tam bude prodávat noviny a bagety... takže jo, nakonec to třeba může být fajn krok k revitalizaci václaváku, ale je třeba pohlídat celej ten proces - zda za tím skutečně nestojí jiné zájmy.
    JONY
    JONY --- ---
    SMALLRICCIO: Praha to má rozdělený.

    Kultura pro bohaté cizince: Mozart, Bohemia sekt a luxusní děvky
    Kultura pro chudší cizince a našince: Buřti na Václaváku
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YBUKO: Třeba přijde třetí fáze - dostanem z Václaváku lidi. Takovej noční zákaz vycházení by jistě pouliční kriminalitu zredukoval.... Populismus je metla lidstva.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: To je fakt ujetá logika. Ti pasáci a dealeři maj taky auta, takže když zrušíme benzínky, ubyde kriminality? Njn, magistrát si umí očividně zdůvodnit cokoli....
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    HAMSTER: bohužel je to jasný víc než dost... vtipný je, že ty buřtostránky přitahujou kriminalitu a to takovou, že ti pasáci, překupníci a zákazníci z těch bordelů si tam asi v noci choděj po dobrém pichu kupovat jídlo a cíga
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: Docela rád bych taky věděl, jak konkrétně buřtostánek zvyšuje kriminalitu (u kasina a bordelu je mi to jasný, tam se prostě stahujou "divný" lidi, ale buřtostánek?). Je to celý absurdní. Ale protože na městské stánky se v Praze (vánoční trhy etc.) specializuje jedna konkrétní rodinná firma jistých kolotočářů, asi je mi docela jasný, odkud vítr vane...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: Co to zas při vší úctě meleš? Mě jen nebavilo pročítat článek v marné naději, že v něm bude i něco jinýho, než čísla kolik členů měla v jakým roce která půražská ODS, protože mě to fakt nezajmá, to je celý. O žádnejch mrakodrapech a dokonce ani o Kasalovi sem nemluvil. A žasnu, kde furt bereš ty drby o tom, že bych chtěl v centru stavět mrakodrapy? Já někde něco takovýho napsal?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam