• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: No když myslíš, že vložením dalšího mezičlánku se systém zefektivní nebo že se úředník "zelené linky" bude o celou záležitost nějak zajímat i poté, co předá zprávu, pak ti to nebudu vymlouvat. Zavolat přímo někomu, kdo to má na starost a kdo o celé záležitosti něco ví je dle mého úsudku přecijen lepší, než předat zprávu někomu, kdo o tom ví kulový, a doufat, že ji nakonec doručí na správné místo, kde se jí někdo ujme a správně ji pochopí....
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Každopádně pořád ještě zbývá i lampárna na hlavním nádraží...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    ano na základě jedné zkušenosti, která ještě k tomu není zrovna tím případem, kterým by se měla zelená linka zabývat (linka nebyla od toho, aby řešila pokuty), je vskutku elegantní dělat závěry..

    ale to je jedno, to je jak mlácení prázdný slámy tady :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Já jednou v životě volal na úřad z vlastní iniciativy (kvůli chybějící značce a zbytečný pokutě) a ke konkrétnímu člověku co to měl na starosti jsem se dovolal za dvě minuty a rovnou se to i vyřešilo..
    U nějaký zelený linky pochybuju, že se to vůbec dostane na správnej úřad, natož k člověku. Podobný linky, knihy přání a stížností a pod. fungujou obvykle hlavně jako filtr pro notorický kverulanty..
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: No jak myslíš, nebudu ti to rozmlouvat.. ;-)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Nemám, nikdy jsem se o to takto nezajímal... odkaz na tu linku najdeš na všech webech a úředních deskách radnic a pražských úřadů. Pochybuji, že jim tam volali dva lidi ročně - tahle diskuze mi přijde bezpředmětná.

    A k tomu řešení - už jenom tím, že obdržíš podnět a předáš ho na příslušné místo, tak už ten problém řešíš. Ten kdo podnět skrze tu linku podal, měl jistotu, že se to řeší, protože se dovolal na místo, který to mělo v popisu práce. Understand?

    Ještě o tom chceš diskutovat?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: Máš někde údaje, kolik těch podnětů ta linka přijala? Protože jestli dva za rok, tak je to imho dost zbytečná instituce. A "úkol řešit" tahle linka neměla, tam se podněty pouze předávaly na příslušné úřady.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    hm, ten první odstavec sis moh odpustit, ale to bys nebyl ty žejo.

    „Zelená linka sice začala jako předvolební tah někdejšího primátora Pavla Béma, ale během let se z ní stal skvěle fungující nástroj. Pražané si díky ní mohli vydupat úklid zanedbaných míst anebo údržbu poškozené infrastruktury. Teď pro ně bude obtížné najít správný úřad či instituci, kam se s jednotlivými problémy obracet. Úředníci si těchto závad sami od sebe mnohdy nevšímají,“ kritizuje nynější rozhodnutí Vratislav Filler z iniciativy Auto*Mat.

    Trest za vzorné chování: Praha zrušila zelenou linku | Auto*Mat
    http://www.auto-mat.cz/2012/02/trest-za-vzorne-chovani-praha-zrusila-zelenou-linku/

    Těch lidí, co tam zavolalo asi nebyly nějaký masy - by to pak ani nestíhali na tom magistrátu asi řešit a ani to nebyl cíl přeci propánajána :)

    Tady jde přeci o to, že existovala konkrétní instituce, na kterou ses mohl jako občan obrátit a ta to měla za úkol řešit. Teď, jak říkáš, zavoláš si na úřad. Schválně si to ale zkus, zkus si na ten úřad zavolat a postěžovat si. Nejdřív si tě přepojí x úředníků a pak nazdar bazar, protože za to nenese nikdo zodpovědnost.

    Tahle linka neřešila pouze infrastrukturu, ale obecně problémy týkající se životního prostředí, tj. i třeba skládky, kontejnery a vůbec vše co se týká i odpadovýho hospodářství nebo třeba dopady vandalismu jako třeba rozbitý lavičky. Takže nejen díry v silnicích.

    Enviweb.cz - Odpady.iHNed.cz : Odpadové hospodářství, ekonomika životního prostředí
    http://enviweb.ihned.cz/clanek/87512/zelena-linka-mesta-prahy

    Takže suma sumárum, šlo o jednu linku, jedno číslo, kam si mohl kdykoli zdarma zavolat a řešit poměrně široký spektrum problémů. Teď? Teď si budeš volat na magistrát přes ústřednu, kde ti ani nebudou schopni říct, na koho se máš obrátit.

    Nikdo netvrdí a to není ani v tom článku a ani v tom tiskovém prohlášení, že je to jediný a nejlepší řešení, co magistrát může v tomhle směru dělat. Ale zrušením týhle linky bez náhrady nedělá už vůbec nic.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: zbytečnej dlouhej flame, kterej nikam nepovede. Ty budeš tvrdit, že zelená linka musí být výborná už jen proto, že je zelená, pak přijde MIKATCHOU s tím, že je to vykořisťování pracujícího lidu a budem se tu hádat čtyři dny.
    Ale jak chceš - zajmalo by mě, kolik lidí na tu linku vůbec zavolalo za ta léta, co funguje. Já o ní slyším prvně a když chci, aby úřad něco udělal s nějakým chodníkem, zavolám na úřad, ne na nějakou linku, která byla stejně jen populistickým líbivým gestem, měla navozovat dojem, že úřad hrozně zajímá, co občana trápí, ale ve skutečnosti byla jen nadbytečnej zbytečnej nesmysl.
    Navíc se marně pokouším přijít na to, jak toto rozhodnutí činí "další krok k omezování chodců a cyklistů"...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    jistě, vychází z kritiky auto*matu, který nejspíš k tomu vydal nějaké tiskové prohlášení.. přesto bych si místo palců představil raději konkrétní kritiku, když už teda je třeba ho hodnotit žejo..

    obsahuje ten článěk nějakou zavádějicí informaci?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: ten článek bych nepopsal slovy "pouze informuje"....
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    wow -3 palce za obyčejnej obrázek a -2 za odkaz, který pouze informuje o zrušení zelený linky v Praze. Se sem přes noc nalogovali nějací reakcionáři ne? :D :D
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Praha zrušila zelenou linku. Je to trest za vzorné chování, tvrdí aktivisté - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/12456-praha-zrusila-zelenou-linku-je-to-trest-za-vzorne-chovani-tvrdi-aktiviste
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    YBUKO: Správně podotýkáš docela. Nikterak nechci umenšovat přičinlivost Paroubek Melody Boys, ale zatím, co jsem napsal, si stojím. Žel teď nemám dostatek času to dokládat náležitěji. Že ČSSD hraje druhé housle, ještě neznamená, že nehraje s ODS často unisono. Známá věc.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    SMALLRICCIO: Není, protože ODS s kmotry není spojována nadarmo. Stačí se krapet zajímat a dopátráš se těžko uvěřitelného. ČSSD jsou druhá liga.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SMALLRICCIO: A to děláš špatně, takle se propaganda nedělá, propaganda je o tričkách, o heslech a o jasném rozdělení na dobré hochy a lumpy! Podrobnosti příliš zatěžují mysl prostého lidu, který je pak u voleb zmatený. :-))

    Sorry, konec kulturní vložky. :-)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    ODS vypichuju proto, protože v Praze vládne od samého počátku.. až budou v Praze vládnout v jednom kuse zelení nebo fialový a budou dělat lumpárny, tak budu vypichovat je.. co je na tom nepochopitelnýho?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SMALLRICCIO: Zelení a rudí ne, ti jsou jak lilie... ;-)
    (tohle je propagandistický klub, už mi to bylo vysvětleno a přijal jsem to za fakt)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam