• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    Praguewatch.cz je internetovým průvodcem po pražských kauzách, sporných případech městského plánování, ohrožených kulturních prostorech, parcích či třeba zahrádkářských koloniích. Je vhledem do nedávné historie a současnosti odvrácené tváře Prahy. Kritický pohled na rozvoj Prahy a městské politiky je založen na spolupráci akademiků, odbornic a občanských aktivistek a aktivistů. Stoupající prosperita Prahy v posledních dvaceti letech s sebou přináší i řadu negativních stránek pro vývoj města a život jeho obyvatel. Příčin je více. Vládne tu stále stejná politická strana a značná moc developerů nenechává příliš prostoru pro alternativní scénáře rozvoje. Nezávislé poradní orgány radící městu byly zrušeny anebo podřízeny krátkodobějším politickým cílům. Politici a úředníci se o účast veřejnosti na rozhodování o městě a konkrétních místech spíše nestojí nebo svůj zájem pouze předstírají. Praguewatch.cz bude obyvatelům Prahy, voličům i nevoličům*, poskytovat základní přehled o nedávných a současných, známých i méně známých kauzách. Hodláme propagovat aktivity celé řady lokálních a celopražských občanských iniciativ a organizací, které se v těchto kauzách angažují. Na webu také zpřístupníme výběr důležitých a aktuálních informací z úředních desek. Web připravuje občanské sdružení PragueWatch ve spolupráci s Ateliérem pro životní prostředí. Praguewatch.cz podpořila Nadace Open Society Fund Praha. Projekt není spojen s žádnou politickou stranou.
    http://praguewatch.cz
    příbuzné kluby
    [ Radikální a kritická geografie, kartografie, urbanismus a další vědy o prostorové dimenzi lidské společnosti ]
    PETICE K PODEPSÁNÍ
    AKTUÁLNÍ AKCE
    rozbalit záhlaví
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    PETGRIDUS: V jaké?
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    HAMSTER: no ale ty noviny by se daly koupit i v jiné mnohem lepší budově
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: To asi nemá smysl, protože moje věcné argumenty podložené určitejma zkušenostma vždycky převáží vaše argumenty vycucaný z prstu + ty podivný "nepopiratelný fakty" (vše nový je špatný, kanceláře sou špatný, developerské projekty sou špatný) a ve finále, když dojdou argumenty budete mi už jen hystericky sprostě nadávat. A to jen proto, že s váma nesouhlasím, což je komický při tom, jak se tu všichni (až na MIKATCHOU) oháníte demokracií.


    YBUKO:
    1.) Volný prostor v podobě, jak je na Opatově, žádnou hodnotu nemá. Je to zarostlej plac, kde se po většinu roku nedá ani vyvenčit pes (dvakrát do roka to tam možná posekaj) a vznikaj tam leda tak ilegální skládky. Pokud by tam vzniklo aspoň něco jako park, tak prosim, ale tohle je fakt nehezký místo.
    2.) To není tak úplně pravda, i když ekonomický hledisko samozřejmě taky hraje svou roli. Ale tady narážíme opět na to, že obyčejné stavby sou prostě obyčejné stavby, vznikaly vždycky a vždycky vznikat budou.
    3.) Do tohohle tolik nevidím, takže to nedokážu posoudit. Každopádně co se Opatova týče, tak tam se se zástavbou počítalo, ani komančové by nestavěli stanici metra uprostřed pole. Celej projekt Jižního Města je hotovej tak ze 2/3 max. Čili tady nevidím důvod, proč nestavět.
    4.) Jižák by se podle mě měl dokončit podle původního projektu. Koncepce to je velmi zajmavá a především funkční. Bydlení tam by naopak mělo bejt velmi pohodlný a příjemný, škoda, že soudruhům došly prachy a vzniklo jen torzo...
    5.) Na té jediné jednoduché vizualizaci nevidím laciné budovy hypermarketu. Obchodní centrum neznamená automaticky hangár typu Tesco Zličín. Já osobně se podílel na dvou obchoďácích, na Vaňkovce v Brně a Arkádách na Pankráci a nemám dojem, že by ty stavby byly nějak urážející pro své okolí (kromě toho jednoho rohu na Pankráci, kde stále chybí dům, co tam má stát a proto je tam jen obyčejná hnusná fasáda překrytá nějakou hnusnou reklamou...)

    SPIPI: Dopravní obslužnost v tomhle místě je díky napojení na D1 kapacitně naprosto vpohodě, tebou jmenovaný ulice sou zablokovaný kvůli světelný křižovatce u pumpy ÖMW a tahle nová stavba na to prakticky nebude mít vliv. Tam se jedná čistě jen o absenci okruhu mezi D1 a D11 a jinak než dostavbou okruhu se to vyřešit nedá.
    Nechápu otázku "Měl někdo zvolený na radnici Prahy 11 v programu výstavbu administrativního komplexu?" - to jako nesmím dělat nic, co nemá nějakej křupan na radnici v programu?? To se vracíme k plánovanému hospodářství nebo jak si to představuješ?

    Ano, je to developerský projekt, takže automaticky špatně? Dokud to nebude chtít postavit dělník ze šroubárny, tak to nechcem?

    Nesmyslný mrakodrap? Proč je nesmyslný. Pro někoho asi smysl má, když za něj ochotně utratí miliardu...

    Co to přinese obyvatelům Prahy 11? Nové pracovní příležitosti, nové služby a v neposlední řadě si ráno budou moci cestou do prácu u metra koupit noviny a večer si pohodlně nakoupí, což je imho dost pokrok oproti současnému rychlému přebíhání počmáraných temných zdí s pochanými zákoutími s feťáky a houmlesáky....
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Ředitel DPP: MHD je byznys. Chudým ať pomůže stát - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/regiony/praha/clanek.phtml?id=745093

    MHD je prej hlavně byznys.. aha, já měl vždycky za to, že jde o veřejnou službu města. Teď už mi jsou jasnější ty zlatý padáky a další baculatý odměny vedení DPP.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    HAMSTER: co kdybys místo těhlech tvejch prázdnej keců zkusil obhájit, v čem je kancelářská krabice na Opatově tak výhodná pro tamější obyvatele a Prahu obecně? YBUKO ti tady poměrně srozumitelně popsal několik argumentů, proč by se tak dít nemělo a jak by se (dle jeho a já s ním v tomto souhlasím) naopak mělo v těchto věcech postupovat.. Ty se nezmůžeš ani na jeden argument, pouze na tak tobě vlastní demagogický kecy prdy brambory.

    Tento konkrétní projekt na Opatově je pouze ukázkou toho, že v Praze 11 neexistuje žádná konkrétní vize pro rozvoj, koncept, prostě nic (míra demokratické participace občanů Prahy 11 snad ani není třeba zmiňovat). S tím souvisí i studie dopravní obslužnosti, poněvadž pokud dojde k postavení týhle kancelářský krabice, je nadmíru pravděpodobný, že v ní nebudou pracovat pouze lidé z Prahy 11 a zvýší se tak v okolí doprava. Téměř každý den ve špičce je přilehlý kruhový objezd na hranici vytíženosti. Ulice Ke Stáčírně a K Horkám stojí v obou směrech. Naproti přes kruhový objezd má vyrůst další nesmyslný mrakodrap. Přináší tento konkrétní projekt nějaké řešení v této věci? Nepřináší...

    Ona rekultivace Opatova (jestli se to tak dá nazvat) by měla přeci v první řadě splňovat zájmy tamějších obyvatel. Ptal se je někdo na jejich názor? Měl někdo zvolený na radnici Prahy 11 v programu výstavbu administrativního komplexu? Pochybuji.. Je to jen další develeperský projekt, na kterém profitují jen někteří, prostě evergreen.

    Takže Hamstře, koukej nahodit nějakej smysluplnej argument, se kterým se dá alespoň trochu polemizovat, nebo prostě GTFO!
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    HAMSTER: a na co potřebuje opatov další kancelářský krabice?
    NOIK
    NOIK --- ---
    HAMSTER: hele ty kokote proč sem vůbec chodíš?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YBUKO: Spíš se mi zdá, že maj všichni dojem, že architektura musí bejt Ghery nebo Noel - nebo nic, že obyčejný stavby sou prostě něco špatnýho. Ale to by bylo stejně na nekonečnou debatu, kterou mezi lidma, co budou vždycky proti, nemá ani smysl rozjíždět. Holt se nebude stavět nic, budem udržovat status quo, dokud to půjde a pak děj se vůle boží...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YBUKO: Hurá, je to tady, já věděl, že s tím někdo přijde. Jak hnusný a neútěšný musí nějaký místo bejt, abyste ho nechtěli zakonzervovat ve stávající podobě. Kontejnerový překladiště, rozpadající se hnusná stanice metra uprostřed nikdy nedokončený zástavby, co bude dál? Kovošrot?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YBUKO: Si tam postav Karlštejn, když myslíš...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    starý tabule prej naprd, tak se koupěj prostě nový, easy.. prostě klasika :)
    Nové tabule za 190 milionů poradí řidičům v Praze, kudy jet - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/ridici-v-praze-dostanou-nove-informacni-tabule-ukazou-kudy-jet-pv1-/praha-zpravy.aspx?c=A120516_1778885_praha-zpravy_jpl
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YBUKO: Nezničí to nenávratně ráz a panorama Opatova? Neměla by se rychle sepsat petice a prohlásit tu oblast za národní památku? Tak šup, kdo první to navrhne? SPIPI?
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    V DPP rozdávali obří odměny a milionové zlaté padáky - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy/clanek.phtml?id=744637
    SPIPI
    SPIPI --- ---


    NKÚ zjistil miliardové plýtvání při stavbě Pražského okruhu - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/predrazeny-prazsky-okuh-0xg-/praha-zpravy.aspx?c=A120514_075320_praha-zpravy_cen
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    HAMSTER: všichni ostatní lidi co s tebou neodjedou budovat vesmírná města na Marsu
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: "Vy" je kdo? :-))
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    HAMSTER: kéž by ses už odstěhoval někam na Mars a postavil tam nějaké pěkné vesmírné město - pěkně bez lidí, to půjde jak po másle :)
    můžeš z toho pak vygenerovat nějakou pěknou urbanistickou teorii a poslat nám jí vesmírnou poštou sem, zkusíme to implementovat od Prahy .)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YBUKO: To se řešit dá a to přesně tím postupem, cos popsal. Bohužel někde jsou nejasný majetkový vztahy, tam pak vznikaj problémy...

    Co se týče podvádění při územním plánu - to je skutečnej průser, ale nemyslím si, že parta neplacených "mozků" nominovaných kdovíkým a kdovíproč je řešení...

    MIKATCHOU: Tobě jako oficiálně jmenovanýmu chodícímu mozku se jistě nevyrovnám, ale kdo taky jo, viď?
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    HAMSTER: ještě pořád studuješ tu architekturu, nebo už tě vyhodili pro nedostatek inteligence?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: To není tak úplně pravda, že? Ještě máme územní plán... Ale máš pravdu, těžko kohokoli donutit, aby na svém pozemku za svoje peníze vybudoval proti své vůli sochu Lenina v nadživotní velikosti a to je průser....
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YBUKO: Takle to ale taky je a není s tím problém. Problém je, že ne všechny stavební/obchodní záměry vlastníků nemovitostí se shodují s představou MIKATCHOU a jejích kamarádů z občanských sdružení. A teď se teda řeší, jak to udělat, když vlastník pozemku chce mít ve své nové budově pronajímané kanceláče nadnárodní kapitalistické korporace a MIKATCHOU tam chce mít prostor pro pořádání družby se svými soudruhy, aby nedocházelo zbytečně ke sporům a rovnou se držela linie lidově-soudružského plánu. Zatím se to řídí pouze stavebním zákonem, což ovšem není dostatečně lidové, protože o tom záměru tím pádem víc rozhoduje majitel, než lid (lid = občanské sdružení = asi tak 5 lidí - to jen aby bylo jasno..)

    A teď můžete mínuskovat.... ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam