SPIPI: To asi nemá smysl, protože moje věcné argumenty podložené určitejma zkušenostma vždycky převáží vaše argumenty vycucaný z prstu + ty podivný "nepopiratelný fakty" (vše nový je špatný, kanceláře sou špatný, developerské projekty sou špatný) a ve finále, když dojdou argumenty budete mi už jen hystericky sprostě nadávat. A to jen proto, že s váma nesouhlasím, což je komický při tom, jak se tu všichni (až na MIKATCHOU) oháníte demokracií.
YBUKO:
1.) Volný prostor v podobě, jak je na Opatově, žádnou hodnotu nemá. Je to zarostlej plac, kde se po většinu roku nedá ani vyvenčit pes (dvakrát do roka to tam možná posekaj) a vznikaj tam leda tak ilegální skládky. Pokud by tam vzniklo aspoň něco jako park, tak prosim, ale tohle je fakt nehezký místo.
2.) To není tak úplně pravda, i když ekonomický hledisko samozřejmě taky hraje svou roli. Ale tady narážíme opět na to, že obyčejné stavby sou prostě obyčejné stavby, vznikaly vždycky a vždycky vznikat budou.
3.) Do tohohle tolik nevidím, takže to nedokážu posoudit. Každopádně co se Opatova týče, tak tam se se zástavbou počítalo, ani komančové by nestavěli stanici metra uprostřed pole. Celej projekt Jižního Města je hotovej tak ze 2/3 max. Čili tady nevidím důvod, proč nestavět.
4.) Jižák by se podle mě měl dokončit podle původního projektu. Koncepce to je velmi zajmavá a především funkční. Bydlení tam by naopak mělo bejt velmi pohodlný a příjemný, škoda, že soudruhům došly prachy a vzniklo jen torzo...
5.) Na té jediné jednoduché vizualizaci nevidím laciné budovy hypermarketu. Obchodní centrum neznamená automaticky hangár typu Tesco Zličín. Já osobně se podílel na dvou obchoďácích, na Vaňkovce v Brně a Arkádách na Pankráci a nemám dojem, že by ty stavby byly nějak urážející pro své okolí (kromě toho jednoho rohu na Pankráci, kde stále chybí dům, co tam má stát a proto je tam jen obyčejná hnusná fasáda překrytá nějakou hnusnou reklamou...)
SPIPI: Dopravní obslužnost v tomhle místě je díky napojení na D1 kapacitně naprosto vpohodě, tebou jmenovaný ulice sou zablokovaný kvůli světelný křižovatce u pumpy ÖMW a tahle nová stavba na to prakticky nebude mít vliv. Tam se jedná čistě jen o absenci okruhu mezi D1 a D11 a jinak než dostavbou okruhu se to vyřešit nedá.
Nechápu otázku "Měl někdo zvolený na radnici Prahy 11 v programu výstavbu administrativního komplexu?" - to jako nesmím dělat nic, co nemá nějakej křupan na radnici v programu?? To se vracíme k plánovanému hospodářství nebo jak si to představuješ?
Ano, je to developerský projekt, takže automaticky špatně? Dokud to nebude chtít postavit dělník ze šroubárny, tak to nechcem?
Nesmyslný mrakodrap? Proč je nesmyslný. Pro někoho asi smysl má, když za něj ochotně utratí miliardu...
Co to přinese obyvatelům Prahy 11? Nové pracovní příležitosti, nové služby a v neposlední řadě si ráno budou moci cestou do prácu u metra koupit noviny a večer si pohodlně nakoupí, což je imho dost pokrok oproti současnému rychlému přebíhání počmáraných temných zdí s pochanými zákoutími s feťáky a houmlesáky....