• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    "radnice se k tomu vyjadřuje, určuje regulativy a dává povolení"

    jakým způsobem se k tomu radnice vyjadřuje, jaké regulativy určila a jaká povolení a za jakých okolností investorovi poskytla?

    obhajuješ jednoduchej fakt a to ten, že radnice nemá žádnou koncepci, ze které by mohla vycházet. Právě taková koncepce by měla reflektovat potřeby obyvatel - já je znát do podrobna nemohu, opakuji, že kritizuji postup. Jedno je ale naprosto jistý - skleněná administrativní krabice nesplňuje vůbec nic.

    Vedla se o tom nějaká veřejná diskuze? Jsou k dispozici alternativní koncepty? Nejsou, tak se nesnaž mi vkládat do úst něco jakože o tom vim kulový.

    Obhajuješ tady něco, co ti může žrát leda tak daný investor nebo radní, co za to dostal tučnou obálku. Nikoho jinýho tou svojí argumentací asi nenadchneš..
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: Ale taky tu máme nedotknutelnost osobního vlastnictví, to si zas nastuduj ty.

    Takže projekt nereflektuje potřeby občanů, bohužel ale nevíme, jaké potřeby to jsou, jen víme, že je nereflektuje. Určitě. Prosil se konkrétně a bez hesel, dostal sem opět shluk obecných hesel. Tohle mě fakt nebaví....

    "Vedla se kolem toho nějaká hlubší veřejně odborná diskuze? Jsou k dispozici nějaké další plány/vize, jak by to mělo vypadat? Obávám se, že ne."
    - co to shrnout do věty "vím o tom kulový a sem zásadně proti"?

    "Z čeho a jakým způsobem se vybíralo a kdo to vybíral? Je takový postup transparentní?" - tohle není veřejná zakázka milej pane, radnice se k tomu vyjadřuje, určuje regulativy a dává povolení, ale vše ostatní je na investorovi, koneckonců jedná se o jeho barák, kterej staví za svoje peníze primárně pro svoje účely (já vím, je to strašné)..
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    hele nastuduj si něco o politickejch systémech asi, pač v tom evidentně dost plaveš..

    proč? protože své zástupce volíme my voliči s tím, že budou zastupovat nás a naše zájmy - to je princip zastupitelské demokracie, kterou tu aktuálně máme.. čí zájmy v tomto případě radnice hájí?

    referendum je pouze jedním z nástrojů.. existují i jiné, neformálnější způsoby, jako jsou veřejná setkání s občany, prostě veřejná diskuze i na odborné úrovni. Radnice k tomu má spousty možností, ale nevyužívá je a rozhoduje pouze na základě svých vlastních zájmů. To je prostě špatně.

    milej Hamstře, ony ty hesla maj nějakej význam a pokud bys měl třeba něco načteno, tak se v tom orientuješ asi líp.. jinak jaký potřeby maj reflektovat? No to by měla primárně vědět radnice Prahy 11 a z toho ideálně vycházet - to jim totiž dává ten politický mandát, that's the point Hamstře. Vedla se kolem toho nějaká hlubší veřejně odborná diskuze? Jsou k dispozici nějaké další plány/vize, jak by to mělo vypadat? Obávám se, že ne. Z čeho a jakým způsobem se vybíralo a kdo to vybíral? Je takový postup transparentní? Skleněná krabice není ten hlavní problém, ta je pouze důsledkem. Já především kritizuji postup a příčinu toho, jak se s veřejným prostorem u nás obvykle nakládá.

    Tady přeci nejde o stavbu nějakého jednoho domu, ale o revitalizaci významného prostoru v Praze 11. Taková akce by si zasloužila prostě trochu víc a ne že ne. Hamstře, působíš na mě jako autoritář, nemůžu si pomoct :)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: Spousta slov, spousta hesel, ale žádná fakta...

    - Proč by jediným důvodem pro výstavbu něčeho mělo být, že to má nějaká politická strana v programu?
    - Od kdy demokracie znamená, že se bude vypisovat referendum o všem co chci na svém dělat? Jestli si demokracii představuješ tak, že těch deset lidí na radnici rozhoduje o všech pozemcích ve svém "rajonu", pak ti musím sdělit, že se naštěstí mýlíš.
    - Jaké potřeby obyvatel Prahy 11 by to mělo reflektovat? (prosím bez hesel a konkrétně)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    HAMSTER: "Dopravní obslužnost v tomhle místě je díky napojení na D1 kapacitně naprosto vpohodě, tebou jmenovaný ulice sou zablokovaný kvůli světelný křižovatce u pumpy ÖMW a tahle nová stavba na to prakticky nebude mít vliv. Tam se jedná čistě jen o absenci okruhu mezi D1 a D11 a jinak než dostavbou okruhu se to vyřešit nedá."

    Aha, takže za zácpy mohou hlavně světelný křižovatky a nedostavěnej okruh. Nepopírám, že vliv na to má obojí, ale zapomínáš na to hlavní a tou je samotná míra automobilové dopravy. V případě, že na místě, kde je už v tuhle chvíli špatná dopravní obslužnost, postavíš kancelářskej moloch, doprava se rapidně zvýší. Ne, že na to nová stavba nebude mít prakticky žádnej vliv. Tohle si snad dokáže spočítat každej (asi kromě tebe teda).

    "Nechápu otázku "Měl někdo zvolený na radnici Prahy 11 v programu výstavbu administrativního komplexu?" - to jako nesmím dělat nic, co nemá nějakej křupan na radnici v programu?? To se vracíme k plánovanému hospodářství nebo jak si to představuješ?"

    Potom nechápeš asi vůbec demokracii jako společenský systém. Nevím, zda má smysl ti to vysvětlovat, ale krátce: Okolí metra Opatov je dlouhodobě zanedbávané místo (stejně jako třeba NNŽ) a zcela jistě to patří mezi jedno z politických témat politických stran, které voliči jednou za 4 roky volí, respektive volí jejich kandidáty a kandidátky na radnici Prahy 11. Obávám se, že ani jedna ze stran zvolených na radnici Prahy 11 neměla ve svém programu takový projekt. Proto by ho minimálně měla s veřejností diskutovat nějakou jinou přiměřenou formou. To je prostě otázka politické kultury a míry demokracie u nás. V opačném případě jde spíše o principy nějaké oligarchie, která si ze své pozice moci chce dělat co chce, aniž by k tomu měla mandát. V reálu to tedy dopadá tak, že se postaví kancelářská krabice s hodnotou 0.
    Co se týče plánování, tak ano, vskutku je a vždy bylo třeba některé věci plánovat a mezi ně patří i (udržitelný) rozvoj města...

    A ten zbytek? Co na to říct. Nesmyslný proto, protože nesplňuje nic z toho, co by si moderní demokratická společnost zasloužila, ignoruje potřeby obyvatel Prahy 11 a je zcela evidentní, že zájem o realizaci mají pouze investoři, případně zainteresovaní radní a pak možná ignoranti jako seš ty, kteří považují za progres cokoli, co jim vyroste před barákem.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    PETGRIDUS: Takže obyčejný budovy už vznikat nebudou, ok? Budem čekat, dokud se neobjeví investor, který na Jižní Město pozve nějaký světový architekty a postaví tam za nesmyslný peníze nějakej unikát? No to by si měli obyvatelé Opatova na tu pochcanou stanici metra asi radši zvyknout, protože tohle se nikdy nestane...

    Ty ve svém bytě/domě nemáš žádnou obyčejnou knihovnu, obyčejnou židli, obyčejnou poličku? Máš skutečně co kus, to designový unikát?
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    HAMSTER: no lepší než takováhle krabice
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    PETGRIDUS: V jaké?
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    HAMSTER: no ale ty noviny by se daly koupit i v jiné mnohem lepší budově
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: To asi nemá smysl, protože moje věcné argumenty podložené určitejma zkušenostma vždycky převáží vaše argumenty vycucaný z prstu + ty podivný "nepopiratelný fakty" (vše nový je špatný, kanceláře sou špatný, developerské projekty sou špatný) a ve finále, když dojdou argumenty budete mi už jen hystericky sprostě nadávat. A to jen proto, že s váma nesouhlasím, což je komický při tom, jak se tu všichni (až na MIKATCHOU) oháníte demokracií.


    YBUKO:
    1.) Volný prostor v podobě, jak je na Opatově, žádnou hodnotu nemá. Je to zarostlej plac, kde se po většinu roku nedá ani vyvenčit pes (dvakrát do roka to tam možná posekaj) a vznikaj tam leda tak ilegální skládky. Pokud by tam vzniklo aspoň něco jako park, tak prosim, ale tohle je fakt nehezký místo.
    2.) To není tak úplně pravda, i když ekonomický hledisko samozřejmě taky hraje svou roli. Ale tady narážíme opět na to, že obyčejné stavby sou prostě obyčejné stavby, vznikaly vždycky a vždycky vznikat budou.
    3.) Do tohohle tolik nevidím, takže to nedokážu posoudit. Každopádně co se Opatova týče, tak tam se se zástavbou počítalo, ani komančové by nestavěli stanici metra uprostřed pole. Celej projekt Jižního Města je hotovej tak ze 2/3 max. Čili tady nevidím důvod, proč nestavět.
    4.) Jižák by se podle mě měl dokončit podle původního projektu. Koncepce to je velmi zajmavá a především funkční. Bydlení tam by naopak mělo bejt velmi pohodlný a příjemný, škoda, že soudruhům došly prachy a vzniklo jen torzo...
    5.) Na té jediné jednoduché vizualizaci nevidím laciné budovy hypermarketu. Obchodní centrum neznamená automaticky hangár typu Tesco Zličín. Já osobně se podílel na dvou obchoďácích, na Vaňkovce v Brně a Arkádách na Pankráci a nemám dojem, že by ty stavby byly nějak urážející pro své okolí (kromě toho jednoho rohu na Pankráci, kde stále chybí dům, co tam má stát a proto je tam jen obyčejná hnusná fasáda překrytá nějakou hnusnou reklamou...)

    SPIPI: Dopravní obslužnost v tomhle místě je díky napojení na D1 kapacitně naprosto vpohodě, tebou jmenovaný ulice sou zablokovaný kvůli světelný křižovatce u pumpy ÖMW a tahle nová stavba na to prakticky nebude mít vliv. Tam se jedná čistě jen o absenci okruhu mezi D1 a D11 a jinak než dostavbou okruhu se to vyřešit nedá.
    Nechápu otázku "Měl někdo zvolený na radnici Prahy 11 v programu výstavbu administrativního komplexu?" - to jako nesmím dělat nic, co nemá nějakej křupan na radnici v programu?? To se vracíme k plánovanému hospodářství nebo jak si to představuješ?

    Ano, je to developerský projekt, takže automaticky špatně? Dokud to nebude chtít postavit dělník ze šroubárny, tak to nechcem?

    Nesmyslný mrakodrap? Proč je nesmyslný. Pro někoho asi smysl má, když za něj ochotně utratí miliardu...

    Co to přinese obyvatelům Prahy 11? Nové pracovní příležitosti, nové služby a v neposlední řadě si ráno budou moci cestou do prácu u metra koupit noviny a večer si pohodlně nakoupí, což je imho dost pokrok oproti současnému rychlému přebíhání počmáraných temných zdí s pochanými zákoutími s feťáky a houmlesáky....
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Ředitel DPP: MHD je byznys. Chudým ať pomůže stát - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/regiony/praha/clanek.phtml?id=745093

    MHD je prej hlavně byznys.. aha, já měl vždycky za to, že jde o veřejnou službu města. Teď už mi jsou jasnější ty zlatý padáky a další baculatý odměny vedení DPP.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    HAMSTER: co kdybys místo těhlech tvejch prázdnej keců zkusil obhájit, v čem je kancelářská krabice na Opatově tak výhodná pro tamější obyvatele a Prahu obecně? YBUKO ti tady poměrně srozumitelně popsal několik argumentů, proč by se tak dít nemělo a jak by se (dle jeho a já s ním v tomto souhlasím) naopak mělo v těchto věcech postupovat.. Ty se nezmůžeš ani na jeden argument, pouze na tak tobě vlastní demagogický kecy prdy brambory.

    Tento konkrétní projekt na Opatově je pouze ukázkou toho, že v Praze 11 neexistuje žádná konkrétní vize pro rozvoj, koncept, prostě nic (míra demokratické participace občanů Prahy 11 snad ani není třeba zmiňovat). S tím souvisí i studie dopravní obslužnosti, poněvadž pokud dojde k postavení týhle kancelářský krabice, je nadmíru pravděpodobný, že v ní nebudou pracovat pouze lidé z Prahy 11 a zvýší se tak v okolí doprava. Téměř každý den ve špičce je přilehlý kruhový objezd na hranici vytíženosti. Ulice Ke Stáčírně a K Horkám stojí v obou směrech. Naproti přes kruhový objezd má vyrůst další nesmyslný mrakodrap. Přináší tento konkrétní projekt nějaké řešení v této věci? Nepřináší...

    Ona rekultivace Opatova (jestli se to tak dá nazvat) by měla přeci v první řadě splňovat zájmy tamějších obyvatel. Ptal se je někdo na jejich názor? Měl někdo zvolený na radnici Prahy 11 v programu výstavbu administrativního komplexu? Pochybuji.. Je to jen další develeperský projekt, na kterém profitují jen někteří, prostě evergreen.

    Takže Hamstře, koukej nahodit nějakej smysluplnej argument, se kterým se dá alespoň trochu polemizovat, nebo prostě GTFO!
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    HAMSTER: a na co potřebuje opatov další kancelářský krabice?
    NOIK
    NOIK --- ---
    HAMSTER: hele ty kokote proč sem vůbec chodíš?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YBUKO: Spíš se mi zdá, že maj všichni dojem, že architektura musí bejt Ghery nebo Noel - nebo nic, že obyčejný stavby sou prostě něco špatnýho. Ale to by bylo stejně na nekonečnou debatu, kterou mezi lidma, co budou vždycky proti, nemá ani smysl rozjíždět. Holt se nebude stavět nic, budem udržovat status quo, dokud to půjde a pak děj se vůle boží...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YBUKO: Hurá, je to tady, já věděl, že s tím někdo přijde. Jak hnusný a neútěšný musí nějaký místo bejt, abyste ho nechtěli zakonzervovat ve stávající podobě. Kontejnerový překladiště, rozpadající se hnusná stanice metra uprostřed nikdy nedokončený zástavby, co bude dál? Kovošrot?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YBUKO: Si tam postav Karlštejn, když myslíš...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    starý tabule prej naprd, tak se koupěj prostě nový, easy.. prostě klasika :)
    Nové tabule za 190 milionů poradí řidičům v Praze, kudy jet - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/ridici-v-praze-dostanou-nove-informacni-tabule-ukazou-kudy-jet-pv1-/praha-zpravy.aspx?c=A120516_1778885_praha-zpravy_jpl
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YBUKO: Nezničí to nenávratně ráz a panorama Opatova? Neměla by se rychle sepsat petice a prohlásit tu oblast za národní památku? Tak šup, kdo první to navrhne? SPIPI?
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    V DPP rozdávali obří odměny a milionové zlaté padáky - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy/clanek.phtml?id=744637
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam