MIKATCHOU: no, mně je to fuk, protože bydlím a pohybuju se v podstatě jen po centru, takže pěšky. Ale například moje babička bydlí na konečné té v článku zmiňované 123 a její zrušení je imo přesně o tom, že se někdo kouknul do nějakých papírů ale už ne na reálné potřeby lidí co tam bydlí - zrovna tahle oblast je plná domků z 50. let, kde v drtivé většině žijí ti samí lidé - takže dnes třeba osmdesátníci+, u kterých je často problém dojít i k tomu autobusu - navíc ještě přestupovat. Tam jsou dopolední nákupy brány jako společenská zábava, kontakt s lidmi, a to, že bude 123 končit na Kavalírce znamená, že už se tihle lidi například k Andělu nikdy nepodívají. Jasně, takhle to zní malicherně, ale zkus si představit, že pro ty lidi je to opravdu jediný způsob setkávání se sousedy a vůbec kontaktu s lidmi. U člověka, co nemá s chozením problémy je samozřejmě jedno, kde a kolikrát bude přestupovat, to je o pohodlnosti, ale tohle je fakt čtvrť starých lidí. A jinou možnost než jezdit nakupovat na Plzeňskou - Anděl stejně nemají, protože na Šmukýřce byly postupně všechny obchody zrušené (kromě jednoho, kde obsluhuje pořád ožralý prodavač a ty babči se tam bojí chodit). Udivuje mě, že zrovna ty si na takovýhle lidi nevzpomeneš a rovnou všem doporučuješ pěškobus;)