• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    je to už trochu staršího data, ale konečně se to ke mě s ročním opožděním dostalo...
    Rozhovor v Xantypě « PragueWatch: Praha pod lupou
    http://praguewatch.wordpress.com/2012/10/08/rozhovor-v-xantype/
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    SMALLRICCIO: kdyby tam takhle jezdili všichni tak bys koukal na ty zácpy... ještěže jezdit smí jen privilegované elity, jako jseš ty...
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Tady něco z civilizovaného západu.

    A history of bicycle transformation in the Netherlands | Resilience Science
    http://rs.resalliance.org/2012/04/26/a-history-of-bicycle-transformation-in-the-netherlands/
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    SMALLRICCIO: v Praze zácpy nikde? To asi jezdíš dobrou trasu.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    DUNAR_: kde bydlíš? v Malešicích je všechno mnohem horší, podstatně...
    T6MA
    T6MA --- ---
    SMALLRICCIO: to je genialni logika. vsichni budeme jezdit autama a travit pul dne v kolonach. fakt nechci videt jak by to vypadalo treba pri ceste na suchdol kdyby vsichni premejsleli takhle. uz ted je to tam uplne v prdeli a tohle by tomu fakt nepomohlo.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    MARWIN: těmi soft daty jsem měla na mysli takové věci, jako je třeba to, že někde někdo čeká ve tmě a v dešti, a že konkrétně v takových místech jako je metro želivského mi to v osmou hodinu večer připadá opravdu nedůstojné... S jízdníma řádama, byť jsou evidentně měřitelné, se asi nikdo nesral. K nám do čtvrti jezdí že Zelivárny dva busy - 163 a 188. Dneska jsem přijela na zastávku v 19:16 a zjistila jsem, že 163 jede v 19:29 a 188 v 19:30. Pak opět 20 minut nic. Kdo tohle dělal, to nepochopim.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    HAMSTER: Tato otázka ne nadarmo připomíná otázku: Co bylo dříve - slepička nebo vajíčko?
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    NOIK: no jo, ale to je z Východních Čech, ne z Prahy nebo z problémových regionů
    NOIK
    NOIK --- ---
    na tohle jsem teď narazil - je to z národní politiky z roku 1930

    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    MIKATCHOU: měla jsi jít na fyziku a vynalézt už konečně teleport! mě naopak změny v MHD vyhovují, mám o spoje navíc.
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    MIKATCHOU: Ano, fuck off soft data. Navaznosti intervaly a kapacita jsou meritelne. Tady se daji sebrat hard data - viz:


    http://praha.idnes.cz/problemy-s-autobusy-smerem-do-prazskeho-suchdola-f7w-/praha-zpravy.aspx?c=A121006_1837574_praha-zpravy_stk

    (ikdyz tohle bude castecne i dusledek "zklidnovani dopravy")
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    posílám svůj včerejší fejsbůkový postřeh z metropolitní ozvučné desky

    "Dnes ráno mi díky novým jízdním řádům cesta na metropolitní ozvučnou desku trvala místo 25ti minut přibližně o 15 minut déle. Posléze jsem platformy MOZD využila a stěžovala si na změny v jízdních řádech MHD, které byly provedeny bez konzultací s veřejností, výrazně ovlivnily dojížďku do mnohých částí města, a značně pokazily image pražské MHD... dostala jsem studenou sprchu v podobě dr. Perlína, který jakoby naschvál po všech těch debatách co jsme spolu vedli špatně vyslovil mé jméno a odvrhl mou stížnost coby neopodstatněnou, neboť současná doprava je prý mnohem efektivnější a racionalizace její obslužnosti prý proběhla dosud nevídaně koncepčním způsobem... následně se na mě coby jedinou ženu u kulatého stolu argumentačně vrhlo asi 10 mužů řádově o generaci až dvě starších, kteří dr. Perlína podpořili... Večer jedu domů a na Želivského v 20:31 zjišťuji, že oba autobusy, které k nám do čtvrti jezdí, odjely v 20:30... Další jede v 20:48. Prší. Ještě v létě bych na další autobus touto dobou čekala max 8 minut. Aneb jak se z kompaktního města může ze dne na den stát periferie... opravdu posun k lepšímu. Fuck off soft data!!! že?"
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    ano, poďme k jinému tématu, bavit se s křečky nemá smysl
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    VSOUKOLOHLOR: Rikej si tomu jak chces, pro me je ucelovy pribarvovani reality, zvelicovani nekterych faktu a naopak zamlcovani jinych a k tomu jeste pouzivani zcela ucelovych nepodlozenych argumentu demagogie, ne veda. A je mi fuk, jestli to dela marxistka, muslimka, krestanka, ekoteroristka nebo ufolozka. V mych ocich ji to snizuje pod uroven, na ktery se jeste da vest smysluplna debata.

    A pojdme uz od toho, je to uplne mimo tema...
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    HAMSTER: Tak on je zásadní problém ten, že sociální vědy jsou z definice něčím zcela jiným než údajně tzv. nehodnotící přírodní vědy. Potíž je, že ty si poznávání tzv. reality představuješ jak Hurvínek válku. Tady skutečně asi nemá moc smysl se pokoušet Ti vysvětlovat základy epistemologie a filosofie sociálních věd, poněvadž by to bylo docela na dlouho.

    Tvůj názor na marxisty je mi vcelku ukradený, akorát bych být tebou nebyl tolik hrr. To, že se v něčem/lecčem Marx mýlil, neznamená, že jeho teorie není v lecčem přínosná, originální a ba dokonce navýsost aktuální.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: Proč? Proč mám číst další marxisty? Mě na svou víru neobrátíš a z tvých prací to věděcký díla taky neudělá. Když zkresluješ fakta k prokázání nějaký ideologie, nemluv o vědě.
    A co vůbec - myslíš tím zpochybňováním reality? Můžeš zpochybnit názor, teorii, ideologii, filozofii, metodu... - ale realitu? Realita je něco, co prostě je, dá se to pozorovat, měřit, popisovat, ale zpochybnit?
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    DUNAR_: podle mě je ideologický i to, když někdo nekriticky vychvaluje, jak tam pučí byznys a jak se čtvrť celkově zvedla bez reflexe toho, kolik lidí se odsud muselo vystěhovat a za jakých podmínek... Třeba se ale Shylockovi podaří i toto poznání (beztak už dávno popsané) podat hodnotově neutrálním způsobem, jsem na to zvědava .)

    pak to pošli Shylocku!!!
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    HAMSTER: nejdřív si přečti něco o tom, jak fungovala tahle banda zjevně bezvýznamných pseudo-vědeckých nýmandů .) http://cs.wikipedia.org/wiki/Frankfurtsk%C3%A1_%C5%A1kola
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam