• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAFAAPen making - vyrábíme pera
    PAFAA
    PAFAA --- ---
    Vyroba limitovane edice per u Edison Pen company, pecka

Edison Pen Company: Urushi Herald Project
    http://edisonpen.com/page.cfm/Urushi-Herald-Project
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    PAFAA: Jo, to jsou dobrý vychytávky... víc takovejch věcí, člověk sám na některý postupy prostě nepřijde...

Mimochodem jaký má kdo zkušenosti s opracovánim kamene? Mam takovou myšlenku, že bych si fakt koupil pořádnej kus Lapis Lazuli a z toho vysoustružil naprosto geniální pero... ale nejsem si jistej jak se podobný horniny chovaj a jestli je to možný, aby to nepraskalo a podobně...
    PAFAA
    PAFAA --- ---
    Tady je video jak delat vterinakovy finis - postupu je cela rada, nekdo pouziva pri aplikaci zaroven lnenou fermez, nekdo nepouziva akcelerator, nekdo aplikuje vterinak s vypnutym soustruhem atd. Ale tento postup mi prijde v zasade nejjednodussi.

Stick Fast CA Wood Finish System - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=9UZLZy2v0r0&feature=youtu.be

jako lepidlo pouzivam "SUREFIX 8801 řídké" - nakupoval jsem na modell-shop.cz. I s aktivatorem to vyslo na nejakych 340 kacek bez postovneho, a doufam ze tak 15 tuzek se z toho udela. Cili nejakych 22 korun na tuzku, to jeste jde. Myslim, ze by se ten finis dal dobre aplikovat i na jine vyrobky co se delaji na soustruhu, nejake hracky, svicny, co ja vim... Tak treba pro inspiraci:)
    PAFAA
    PAFAA --- ---
    Vysledek vikendoveho snazeni: cocobolo + chrom, palisandr santos + stribro, objednavka pro kohosi z fleru. Vterinakovy finis nastrelen celkem bez problemu, brzo budu tyhle obycejne tuzky sazet jako Bata cvicky, doufam - beru to jako nutnou prerekvizitu pred posunem nekam dal.

Konstruktivni kritiku nebo pripominky vitam (vetsi fotky zde, ale nejak mi to dnes moc nefotilo).

Jinak nikdo nic nezkousi? Ani nekoketujete? Urcite tu bude spousta sikovnych lidi kteri by dokazali leccos vycarovat...
    PAFAA
    PAFAA --- ---
    THX_1138: bodejť, pravdu díš, u nás mi to dřevo přijde drahé oproti cizině a navíc nabídka slabá. Dolar je za 17 kaček, tak je potřeba syslit a syslit:) Dřeva není nikdy dost.
    PAFAA
    PAFAA --- ---
    Fantasticka vec: kombinace dvou druhu dreva ve vzoru jaky vidame treba na parketach. Je potreba presna pokosova pila. Kazda nepresnost se projevi:) Spotreba materialu taky neni mala. Na obrazku je pero z betlemske olivy a cocobola.

PAFAA
    PAFAA --- ---
    Relativne nova stavebnice od jednoho z velkych vyrobcu (nebo spis prodejcu) Berea Hardwoods: Virage

Pero nevypada spatne, ale zatim jsem nenarazil na obchod dodavajici do Cech ktery by ho mel v nabidce. I kdyz se ted snazim prejit co nejvic na ten bezstavebnicovy rezim vyroby, je prece jen fajn mit v nabidce i takovehle kousky - navic se to fakt snadno vyrabi:)
    _LUCI
    _LUCI --- ---
    PAFAA: Výborná práce! :)
    PAFAA
    PAFAA --- ---
    PIFKO: Diky - "konec dobry, vsechno dobre" nastane az si to objednavatel prohledne, prevezme a vyjadri spokojenost. Do te doby budu trnout:)
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    Na te fotce to vypada ale hodne slusne. Takze konec dobry, vsechno dobre?.. .))
    PAFAA
    PAFAA --- ---
    Uf, tahle tuzka me stala snad 4 spaliky dreva, 3 vikendy a kybl nervu:) Proste se nedarilo, jeden pokus prasknul, u dalsich se nepovedl finis. Ted uz jsem si rikal ze to proste nejak dosolicham, pac je to objednavka pro kohosi z Fleru a uz to trva celkem dlouho (nastesti jsem mu rikal ze doba vyroby bude v radu tydnu, takze to jeste +- stiham). Jinak je to celkem obycejne pero.

Drevo padouk, kovove dily s titanovym povlakem, finis selak + karnaubsky vosk (vterinakovy finis se u tohohle typu pera proste nedaril - skoda).

SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    PAFAA: To je kulervoucí, doslova:-)
    PAFAA
    PAFAA --- ---
    Toto je celkem dobry napad, soucastky z hodinek zalite pryskyrici (v tomhle pripade jeste nejspis na nejakem podkladu z uhlikovych vlaken)

Mozna by nemusel byt takovy problem si neco podobneho udelat doma, ty tenky kolecka by se snad nechaly dat ohnout nebo nalisovat na tyc stejneho prumeru jako na tom budoucim peru, a to zalivani pryskyrici je potom uz celkem bezny postup.
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    PAFAA: Skvele!. tohle uz je jine kafe.. )

ale fakt to vypada jako render.. ))
    PAFAA
    PAFAA --- ---
    BIDAK: rekl bych ze by se to dalo udelat zprevodovanim jako u rezani zavitu, pripadne s pomoci nejake vhodne tvarovane frezky... ale jen hadam. tady ma borec dilnu - http://www.youtube.com/watch?v=SZQRXcC5v-c&feature=mfu_in_order&list=UL a neco takoveho tam opravdu ma (az ke konci)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    PAFAA: Jak se tohle sakra vysoustruží? Vypadá to jak render.
    PAFAA
    PAFAA --- ---
    Tak za kytickovane pero jsem dostal jemne vynadano, tak zkusme tohle jako inspiraci pro lidi se soustruhem na kov:

Pero bez komercne vyrabenych dilu, vse zrejme rucni prace. Par kosmetickych vad by se naslo (treba ten zavit vicka se dle konvenci dela jemnejsi), ale jinak se mi to libi opravdu hodne. Autor ma galerii na IAP, jsou tam skvele kousky v podobnem duchu - http://www.penturners.org/photos/index.php?u=3090
    PAFAA
    PAFAA --- ---
    A tady je zenska, co dela pera z fima - nektere kousky vypadaji trosku kycovite (imho), ale v zasade mi to prijde super. Skoda ze nevidim vetsi/lepsi fotky. O technice nevim nic - bohuzel.

http://www.exclusivedesignz.com/

PAFAA
    PAFAA --- ---
    Tady jsem ziral jak (nejspis) pan Harumi Tanaka pracuje na zavitu pro pero. Proste to tak od ruky smrdly smrdly solicha a hotovo:)

YouTube - ‪三代目の四山(四条)雄ねじ切りセルロイドNJG‬‏
    http://www.youtube.com/watch?v=V6ic1jvaoiU

a pak je z toho treba takova pecka

(firma Hakase - jinak ji neznam, ale zjevne to jsou draha rucne vyrabena pera)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam