Dneska jsem zkusila plast a stavebnici Cigar Pen Satin Pearl. Fotky
tady.
Všechno šlo dobře, moc mě to bavilo a taťka mi dělal odborný dozor, radil a pomáhal. Přestože jsem si udělala výrobní výkres abych nezblbla rozměry, povedl se mi jeden kiks - při řezání dílů jsem se u prvního sekla o 15 mm a musela jsem ho pak spojit s odřezkem z toho druhýho dílu. Povedl se ale uříznout tak, že to byl jenom černej kus s perletí, bez těch bílých linií, tak to na tom konci pera nekřičí příliš. Doma říkali, že by si toho nevšimli nebo by si mysleli, že je to schválně, tak to neberu nijak tragicky a jsem z výsledku celkově šťasná. Mohlo to dopadnout všelijak hůř :)
Návodu jsme se nedrželi úplně doslova. Psali v něm vrtat díru 10 mm, ale ty mosazný trubičky měly vnější průměr 9.75 mm a proto mi taťka se svým strojnickým citem a dlouholetou praxí vybral vrták 9.8 mm. Povedlo se, že to bylo přesně akorát i na zalepení sekunďákem. Bylo znát, jak si ty plasty hrají na teplotu a začátek vrtu byl o trochu víc rozšířenej. Nejvíc se to ohřívalo a měklo při broušení a leštění. Na broušení jsem použila šmirgl P240, P400 a P1000 (protože nic jemnějšího mezi jsem nenašla). Ten P240 se ukázal jako dost hrubej a udělal tam drobný rýhy, který se pak musely ještě chvíli uhlazovat tou tisícovkou. Dost pomohlo, když se to tisícovkou brousilo naolejovaný, to už se to začalo hned víc lesknout. Finální leštění udělal taťka pastou na hadrovym kotouči. Pak už jsme to ve svěráku napresovali do sebe a dílo je hotovo :)