• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GAFHerní rady a vychytávky Herní poradna
    RCROW
    RCROW --- ---
    ANONYMCZE: Gratuluji
    GAF
    GAF --- ---
    ANONYMCZE: http://www.reviewstudio.net/...-ii-top-r9280x-dc2t-3gd5-review-fast-and-silent#temperature-and-noise

Prej všechno vynikající na svoji třídu a ještě ke všemu téměř bez zvuku i pod největší náloží. Takže za mě jednoznačně doporučuju.

Pozn. 33 dB je fakt už docela málo. Některý karty/vysavače jsou schopný mít i kolem 50. Ale "bez zvuku" mi to osobně připadne tak pod dvacet. Mám otevřený case metr a půl od ucha. Je v něm na velkém dodatečném chladiči asi za 800 namontovaný 12" větrák, který má 16 dB. Teprve tohle řešení začalo vykazovat jemný šum, který se už dá považovat za "ticho".
    GAF
    GAF --- ---
    RCROW: http://www.extremetech.com/...dness-gtx-titan-gtx-680-and-radeon-7970-go-head-to-head-at-5760x1080/3 Tady jsou výsledky na té kartě GTX Titan, co sis pořídil, při různých detailech a různých hrách.

http://www.nvidia.com/object/LO-94914.html Pak tady je prý průběžně updatovaný seznam her, které surround podporují (první sloupec je obyčejný surround a druhý je 3D)

...

Jinak ještě jednou jsem to prošel, nedalo mi to. Doteď jsem si nebyl jistý, ale když je to tolik peněz... Tak na to aby ses díval prostě na tři monitory a hrál hry v tomhle modu Ti podle nVidia výrobce stačí opravdu různé monitory nastavené na stejné rozlišení. A stačí vždy alespoň jeden z konektorů: DVI, HDMI nebo DisplayPort. Takže by sis mohl koupit jenom ty dva nové. Na to, aby ses díval na 3D surround a viděl to jako např. filmy v IMAXu tak je potřeba mít *stejné* monitory.
    RCROW
    RCROW --- ---
    Takže vypadá to, že budu muset koupit 3 nové monitory. Je to zvláštní najedu si na internetu na monitory s rozlišením 2560x1600 a naskočí jich tam celá řada. Pak, když rozkliknu nějaký konkrétní, tak se tam ukáže 2560x1080. Když se najde skutečně s rozlišením 2560x1600, tak je tam cena kolem 30.000, tolik tehdy stál ten můj LG, ale dalších 60.000 do toho dát nechci, zejména, když ten výsledek není tak úplně jistý, takže vyjde na nějakých 33.000 koupit tři nové monitory. Koupím každý měsíc jeden, aby se moje žena z toho nezbláznila. Tak zatím tolik přátelé k této věci. Kdybyste kdokoliv sehnal nějakou informaci k této problematice, budu vděčný, když mi ji přepošlete. Děkuji R
    GAF
    GAF --- ---
    Aha, oni ho už nikde nemají. Hmm, bohužel Ti tolik prostě neporadím, tohle už nevím. Ale jestli peníze fakt nehrají roli, tak spíš prodej tenhle W3000H a kup si tři nové.
    GAF
    GAF --- ---
    RCROW:
    RCROW:

nevidím tak daleko nakolik je to díky tomu nemožné, ale s různým rozlišením u monitorů zapojených do jednoho počítače na jedno zobrazení bývají docela potíže se vším možným. To jsou prostě Windows. Někdo na to nadává, jaký je to krám, ale je tu jeden podstatný fakt, že žádné dvě PC nejsou stejné. A Ti, co produkují a optimalizují software na PC prostě nemají ve své moci postihnout všechny ty miliony různých kombinací. Většinou tam bude prostě nějaké vždycky dělat potíže a pak musí přijít ty opravné patche atp... Myslím, že i tak dělají dobrou práci.

Jestli budeš mít, RCROWe, takhle drahý setup tří monitorů a ještě navíc uvádět do chodu choulostivé 3D surround, tak bych být Tebou opravdu sáhnul po třech identických monitorech. Ty nemůžeš koupit ten samý model? Předpokládám, že peníze tedy nehrají moc roli, tak proč?
    RCROW
    RCROW --- ---
    ANONYMCZE: Chápu určitě tvoji dobrou vůli mi co nejlépe poradit, ale nevím, jak bych pomocí dvou monitorů docílil třech sledovacích ploch, jednu zepředu a dvě po stranách, to by samozřejmě nešlo. Myslíš, že ten rozdíl v rozlišení 1600 a nebo 1080 je nějak zásadní, o to mi jde, na to se s pokorou ptám
    RCROW
    RCROW --- ---
    Chtěl bych se ještě zeptat na toto: Můj stávající monitor W3000H má rozlišení 2560x1600 a ty dva nové, co zamýšlím koupit tedy LG29EA93-P mají rozlišení 2560x1080, tedy trošku jiné. Dosud jsem slyšel,že rozlišení všech tří monitorů musí být totožné. Tak se ptám, je ten rozdíl mezi 1650a 1080 nějak zásadní? Byl by to důvod tyto dva monitory nekupovat a hledat prodejce, který mi nabídne monitory výhradně s rozlišením 2560x1600? Děkuji
    RCROW
    RCROW --- ---
    WIZZIAN: Nic speciálního, běžné hry, jen si myslím, že to může být o mnoho efektivnější než na jeden monitor, je to takový, abych řekl, pokus. Proč jenom dva , ten správný efekt se, alespoň si to to myslím, dosáhne ž při použití tří monitorů, jeden vepředu a z každé strany další. Možná je to blbost, no uvidí se.
    WIZZIAN
    WIZZIAN --- ---
    RCROW: Co na tom planujes hrat? Nejake speci simulatory?
    RCROW
    RCROW --- ---
    D1RABBIT: Tak teď už jsem našel monitor LG 29EA93-P, který se dá koupit za 12.542, takže budu muset koupit 2 kusy těchto monitorů jeden už vlastně mám W3000H, ten stál před pár lety těch 30.000,takže už to tak drahé nebude. snad ten efekt bude nakonec stát za ty peníze, snad...
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    RCROW: Chces stejne monitory uz jen kuli stejnemu podani barev.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    RCROW: aby ti to fungovalo dobře, musíš mít tři stejné monitory - nejsem si jistý, jak by ta karta reagovala, kdyby měla přepočítávat pro každý monitor kromě obrazu ještě jeho upscale nebo downscale - spíš by se ti to softwarově srovnalo na ty s menším rozlišením, takže by to vypadalo extra hnusně. Což by za tu investici bylo asi škoda
    RCROW
    RCROW --- ---
    Protože začínám shánět ještě další 2 vhodné monitory k tomu, abych mohl hrát hry na třech monitorech současně, tak se chci zeptat: Ten stávající monitor co teď mám je LG W3000H s rozlišením 2560x1600, jeho cena byla kolem 30.000 Kč. Musí ty dva nové, co teď sháním mít taky takové rozlišení- ty ceny jsou pořád stejné kolem 30.000 Kč, což se mi zdá neúměrně moc. Kdybych koupil taky tedy zase LG, ale s nějakým menším rozlišením, bylo by to nějak- tedy nějak skutečně znát při hraní? Levnějších 30" monitorů v ceně také, 10.000 Kč je dosti, ale nevím, aby to pak nějak nebyl hrozný pohled. Na jaké rozlišení bych měl jít a podle toho monitor vybírat? Prosím, sdělte mi někdo na to svůj názor.Děkuji
    RCROW
    RCROW --- ---
    Jasný, děkuji za ochotu.R
    GAF
    GAF --- ---
    A až budeš kupovat Ty kabely a monitory, tak si nejlépe nechat ještě poradit od prodejce. Uděláš jim dobrý obchod svojí koupí, tak ať se hezky snaží Ti poradit nebo zjistit co potřebuješ vědět! :D
    GAF
    GAF --- ---
    Aha, tak v pořádku - Titan to už umí.

- Pokuď chceš zapojit surround (tj. pouze tři monitory vedle sebe, aby zobrazovaly větší výřez obrazu) tak můžeš zapojovat kabely do jakýchkoliv zdířek. A pokuď budeš chtít 3D surround (tj. to samé, ale s podporou 3D zobrazení jako v kině, při kterém stejně jako v kině budeš potřebovat i ty brýle) tak je to poněkud složitější a musí se používat Display Port.

- Každopádně prý je nutné mít 3 stejné monitory
    - Je důležité, aby ty monitory měly koncovky kabelů, totožné s těmi, co jsou na kartě. Ale moderní monitory už mívají uplně všechny. Pro jistotu a lepší budoucí konfiguraci je lepší, aby monitor měl všechny tři, tj DVI, HDMI a Displayport.
    GAF
    GAF --- ---
    A sakra... je docela možné, že to jedna karta neumí a musel by jsi mít dvě zapojené ve SLI. Jdu to zjistit.
    GAF
    GAF --- ---
    RCROW: myslím, že docela slušně to popisují tu:

Hrajeme na třech monitorech — test nVidia Surround
    http://pctuning.tyden.cz/...cke-karty/23437-hrajeme-na-trech-monitorech-test-nvidia-surround?start=2

Držím palce, dej vědět nebo vyfoť, jak hraješ :)
    RCROW
    RCROW --- ---
    Tak, jestli bych mohl opět poprosit o to jak si zařídit hraní her s použitím 3 ks monitorů, ti bych rád věděl.Děkuji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam