REVAN: hodne zalezi na tve zkusenosti ci nezkusenosti, umeni vest a samozrejme take na schopnostech te slecny. Ja chodil a vlastne jeste chodim k Rubenovi uz dlouho a vicemene nemam problem odvezt jakoukoliv slecnu at tancuje lineu nebo kubanu(i kdyz samozrejme vyjimky se obcas najdou :). Nemyslim si ze by Ruben ucil neco zasadne jineho nez ostatni lektori jen to uci podle me svym stylem kdy klade duraz prave na vedeni a spravny kroky. Proto aby sis dobre zatancoval tak:
a) musis umet dobre vezt
b) partnerka se musi nechat vest
To je alfa a omega vseho. Pokud dobre vedes vnutis partnerce i kroky, ktere treba uplne nezna a nebo i figury ktere nezna.
Ja nevim jak dlouho jsi chodil do kurzu ale je pravda ze nam chlapum trva uceni salsy dele protoze se musime soustredit na vic veci nez baby (kroky, drzeni tela, vedeni, hudba, choreografie). Na zhranicnich forech jsem se setkal s pojmem "beginners hell" :) a je pekne vyjadren treba zde:
Learning Salsa & learning curves in Salsa
http://www.salsachristchurch.co.nz/article-salsa-learning-plateaus.html
Mne hodne pomohlo chodit znovu na uplny zacatecniky, vic jsem si byl jistej v krocich ve vedeni atd a i clovek ma vic sebevedomi, ktere je potreba. Casem Ti vedeni prejde do krve, naucis se behem prvnich 10 vterin rozeznat jak zkusena je partnerka a co si s ni muzes asi tak dovolit zatancovat a vic se zameris na to co tancovat pri ktere hudbe.
Druha vec jsou zensky, sem tam to sou strasny jezinky :). Nektery si neumej priznat vlastni chybu, jsou netolerantni a jeste se nenechaj vest. Takovejch bab je vyrazna mensina ale obcas na takovou narazis, podekujes za tanecek a des od dum dal :).
Pokud ted tancujes s holkou ktera se ucila jinde tak radim na nic nespechat. Proste zacnete uplne od zakladu a casem se sladite. Ale jak sem naznacoval vyse - mel bys bejt schopnej vest vicemene kohokoliv. Ostatne to je na salse jedna z nejhezcich veci: zatancovat si s krasnou zenskou co umi a vidite se poprve :).