• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REK11Kombinované/dálkové studium na VŠ
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    REK11: jo... akorát že to jde paradoxně bezpečněji na státní. Pod svícnem tma a tak dál.
    To je těžký, můj chlap ve školství dělá už 20 let, jak ve státní sféře, tak v soukromý. 4 školy sám založil, 3 z nich prodal. Takže třeba vím, jak třeba vypadá taková žádost o akreditaci. Vím, že to není tak úplně sranda získat akreditaci pro nějakej obor. Mizerní kantoři jsou všude. Na druhou stranu, oni se ti dobří kantoři nechaj často a rádi přetáhnout někam do soukromýho sektoru, pač na státní škole jim nikdo nedá takovej plat, jako na škole soukromý. Tvrdit, že státní školy jsou lepší, protože jsem potkala jednoho blbýho kantora nebo protože jsi byla nejlepší v pochopení excelu, mi přijde poněkud subjektivní :)
    REK11
    REK11 --- ---
    TRISSIE: pobavila jsi celou kancelář :-D plnou středoškoláků...
    REK11
    REK11 --- ---
    VERCA_ZABA: tak zrovna u dalkovyho to neplati ze? protoze ja si musim vzit na tu zkousku dovolenou a to si kurva rozmyslim,jeslti vyplacnu den mimo.....
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    já si hlavně myslím, že i ta státní se dá prolézt v pohodě.. stačí trochu štěstí a jeto.. jedna spolužačka třeba šla na zkoušku, na kterou se spousta lidí učilo tři tejdny a spousta jich to nedalo.. ona se na to podívala hodinu před a prostě to dala, protože učitel měl náladu.. takže fakt nesouhlasím s tím, že na soukromý se dá prolézt v pohodě, viz. můj táta, začínalo jich asi 150, skončilo 20.. a i si myslim, že na tý státní na to učení ty lidi serou víc, páč nic neplatí.. kdežto mě vyhodit ve druháku na soukromý, kam sem nacpala 80 000, tak mě asi vomejou, takže bych se kurva snažila.)

    a mba, to je prostě šaráda.. u nás to studujou dva ředitelové a nic tam beztak nedělaj.. to je jak kdyby mba pro doktory bylo, že poznaj rýmu a dokážou zašít rozseklou hlavu
    REK11
    REK11 --- ---
    TRISSIE: :-DDDDDDDDDDDDD
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: abych to ilustrovala, že si nevymýšlím...

    možná si vzpomínáte, jak v 2008 povstalci obsadili v Bangkoku letiště, a asi čtyři dny do Bangkoku nic nelétalo. Jeden náš kolega měl zrovna v té době odletět na dovolenou do Thajska, a tak se to samozřejmě hodně řešilo, jestli teda poletí nebo ne.
    No a Mladá Blbá Ambiciozní se ho - naprosto vážně, byla jsem u toho! - zeptala, jestli by jeho let nemohli posunout tak, aby letadlo přistávalo v noci, až budou povstalci spát.
    REK11
    REK11 --- ---
    TRISSIE: ou jeeeeeeee
    REK11
    REK11 --- ---
    TANAIS: tak on se titul da koupit i bez toho,ze by clovek vubec studoval-malem me klpelo,.kdyz jsem to zjistila...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mě teda přijdou úplně nejhorší ty malé soukromé MBA školy. Sdílela jsem kancelář s jednou takovou Mladou Blbou Ambiciozní (i když teda ona už není ani moc mladá, ani moc ambiciozní) a takový nedostatek základního logického myšlení a schopnosti pracovat s podklady a informacemi a něco z toho vyvozovat - to bych nečekala ani v prváku na gymplu. Ale MBA studiem prošla hladce a na výbornou...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    O kvalitě vysoký školy prostě nevypovídá to, jestli se na ní dostaneš, ale to, jaký ti dá možnosti a co tě naučit může, jaký tam jsou kantoři. Vejška není základka. Člověk je sám zodpovědnej na to, co na tý škole dělá. A jestli využiješ nebo nevyužiješ možnosti, který ti škola dává, je tvůj problém. Jasně, vejšky jsou plný pseudooborů, kde si člověk prostě jen nahoní titul. Pravděpodobně bude takovejch oborů víc na soukromejch, ale když má člověk prachy, sežene titul i na státní. A vůbec si nejsem jistá, že ho takvej titul na státní vyjde levnějc :)
    REK11
    REK11 --- ---
    TANAIS: Mno abych se přiznala,znala jsem jednoho "učitele " z jedné nejmenované soukromé školy a toho bych strčila do kapsy :-)) Od té doby si myslím svoje. Krom toho,že znám "studenty"-tady v práci ze soukromých škol-jejich znalosti a náročnost zkoušek nebyla těm,co jsem dělala já ani zdaleka rovna..... Do kanclu mě chodil provokovat jeden vedoucí OS-na VŠ s tím,jak na to dlabe a dává to :-)) mno a pak jsme měli školení na excel-já jsem schopností pochopit a zvládnout tam dopadla nejlíp :-)) ne protože bych byla chytřejší (jako jediná jsem v tehle pokročile časti byla bez dvou předchozích školení), ale protože jsem byla nucená se rychle učit a pochopit, jinak bych na škole byla mrtvá.......a přesně tam jsem je strčila všechny do kapsy :-) s tím že jsem byla nejrychlejší a ještě stihla hacknout školiteli flashku o ty předchozí školení :-))
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    REK11: to je pravda. Důvod je prostý - státní škola bere na studenta dotace ze státu, soukromá vysoká škola nebere od státu ani korunu (na středních je toněco jinýho, tak se na každýho žáka bere dotace). Takže berou samozřejmě i studenty, kteří se na státní škole nechytí. Ale vypovídá to opravdu o tom, co se na škole naučit můžeš? Řekla bych, že ani moc ne. Prolézt se dá i státní, když to děláš šikovně. A stát se někde na soukromý to, co se stalo v plzni, je ta škola zavřená ze dne na den. Ono to "sponzorování" nefunguje jen na soukromých. Konec konců - z čeho by ti děkani a tak dál byli živi, že ano. Ze státního platu? To sotva :)
    REK11
    REK11 --- ---
    TANAIS: u mě rozhodoval žebříček nejlepších ekonomek v dalkovem studiu :-)) Nezlob se na mě,ale znám lidi,kteří ani neudělali přijímačky na státní,tak skončili na soukromé,víc k tomu nemám co dodat :-))
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    REK11: pokud je ovšem kde hledat, viz VERCA_ZABA. My taky na spoustu předmětů neměli nic. Kromě toho tenhle přístup školský zákon pokud vím zrovna neschvaluje :)

    Jsou prostě pro a proti. V něčem jsou dobrý státní, v něčem soukromý. A myslím, že to platí jak u vysokých, tak u středních. Kdybych si měla vybírat znovu nějakou školu, rozhodujou u mě jiný věci, než to, jestli tu školu někdo vlastní nebo ne.
    REK11
    REK11 --- ---
    TANAIS: to je rpavda,byly předměty na které nebyly skripta a byly předměty na které byla chybná skirpta u takovyh ekonomicko matematickych metod,to byl masakr. Kazdopadne to zas neco uci...minimalne si ty materialy najit.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TANAIS: v tomhle musím souhlasit.. pamatuju, jak táta dostal všechny materiály, měli spoustu věcí na webu, atd.. my ted měli předmět, kde prof. řekl, že on sám napsal tuhle knížku, ta je nesehnatelná a ještě existuje jedna, ale ta se přestala tisknout někdy v 70. letech.. a že ho vlastně vůbec nezajímá, kde si ty materiály seženeme
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    CMLKA: upřímně, státní školy si můžou dovolit mnohem větší zrůdnosti, než školy soukromý. Soukromá škola většinou nevyrazí od zkoušek tolik studentů. Ale to, co musí splňovat, je něco, co leckteré státní škole projde bez pardonu.

    Například třeba právě u kombinovanýho studia by si soukromá škola nemohla dovolit to, že studentům nedá podklady, nedá skripta a studijní materiály. Na státní je to běžná praxe - "sežeňte si kde můžete". Ale to jsou jen takové drobnosti...

    Soukromou školu proleze víc lidí, než státní. Ale to ještě nemusí vždycky znamenat, že to, co škola vyučuje, je nekvalitní.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    EDNA_JEDNA: jo, nekolik asi jo, ale ja teda zatim zadnou neznam ;)
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    TYKVE: promin, vlastne ani nevim, o co tam slo (krom toho, ze slo o aferu) a nekde niz jsem to zahlidla. Jestli to bylo nespra, omlouvam se.
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    + co nepopiram je fakt, ze soukromou skolu lze udelat i na lajdaka, cimz pak tihle lidi 'znevazujou' hodnotu diplomu krvi, potem a slzami orosenych, na statnich tvrdych tezkych a spravnych skolach ziskanych.

    Neobtezuje me to, protoze sama vim, co mi ta skola dala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam