• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REK11Kombinované/dálkové studium na VŠ
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    EDNA_JEDNA: jo, nekolik asi jo, ale ja teda zatim zadnou neznam ;)
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    TYKVE: promin, vlastne ani nevim, o co tam slo (krom toho, ze slo o aferu) a nekde niz jsem to zahlidla. Jestli to bylo nespra, omlouvam se.
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    + co nepopiram je fakt, ze soukromou skolu lze udelat i na lajdaka, cimz pak tihle lidi 'znevazujou' hodnotu diplomu krvi, potem a slzami orosenych, na statnich tvrdych tezkych a spravnych skolach ziskanych.

    Neobtezuje me to, protoze sama vim, co mi ta skola dala.
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    EDNA_JEDNA: no vida, tak teď to zas odnese Plzeň :)))
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    CMLKA: sama bych si tohle netroufla rict, podle me je v CR nekolik dobrych soukromych skol nabizejicich kvalitni vzdelani, hlavne ve sferach, kde ho nezajistuji statni skoly, nebo zajistuji, ale pro jednoho neodpovidajicim zpusobem.

    Ono je taky fakt, ze clovek z toho vzdelavaciho systemu vyleze uplne vymazanej, hlavne nic nezpochybnovat, co mi daj, to se nadrtim a pak je prekvapenej, ze to jde i jinak.

    Samozrejme nemluvim o Univerzitach Slunce a Dobrodruzstvi, ale o SVS s akreditaci MSMT a pokud mozno referencemi absolventu / studentu, moznost navstiveni dne otevrenych dveri, overeni kvalifikace vyucujicich. Pokud si zajemce skolu proklepne podle me by nemel slapnout vedle.

    Zkratka hazet vsechny soukromy skoly do jednoho pytle s Plzni, ktera je (navic) statni je podle me zbytecny pomijeni zajimavych moznosti.

    TYKVE
    TYKVE --- ---
    CMLKA: já zas znám lidi, kteří radši tajej, že tam chodili :))))
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TYKVE: no segra tam chodila a rikala, ze fakt docela sileny, ze fakt vysmech...na dalsi skole mi zase rikal kamarad, ze proste studenti - naky sekretarky, office manazerky, atd. co si platej VS vyucujicimu treba rekly, ze tohle delat prost nebudou...ze fakt koukal, ze to v zivote nevidel a ze jestli mam zbytenejch par stovek tisic, at tam jdu - zrovna jedna ze skol, kde uci lidi z VSE...jako mozna, ze se cloveku vic venujou treba, ale nechaj si to zaplatit, na statni na tebe pekne kaslou :) jit za stupidni referentkou dycky bylo o nervy ;)
    EDNA_JEDNA: v CR ale bohuzel zatim jo...
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    Vsak je moc dobre, ze kontroly probihaji, jeste by se mohl zacit delat zebricek soukromejch skol. Ja jsem taky delala soukromou skolu, osobni srovnani se statni nemam, ale mam srovnani v ramci peer group (rekneme), ktera na statnich byla a nebe a dudy. Navic moje skola nabizela myslim jako jedina ve Varsave muj obor v kombinovane forme.
    Fakt automaticky neplati, ze soukr. skola = sracka.
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    no, já jsem si nedávno pročítala diskuze o univerzitě jana ámose komenského a musím říct, že je to šílenost.. spousta lidí se té škole vysmívá, na druhou stranu chudáci, kteří tam studují nebo studovali se té školy zastávají, ještě aby ne? navíc třeba pro ty, co tam chodí, je to opravdu náročné a solidní studium.. ale nevím, jak lze dojít k objektivnímu názoru na tu školu,... rozhodně asi nebude pocházet od těch, co tam studují (a nemají srovnání s ničím jiným) .. ale ani od těch, co to posuzují zvenčí, což jsem i já.. Takže já bych tam nastrčila nějaké špióny, kteří by o tom pak napsali nějakou "objetivní" studii:)) Ale ještě na další stranu si myslím, že kdyby to byla solidní škola nebylo by těch pomluv tolik. Jsou i soukromý školy (ted myslím třeba klausův gympl - to není vš - dobře), který si uměj udělat dobrý jmeno v širším povědomí - zakládaj totiž značku na kvalitě. Ale to už jsem někde psala, dřív se lidi vysmívali právě VŠE, ale dneska to přeslo na ty soukromý školy:) což se zrovna stalo i v tomhle fóru:))
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    FIONOR: to rikal kdo? kolega v bejvaly praci na unicorn chodi a rikal, ze to funguje tak, ze si skola vyhlidne mezi studenty par jedincu, se kterejma navaze spolupraci uz behem studia, ale ten zbytek (=drtiva vetsina) je vubec nezajima, takze se ani nesnazej je nejak vzdelat, jen jim za prachy poskytnou titul
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    můj táta teda byla na bankovním institutu a nic moc lehkýho to taky nebylo.. spoustu lidí vyházeli, spousta lidí odešli a k bc. se jich dostalo asi jenom 20..
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    PAJOVA: no me prave treba rikal i kamarad doktorand z VSE, kdyz obcas uci nekde jinde, ze je to dost sileny, jednoduse, student proste musi projit, protoze plati....takze kdyz je nekdo blbej, tak ho musi zkouset tak dlouho, dokud to neudela a nebo mu to da teda rovnou, protoze je to taky jeho cas, zeano...
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    No, Unicorn College patří údajně mezi velmi dobré oborové školy - mimo jiné i proto, že většina studentů je školena na míru trhu IT (některé společnosti studentům prý i platí školné, aby si je pojistily a nechaly vyškolit "na míru")
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    CMLKA: zatim si nestezuju, ale faktem je, ze jsem tam chvili a doposud jsem mela jen vyucujici, ktere jsem mela i na VSE:)
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    POZITRON: njn, to jsou ti rovnejsi mezi rovnymi
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ja zatim od nikoho neslysela o zadne soukr. vejsce nic dobreho, sorry...krome nejakych tech americkych univerzit
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PAJOVA: ja vim, ze je blby to takhle zobecnovat, ale ono je fakt tezky to nedelat. treba vysoka skola financni a spravni, je to vysmech... http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/211411000100803/obsah/165797-skola-smetla-podezreni-na-plagiat/
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    POZITRON: tak to zas opatrne. Ted jsem nastoupila na soukromou a prochazka ruzovym sadem to rozhodne neni. Shodou okolnosti jsme meli v cervnu na prednasku se sefem skoly a ten rikal, ze se tam ted s kontrolama nezavrou dvere. Od prusvihu v Plzni se jde hlavne po soukromejch skolach, protoze treba UK je tak velka, ze ji nikdo nikdy nezkontroluje.
    A jelikoz jsem byla i na statni skole, tak mam uz trochu srovnani a treba ze systemu zkousek jsem byla dost udivena. Vse je na kompu, do ucebny si nemuzes vzit ani vlastni kalkulacku, jen obcanku a kartu studenta. V testech 1-5 odpovedi spravne.. Naroky stejny jako na prezencnim studiu. A kdyz srovnam zkousku na VSE se soucasnou skolou,tak na VSE se mi ten zapocet teda delal lip.
    REK11
    REK11 --- ---
    POZITRON: o tom uz vubec nemluvim,no cement
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VERCA_ZABA: kdyby se uz aspon zacalo poradne rozlisovat mezi soukromou a statni. nevim jak vas, ale me fakt neskutecne vytaci, ze studenti vsech tech bankovnich institutu, metropolitnich univerzit a univerzit jana amose budou taky magistri a inzenyri. vcera jsem v metru videla reklamu na pravnickou fakultu nejaky panevropsky univerzity a ti ubozaci se vubec nezdrahali tuhle preudoskolu oznacit za prestizni univerzitu, jdu blejt! :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam