• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REK11Kombinované/dálkové studium na VŠ
    Pro nyxáky, kteří studují dálkově vysokou školu. Často už nám dávno není náct, ale snažíme si prohánět závity mozkové .-)))

    Všechna OT budu po jednom upozornění mazat.

    Prudit si choďte do nějaké vlastní místnosti.

    Je to diskuze! Ne žádnej klub, který má za úkol terorizovat nebo buzerovat přispívající, to je základní pravidlo! Kdo ho poruší, má smůlu...
    rozbalit záhlaví
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    REK11: to přeci neni o tom, jeslti něco udělali nebo neudělali špatně. To je o tom, že státní škole povolí akreditační komise mnohem víc věcí (kombinací oborů atd.), než škole soukromý. Bez ohledu na to, jeslti je to formálně správně nebo není.
    REK11
    REK11 --- ---
    TANAIS: oni to neudělali špatně,kdybych nastupovala znovu,opravdu to má logiku a libi s emi to(min zemedelskych predmetu, trekat neni tak narvany),kdybych toho neelal tolik za sebou jsem stastna jak blecha
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    REK11: na studium taky u nás nebylo třeba, pač jsme měli hodiny jen o víkendu. Ale o to horší byly státnice.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    REK11: jo, akorát z pohledu školy je to trochu o něčem jiném. To, co dovlí ministerství v akreditací státní škole, to jen tak nedovolí soukromý.
    REK11
    REK11 --- ---
    VERCA_ZABA: ja vanoce rpave mit musim-nucena dovolena a spravne bys dle lege artis mela mit minimalne tyden vkuse dovci

    TANAIS: já mluvim o obojím....na zkoušky dovolenou nao,na studium ne
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    REK11: zčásti na tebe (jako že i distanční studenti si lajsnou risknout to a nenaučit se tolik) a zčásti obecně na všechny :-)
    REK11
    REK11 --- ---
    TRISSIE: to bylo na mě? .-)))
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    REK11: já nemluvím o studiu, já taky mluvím o zkouškách. Na zkoušky jsem si nemusela brát dovolenou.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    REK11: to každopádně.. já to vidím u sebe, dovolenou nebudu mít ani letos, ani příští rok, protože prostě ta škola sebrala většinu a chci si nechat den na vánoce nebo na nenadálou nemoc a tak..
    REK11
    REK11 --- ---
    TANAIS: já jooo,nas tudium ne,ale na většinou zkoušek ano a nemyslím,že se na tom něco změní,mlžu být ráda,že vyuka probíhá o víkendech
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    REK11: tak po hodině jsem na zkoušku na dálkovým nešla nikdy, ale byly i takové, kterým jsem dala dvě tři hodiny (i když pravda, to byly předměty, kdy člověk prostě věděl, že víc to nepotřebuje). A popravdě jsem se na většinu zkoušek učila daleko míň, než studenti z denního - oni mleli o třech týdnech učení, já měla třeba jen jeden víkend + tři večery a polední pauzy v práci.
    Jenže, pak se s těma deňákama bavíš, a zjistíš, že sice ano, oni měli tři týdny mezi dvěma zkouškama, ale taky mají v hlavě rozpis všech seriálů, co zrovna dávají, kluci chodili každej druhej den pařit, a holky zas maj vydrbaný i zadní strany vodovodních kohoutků.
    Já na takovou prokrastinaci proste neměla čas, takže jeden "prostudovaný den" bylo prostě 12+ hodin nad knížkama. No a ono se to nasčítá...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    REK11: já si na státní kvůli zkouškám brát dovolenou nemusela... :-)
    REK11
    REK11 --- ---
    TANAIS: mno u nás zrovna k reakreditaci došlo,jak jsem psala níž a působí mi to problémy :-))
    REK11
    REK11 --- ---
    VERCA_ZABA: to jo,ale pro mě v tom rozdíl není....pro mě je ten den vzácný
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    TRISSIE: o MBA nevím skoro nic
    REK11
    REK11 --- ---
    TANAIS: vynechala jsi,že pracuji s těmi studenty .-)) takže to mám z vícero stran-krom těch,se kterými jsem dělala přijímačky :-))
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    REK11: tak to je ale i na soukromý, že ano
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    REK11: jo... akorát že to jde paradoxně bezpečněji na státní. Pod svícnem tma a tak dál.
    To je těžký, můj chlap ve školství dělá už 20 let, jak ve státní sféře, tak v soukromý. 4 školy sám založil, 3 z nich prodal. Takže třeba vím, jak třeba vypadá taková žádost o akreditaci. Vím, že to není tak úplně sranda získat akreditaci pro nějakej obor. Mizerní kantoři jsou všude. Na druhou stranu, oni se ti dobří kantoři nechaj často a rádi přetáhnout někam do soukromýho sektoru, pač na státní škole jim nikdo nedá takovej plat, jako na škole soukromý. Tvrdit, že státní školy jsou lepší, protože jsem potkala jednoho blbýho kantora nebo protože jsi byla nejlepší v pochopení excelu, mi přijde poněkud subjektivní :)
    REK11
    REK11 --- ---
    TRISSIE: pobavila jsi celou kancelář :-D plnou středoškoláků...
    REK11
    REK11 --- ---
    VERCA_ZABA: tak zrovna u dalkovyho to neplati ze? protoze ja si musim vzit na tu zkousku dovolenou a to si kurva rozmyslim,jeslti vyplacnu den mimo.....
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    já si hlavně myslím, že i ta státní se dá prolézt v pohodě.. stačí trochu štěstí a jeto.. jedna spolužačka třeba šla na zkoušku, na kterou se spousta lidí učilo tři tejdny a spousta jich to nedalo.. ona se na to podívala hodinu před a prostě to dala, protože učitel měl náladu.. takže fakt nesouhlasím s tím, že na soukromý se dá prolézt v pohodě, viz. můj táta, začínalo jich asi 150, skončilo 20.. a i si myslim, že na tý státní na to učení ty lidi serou víc, páč nic neplatí.. kdežto mě vyhodit ve druháku na soukromý, kam sem nacpala 80 000, tak mě asi vomejou, takže bych se kurva snažila.)

    a mba, to je prostě šaráda.. u nás to studujou dva ředitelové a nic tam beztak nedělaj.. to je jak kdyby mba pro doktory bylo, že poznaj rýmu a dokážou zašít rozseklou hlavu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam