• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NENUPHARŠtítná žláza, poruchy její funkce, klasické i alternativní způsoby léčby. Jiná onemocnění endokrinního systému
    PETR100
    PETR100 --- ---
    Jmeli je paraziticky ker. Jedovaty zas tolik neni, ale kvuli moznym zazivacim obtizim bych to nezkousel. V male davce se bezne v lecitelstvi pouziva.
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    TAYLES: ze jmelí jsou jedovaté hlavně ty kuličky tuším... Navíc spousta bylin ze kterých se extrahují nějaké léčivé složky jsou jedovaté. Sice to není bylina ale houba, ideálním příkladem je námel...
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    SLAPPY: já myslela, že jmelí je jedovaté :) tolik mé sklony k bylinkaření

    MANXX: asi se zeptám, jdu 28.
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    MANXX: dobrý výsledky mám teď se jmelím (tinktura). samozřejmě je to individuální, ale zrovna na tlumení srdce/metabolismu je těch bylin docela dost (hloh, srdečník, kalina, meduňka, kozlík, lípa, ...) stačí zkoušet, co komu sedí. jen to chce trpělivost, nepůsobí ze dne na den. taky by měl pomoci zvýšený příjem draslíku, uplně mega ho je v sušených(!) meruňkách, jinak brambory, špenát a prakticky jakákoli zelenina za syrova
    MANXX
    MANXX --- ---
    TAYLES: Jenže co s tím?
    Taky mám ten problém.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    VALENTINA: tak já myslím, že tlak může být v normě, i když je zvýšený tep..ale stejně je to problém, protože to to srdce zatěžuje
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    BAZUCZKA: hm, tak to mě naopak překvapilo, že ač mám taky ty pocity zvýšeného tepu a pocení, tak tlak mám stabilně nízký, stejně jako třeba před 10ti lety.
    BAZUCZKA
    BAZUCZKA --- ---
    TAYLES: Ja taky pozoruji, ze mi vice busi srdce a z toho mam neprijemne stavy, ze mam pocit, ze omdlim, pritom je to asi jen nahly stres. S tim pocenim taky pocituju, ze je to horsi. Ohledne tlaku tak u me je to sporne, doktorka mi vzdycky nameri uplne vysoky, ale bude to spis syndrom bileho plaste, protoze kdyz nejsem u doktora a meri se mi tlak tak je v pohode.
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    Taky mě napadá, já měla tenhle problém u letroxu, pocení, bušení srdce, bolesti hlavy...doktorem mi bylo řečeno že si na tohle stěžuje v určitém období vždy více pacientů a prý to je vždy asi nějaká "špatná šarže" léku. Nevím co přesně si pod tím představit a radši na to nechci myslet :/
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    TAYLES: jo, to jsem teď řešila u dr., přijde mi, že se tak posledního půl roku víc potím a a mám vyšší tep, ale při kontrole vše ok, takže to dál neřeším, jelikož ty výsledky byly zcela v normě.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    NENUPHAR: já mám kontrolu na konci června no
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    TAYLES: Myslím že v létě pokud je teplejšíprostředí, tak může být při substituci lehce hypertyreoza.) zajdi si na odběry radši... ale občas mám taky návaly bušení srdce, měla jsem to i před braním prášků ale...
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    pozoroval na sobě někdo zvýšení tepové frekvence? já se sice měřím na takovém tom digitálním tlakoměru, takže to není spolehlivé asi..ale už několikrát jsem měla přes 90 / min a posledně dokonce 106 / min (a norma by měla být někde okolo 80)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    NENUPHAR: hm, to je zajímavý, taky jsem zahřívací typ a mlíko tak nějak instinktivně nepiju vůbec, do jogurtu se v podstatě nutím, tak se radši nutit nebudu:)
    Já jsem byla párkrát u Dr. čínské medicíny a ten mi na tu šž dělal jakousi magnetoterapii. Ale beru euthyrox, takže v podstatě nevím, jestli to něčemu pomohlo.
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    NENUPHAR: nevim, ale jsem asi spíš zimomřivější typ, ruce a nohy pořád studené.. na hypofunkci beru hormony a ok a jiný autoimunitní útoky než na štítnici jsem nepozorovala, až doteď.. ale moc nevím, čím bych tuhle sebedestrukci mohla alespoň mírně zabrzdit:)
    sakryš, bez mlíčka v kávě, co já budu dělat:))
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    Zahleňování, oslabování již tak slabé sleziny, ochlazování organismu... já jsem ten typ co se musí zahřívat, nevim jak ty ;)
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    NENUPHAR: o těch mléčných výrobcích jsem to už taky někde četla- proč je ale důležitý je vynechat? Zahleňování organismu?

    jinak dík
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    SHEDLO: Já jsem stravu nijak nezměnila, krom téměř uplného vynechání mléčných výrobků. Jím už delší dobu poměrně hodně zdravě až na občasné excesy, takže mám dojem že největší změna bylo vynechání toho mléka... Já pila mléko neustále a k tomu různé kefíry, jogurty... To teď vůbec nejím, jen občas sýr nebo pomazánky typu lučina či si dám tvaroh, ale opravdu málo. Nahradila jsem to kozími produkty, chutná mi to i víc než ty kravské věci.
    Nicméně s čínskou medicínou momentálně nepokračuju, je to pro mě docela neunosný finančně, navíc po tom co beru euthyrox se mi velmi ulevilo... příčinu to ovšem neřeší. Pro někoho kdo je schopný se tčm věnovat opravdu důsledně a dlouhodobě to význam určitě má, já na sobě ten efekt pociťovala docela silně. Doporučení mám jediný, ID SMAGUE tady z nyxu...
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    NENUPHAR: zmínila jsi čínskou medicínu a akupunkturu- moje debilní tělo proti sobě taky pořád zasahuje, zatím nejsou projevy tak hrozný, ale co třeba konkrétně jsi v rámci čínské medicíny změnila ohledně stravy? Jakého jídla by se měl člověk vyvarovat? Cukry, tuky (to je jasný), ale i třeba mléčné výrobky?
    Neměla bys nějaký zdroj na studium?:) dík
    ELIE
    ELIE --- ---
    Už to řeším, děkuju za reakce. Vlastně jsem i celkem ráda, že mě okolnosti přiměly si něco na téma štítné žlázy přečíst.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam