• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LOJZAVýtvarná tvorba na iPad & dalších iOS zařízeních
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    NIKKARIN: Moc krásné oživení :3 Děkuji.
    NIKKARIN
    NIKKARIN --- ---
    Zkusim to tu ozivit...

    CESKI
    CESKI --- ---
    LOJZA: Dekuji. Je to čistě pro tu práci :)
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    CESKI: Mělo by to být úplně v pohodě. Pokud nebudete instalovat N gigabajtů her nebo intenzivně fotit a natáčet přímo na iPadu, tak určitě vystačíte. Na tvorbu v Procreate nebo Affinity Photo je to naprosto v klidu.
    CESKI
    CESKI --- ---
    LOJZA: jestli mohu ještě dotaz......zvítězil tedy ipad air a řešíme kapacitu...bude těch 64GB dostačujících???? Nebude vše zůstavát v ipadu, ale půjde do počítače.
    CESKI
    CESKI --- ---
    LOJZA: děkuji za odpověd....pravděpodobně zvítězí ipad air a pencil 1. a jakmile to půjde tak ipad pro s dvojkovou tužkou :) hledáme tedy řekněme střed, který nás neutrápí a bude stíhat, než příjde čas na to lepší. :)
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    CESKI: Mělo by to stačit. Pokud chcete jet vyloženě na nízký budget, existují zřejmě i dobře funkční alternativy Pencilu: https://www.macworld.com/...rget-the-99-apple-pencil-this-4-5-star-ipad-stylus-is-just-32-today.html
    CESKI
    CESKI --- ---
    Zdravím Vás......mám dotaz ohledně techniky. Partnerka chce začít používat ipad pro kreslení. Zvažujeme tedy koupi nověho ipadu a samozřejmě tužky. Bude stačit pro začátek ipad normální a tužka první generace??? Děkuji
    LIMETA
    LIMETA --- ---
    Asi to tu umřelo úplně, ale zkusím, neměl by někdo náhradní disky pro Adonit Jot Classic? Firma mi napsala, že se vyrábět nebudou, taky něco o výjimce, ale to bude nejspíš sleva na nový produkt, který měnit nechci. (pero mám půjčené a ráda bych ho vrátila.)
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    GLUTEUS: Není to Libor Vojkůvka..?
    GLUTEUS
    GLUTEUS --- ---
    Omlouvám se, že píšu sem, ale hledám obraz od jednoho českého malíře, třeba mi někdo poradíte. Je to pán ve středním věku, s vousy, nepamatuji si jméno a nemám ani jeho obraz... je pro něj typická kresba dívek s velkýma očima. Něco na způsob těchto dvou malířů. Budu vděčná za jakoukoliv radu.



    LOSBASTARDOS
    LOSBASTARDOS --- ---
    Tak já taky přihodim :)
    PHOB
    PHOB --- ---
    a treti pokus v pc2

    PHOB
    PHOB --- ---
    to tu nejak umrelo, tak ja pridam, co sem si poridil stylus... tak je to parada, procreate je fakt naslapnuty...

    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Pencil / Surface Pressure
    https://vimeo.com/98146708
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    Máte někdo zkušenosti se stylusem Adonit Jot Script?
    LOSBASTARDOS
    LOSBASTARDOS --- ---
    Tak téměř po roce co mám tablet (s. galaxy note 10.1) sem u SketchBooku zjistil že se tam dá zvětšit rozlišení :) No zvětšil sem a hned se to dalo používat.
    AETHER
    AETHER --- ---
    BROZ1K: vedle už zmíněné Paper 53 ještě můžu doporučit Sketches - je to podobné, ale v té bezplatné verzi víc funkcí (mám pocit). Ten Adonit JotNot mám taky nejraději, vedle toho, že se s ním dobře kreslí detaily, tak se s ním dá i celkem slušně psát...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LOJZA: no já co testuju obyčejný tlustý hroty tak to je spíš o pšístupu než že by to byla překážka, s těma linkama tenkejma, protože v některejch momentech se stejně trefit nejde, bo z principu bere ipad/iphone hrot širokej až 0,5cm takže.. u toho adonitu mě sralo cvakání první verze, to je ve druhé opravený, ale tak detailní to nepotřebuju, takže mě spíš zajímá ten přítlak a ostatní věci co nabízí paper..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam