• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    HAAALA: Přesně tak, decentní lace up smart shoes budou vždycky in. A při jejich výdrži se zrovna ty Loakes vyplatí jako málokterý boty. Akorát je trochu problém nechat si je pak v ČR podrazit, málokdo to umí.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    UMIAKI: cena možná, kvalita rozhodně. Pořád dám raději 80 liber za boty, který mají tvar, jsou z kvalitní kůže a i po 4 letech vypadají skvěle, než 1600 korun za papíráky od Bati, které si na společenskou obuv jenom hrají, smrdí po půl roce a rozpadá se jim rám (u posledních bot, co jsem si kdy u Bati koupil, jsem se dočetl, že se mají nosit jenom indoors... haha).

Záleží na tom, co označuješ za "pěkné pánské boty".
    Pro mě jsou to třeba tyhle:

Vass Cipő
    http://www.vass-cipo.hu/Den/Modellek_06_Oxford/Modell_06_052_Nagy.html
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    HAAALA: Srovnávat Loake's a Baťa je podle mě trochu extrémní... cena je tak 3, 4násobná. I u Baťi se přece dají koupit pěkné pánské boty. Nejdůležitější je, jak zmiňuješ, to, jak se o ně muž stará... Špinavé Loake's vypadají stejně hnusně jako kterékoli jiné špinavé boty.
    U Baťi mi hlavně vadí to, že ne každý rok se tam dá koupit opravdu klasika. Když "letěly" špičaté boty, tak se tam nedalo koupit nic jiného...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    FIONOR: navštěvuju salon Špringer na Korunní, můžu vřele doporučit. Mám výborné reference na Haut de Gamme.

Od té doby, co jsem si nechal ušít první košili a oblek na míru, už není cesta zpět, ke konfekci se nevrátím, leda bych byl na podpoře.

A propos, co boty? ty jsou hodně důležitou součástí gentlemanova zevnějšku... není nic trapnějšího, než vidět někoho v padnoucím obleku ze slušné látky obutého do křápů od Bati, nadto sešlapaných a nevyčištěných. Vyhovuje mi anglická klasika od Loakes a nedám dopustit na budapešťského ševce pana Vasse.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Já mám košile od Janka, upravené na míru, s velkými manžetami na velké knoflíky a monogramem na manžetách. Musím říct, že s Jankem spokojenostj (až na kravaty teda). Pak taky klasiku do obleku od Blažka, ta mi ale moc nevyhovuje. Asi před měsícem jsem si koupil černou Joop!, ta je dobrá, uvidíme, jak dlouho vydrží černá.

Pak mám taky asi tři nebo čtyři AMJ nebo AMS nebo kýho čerta z dob, kdy jsem začínal nosit obleky, ale ty jsou dost obyč a sere mě na nich kapsička.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Já mám teďka všechny košile koupené ve Skotsku. Asi polovina je ze super low-costu Primarku po nějakých 7-13 librách za kus (směsové i bavlněné, easy iron), ale jsou minimálně stejně kvalitní jako košile od M&S. Druhá část jsou košile ze second-handů - dají se tam sehnat úplně nové košile za pár liber. Ze sekáčů mám dvě výborně ujeťácké košile Ted Baker a další :)
    Jinak určitě doporučuju Topman a Asos, poštovné je buď zdarma nebo za pár liber do ČR.
    Já se oblékám tak poloformálně, takže T.M. Lewin nebo třeba Harvie and Hudson jsou pro mě zatím moc...

Nějaký návrh, kde koupit bavlněná (nebo len-bavlna) neformální jednoduchá saka v různých barvách a i s větším výběrem velikostí? Cena tak 2-3k...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SPAULDING: Marks & Spencer :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SPAULDING: Předně - outlety, outlety a zase outlety...
    Jinak toho pod tisícovku moc neseženeš - určitou výjimkou je Tchibo (TCM), od kterého mám několik formálních i volnočasových košil, přičemž skutečnost, že TCM 100% bavlněná košile dosahuje stejného pohodlí jako třeba směsová Marks and Spencer, při cca poloviční standardní ceně, je výmluvná sama o sobě..
    V Praze se nabízí třeba Fashion Otlet Arena Štěrboholy (Blažek, Pietro Filipi) nebo na Novodvorské outlet NEXT..

Co se Tesca týče, tak jednak F&F má občas docela pěkné, atypické věci, pokud se člověk smíří s tím, že je to buď syntetika (volnočasovky) nebo u formálních košil nepříliš trvanlivé a tuhé plátno vytvarované do ne zrovna padnoucího střihu...
    Druhak třeba v Plzni má Tesco na Americké celé patro, s outletem - a tam jsem onehdy odlovil (spíš volnočasovou, byť kostičkový vzor je velmi nevýrazný až neviditelný) košili značky SevenSeas. Materiál je velmi příjemný, cena byla tuším 399 CZK (dánský výrobce je prodává v přepočtu za cca 1300-1500)
    V Praze je zase celkem pěkný výběr F&F v Edenu.

A jak už napsal FIONOR: "V zásadě se dá i v Tescu elegantně (a neformálně) obléct za cca 2000"

Další možností je vyrazit do SAPY a důkladně to tam prolézt. Sám už si nepamatuji, kde to přesně je, ale je tam krámek se špičkovým oblekovým zbožím ( skleněná kukaň uprostřed stánkové haly, uvnitř figuríny a police s fakt moc krásnými věcmi), případně by tam někde měl prý být i prodejní sklad, ze kterého se jinak zásobují "běžné" butiky...

Mno a nakonec - pokud máš dostatek vytrvalosti a hledáš spíš jen tak něco na běžný provoz: Sekáče... Svlášť pokud disponuješ nějakou atypickou postavou, tak toho seženeš hodně... Úplně nejlepší je velikost S - tolik špičkových košilí NEXT, M&S, CK a dalších, v prvotřídním stavu (podle netknutého stavu manžet možná i "nepřiznaně" nové), které za normálu stojí výrazně přes tisícovku a já jsem je porůznu viděl za 80-120 CZK...
    SPAULDING
    SPAULDING --- ---
    A něco pro obyčejné smrtelníky (jsem student)? :D
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    Kdyz gentlemen, tak rozhodne cokoliv na Jermyn Street.

Jermyn Street - bespoke tailoring and luxury items
    http://www.jermynstreet.net/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    davejte davejte..:)..Ja jezdim poslednich par let nakupovat primarne do nemecka do metzingenu kde je outlet versaceho..gabbany..a hlavne huga bosse...od ktereho mam asi tak 80% veskerejch veci...je to tam tak 5x levnejsi nez tady na parizske..takze doporucuju :)
    SPAULDING
    SPAULDING --- ---
    Co se dát nějaký tipy na obchody? :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    UMIAKI: Jsem na tom úplně stejně... ;)

Respektive takto chodím oděn nejčastěji (tedy..košile samozřejmě střídám, přestože tato je má nejoblíbenější):
    Soukromá dramata - Obchod s drogami za vězeňskými zdmi… - Autor: PrimaTV, Video na Stream.cz (ID: 595062)
    http://prima.stream.cz/soukroma-dramata/595062-soukroma-dramata-obchod-s-drogami-za-vezenskymi-zdmi
    Čas 21:41
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    COMODOR_FALKON: Já třeba pořád zůstávám u jednoho. Prostě jde o to, co máš pod košilí :) Nátělníky nenosím a mám příliš světlou kůži. Opálený týpek jako ten na obrázku si to v takovém denim stylu může dovolit.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KOUDY: Mno nevím, po teoretické úvaze i praktickém odzkoušení si nejsem jist, jestli 3 knoflíčky už nejsou trochu moc... :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    Já to většinou dělám tak, že si košile nechávám jen upravit (délku, šířku v pase). Ale když moje švadlena neměla čas, byl jsem spokojený u http://www.studiopokorny.com, určitě by uměli i ušít, co si řekneš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam