• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KANAREK1: V zásadě nic, stejně jako na tom, že někdo chodí na plesy rád ve fraku :)
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    BOBASH: co je k nepochopení na tom, že někdo rád nosí kompletní oblek, kam chce?
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    BOBASH: tak co já můžu vědět :-D dejme tomu, ale to mi pořád nejpřijde jako důvod k tomu aby si připadal s kravatou v kině jako pitomec. Tobě jo, chápu, nerozmlouvám ;-)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PASTEL: Samozřejmě, ale předpokládám, že pokud mluvil o obleku, a o tom, že k tomu nosí kravatu, tak mluvil o normálním dvoudílným (nepředpokládám, že by byl zas takovej šílenec, abyc chodil v třídílným do kina) jednobarevným obleku.

Sako + kalhoty a normální košile mi přijdou do kina jako naprosto odpovídající oblečení.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    BOBASH: Tak ono i těch obleků je víc druhů ted jde o to jaký ty sis představil, a jaký měl FIONOR na mysli.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    PASTEL: Já na ně nemyslím, jen poukazuju na to, že stejně jako je u chlapa široká škála oblečení mezi džínama a metaláckým tričkem a kvádrem, je i u ženský spousta věcí, který může běžně nosit, aniž by musela chodit v ekvivalentu toho kvádra.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    BOBASH: Ted si mě fakt pobavil, že budeš myslet na večerní šaty to mě teda skutečně ani v nejdivočejším snu nenapadlo. :-D
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    FIONOR: Koukám, že jdeš z extrému do extrému. Od metalistickejch triček jsi přešel ke kompletnímu kvádru za všech okolností a když to někomu přijde divný, argumentuješ mikinou a o dvě čísla větší košilí.

A už vůbec nevím, co má to, jestli jsi over- nebo under-dressed společnýho s tvojí příjmovou kategorií.

Obléknout se vhodně k dané příležitosti nemá nic společného ani s cenou oblečení, ani s pečlivostí, věnovanou jeho výběru. Když přijdeš na odpolední party ve smokingu, budeš taky za lamu.

O mikině tady nikdo nemluvil, já osobně jsem si mikinu vzal mezi lidi napsledy tak v 15 letech. Ale vhodné oblečení třeba do toho kina je dejme tomu sportovní/vycházkové sako, kalhoty (podle nátury příp. džíny), košile. V obleku s kravatou budeš působit, že se moc snažíš.

(a to i na ty ženský :))

PASTEL: Tak si něco jinýho než džíny a tričko vezmi, co ti brání? Ale je kus cesty mezi džínama + tričkem a večerníma šatama, v těch taky nepůjdeš na procházku :)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    BOBASH: Já nevidim nic špatnýho, když se někdo chce hezky oháknout prostě jen tak, aniž by to vyžadovala situace, pokud v tom nejde na technoparty nebo do lesa, každý má asi tu hranici jinde.
    U nás v rodině se zachovávala tradice vzít si v neděli takový oblečení a šlo se třeba na oběd do restaurace, nebo jenom na procházku do města, a mám na to moc pěkný vzpomínky, i když tenkrát hlavně když jsem přicházela do období dospívání, tak jsem se myslim i aktivně bránila, když na mě navlíkali šatičky, punčošky a kabátek. Dneska bych se k tomu docela ráda vrátila, protože těch příležitostí je málo a já bych se ráda viděla občas v něčem jinym než v džínách a v tičku, bez sebemenší snahy ohromit tim okolí, prostě jen tak prosebe, pro svýho muže.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    JAKE_UP: Sám to i napsal - být over-dressed je sice menší faux pass než přijít v tričku na promoci, ale faux pass to je.

Častý nošení obleku (aby jich mělo mít smysl pět) chápu u někoho, kdo ho nosí kvůli práci, nebo se třeba často pohybuje na společenských akcích úrovně, která to vyžaduje - ať už chodí 2x tejdně do divadla, nebo vymetá plesy a nóbl večírky, a nebo třeba jen chodí do barů, kde je to normální.

Ale nosit oblek (ještě navíc včetně kravaty) do kina prostě křičí do světa "Heleďte, já mám takovejhle fajn voblek a rád ho nosím a rád vážu kravaty, ale nemám v tom kam chodit, tak si to beru i do kina".
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    BOBASH: Proč jako pitomec?
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    FIONOR: Do kina v obleku a kravatě? A nepřipadáš si tam pak trochu jako pitomec? Ne-oblekový sako a košile je kombinace vhodná víceméně všude, kromě míst, kde je to nepraktický nebo kde se vyžaduje kompletní oblek. Ale chodit v kravatě do kina by mi přišlo divný...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    a v kravate chodis ido kina a tak?
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    FIONOR: To ale tak nějak předpokládá, že člověk nosí oblek víceméně denně, tedy nejspíš do práce. Moje obvyklá "pracovní uniforma" je pyžamo, župan nebo cokoliv jinýho, v čem se doma v křesle cítím pohodlně, na obchodní jednání nechodím a příležitostí, kde opravdu potřebuju oblek (plesy atd.) je sotva tolik, aby to ospravedlnilo jeden nebo dva (černej a nějakej jinej) slušný obleky pro případ potřeby.

Na druhou stranu, sak k džínům nebo normálním kalhotům mám momentálně tuším 5 a furt je to málo.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    PASTEL: Imho pokud jediný, tak asi tmavě modrý oblek. No flame intended ;)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Když už jsme u toho "univerzálního obleku" měl by být vždycky černý, nebo je podle vás použitelná i jiná barva (tmavá modrá, nebo hnědá), aby muž nebyl za autobusáka i na svatbách a v divadlech?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    KOUDY: mno je to celkem overkill, k cemu to bude lakyrnikovi, nebo ridici autobusu, aplikujes svoje meritka na ostatni. to me pobavilo. ja tech pet obleku mam, vlastne i vic, nosim je hodne /nejsem ale otrok noseni obleku - ve smyslu denne do prace/ a musim rict ze predstava toho jak si nekdo nakoupi pet obleku a vrazi do toho x desitek tisic s 20 tisicovym platem je proste smesna:)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KOUDY: To by mě zajímalo, co bych dělal s pěti oblekama...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    FEMUR: co te na tom pobavilo? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam