• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    MARI
    MARI --- ---
    KOUDY: nemůžu si pomoct, ale mi se stejně na chlapech víc líbí sako+kalhoty neoblekové. třeba na svatbu apod. je oblek jasnej, ale na běžné nošení (i třeba divadlo) mi příjde tak nějak víc sexy trochu ležérnější styl. taková ta nedbalá elegance, která nepůsobí nuceně, ale zároveň má šmrnc. pravda, záleží asi i na tom, co je to za oblek... ten modrej se mi hodně líbí (i ta kravata atd.).
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    VALOR: krasna uvaha nicmene uplne o nicem... To ze si vzit na slavnostnejsi prilezitost kravatu je v poradku a nedelaj to vsichni je jasny, ale o to nejde.. To ze brat si oblek na vsedni prilezitost typu novej film v Angelinou Jolie je podle me overkill tu resime...

KOUDY: ten modrej je skvelej! Co delame v nedeli? :)) a na to jak znacky neresis, je docela dost resis... A utratit 100k v shopu kde stoji kosile litr je znamka jisty dusevni choroby :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ja mam obleku treba dvacet snad..mam i svetly obleky..treba bily..nebo takovy ty bezovy letni jachtovy..

ale uprimne mi jich furt dost chybi..treba nemam takovej modrej lesklej oblek od bosse kterej asi potrebuju..(muzem se treba slozit ne benzin a ve ctyrech lidech vyrazit jeden den do metzingenu u nemeckyho stuttgartu kde je outlet huga bosse velkej jako krava..utratil sem tam pres sto litru za hadry a vetsina z nich furt drzi a je jak nova)

jinak byly doby kdy sem oblek a kravatu nosil kazdej den..ted mam zas obdobi kdy uz me skoro rok nic nenuti si vzit oblek pokud fakt nechci..a kdyz chci tak je to tak v 70% bez kravaty..spis se snazim experimentovat ve stylu tm lewina s ruznejma doplnkama jako sou ty kapesnicky apod..
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FIONOR: Zkoušel jsem něco hezkého sehnat.... Marně... :(
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    VALOR: Tohle tu, myslím, nikdo nerozporuje. Sám nevlastním kraťasy (nepočítám-li plavky), vlastním jednu bundu, kterou nosím víceméně jen když jdu ven se psem, hrát si s nějakým starým autem nebo třeba na chalupě griluju, tričko jsem měl na veřejnosti oblečený naposledy na základní škole (nepočítám-li, že si občas vezmu sako a tričko) a za normálních okolností nosím výhradně košile/svetry/saka/kabát. Přesto mi nošení kravaty do kina (pokud to není na premiéru) přijde úchylný.
    VALOR
    VALOR --- ---
    KALIBAN: Všeobecný úpadek morálky společnosti v chování, ve vyjadřování, ve vystupování i v oblečení je prostě fakt. Každý může dneska nosit to co se mu líbí a přijde mu adekvátní situaci. Bylo by to v pořádku, kdyby se lidi nebáli ukázat svůj vlastní vkus. Mě zase přijde škoda jít do divadla s mikinou s kapucí a kšlitovkou nebo do kina na premieru českého filmu v teniskách - takové oblečení není důkaz vkusu, věřím že většina lidí je prostě líná se převlíknout z civilu do něčeho slavnostnějšího. Ale to je holt každýho věc. To, že lidi nenosí kravaty mi přijde škoda, na druhou stranu o to líp vypadá člověk který si jí pak vezme. Před 100 lety bylo normální nosit klobouky. Mě tenhle zvyk chybí. Mám jich několik a občas si nějakej vezmu. K dlouhému kabátu se perfektně hodí a nevadí mi, že je to na dnešní dobu už extravagance. Motýlek je v dnešní době už také extravagantní a kdyby ho nenosil pan Kníže, který byl v poslední době tak často v médiích tak by na něj už mnozí úplně zapomněli. Možná se to zapomnění stane brzy i s kravatou. Doba se mění, ale když chce někdo při slavnostní příležitosti vypadat jako gentleman tak není lepší vohoz než oblek. A nemusí to být zrovna svatba, pohřeb nebo inaugurace prezidenta. Vzpomínám na svoje návštěvy New Yorku kde konformita znamená úplně něco jiného než tady v té naší malé kotlině. Tady si člověk co není zrovna teenager vezme něco barevnějšího a už na něj lidi blbě čumí. Jasně, že v bankovní čtvrti je to tam taky samej kravaťák, ale na ulici co člověk to originál vkusu. Lidi se nebojí dát volný průběh své představivosti a ukázat svůj vkus. V Praze mám někdy pocit, že potkávám pořád ty samé holky a nebo několik typů těch samých chlapů.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Ja nevim co resite, Barney taky nosi oblek uplne vsude... fakt je, ze oblek nastesti uz mizi i z prace v bance, kravatu tam ma tak 10procent chlapu a ja jsem za to rad, protoze pohodlny to neni a beru si ji jen na kdyz opravdu potrebuju..

pokud nekdo nosi kravatu do kina, jeho vec, me to prijde uchylny

a mit pet obleku pokud to denne nenosis pracovne, mi taky prijde uchylny. Uz jen protoze se ti taky muze stat ze ti mrdne a zhubnes, nebo nnemrdne a ztloustnes a najednou jejda, padesat tisic v tahu.. to si radsi koupim pekny hodinky a jeden oblek...
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    to se mi driv stavalo s nekvalitnima botama. spatne site. ale u tech oxfordek je mi to zahadou.
    PHULE
    PHULE --- ---
    BTW: Mozna budu vypadat za totalniho idiota...ale neda mi to a zeptam se:) Mam tri pary kvalitnich oxfordek, hrozne rad je nosim ale neuveritelne me stve ze ten blby jazyk se mi vzdy sveze na stranu a musim ho upravovat....je tam nejaky trik aby zustal vzdy uprostred ktery mi unika? :DDDD
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    FIONOR: Hm, to víceméně odpovídá dojmu, kterej mám od začátku - najednou jsi se platem, postavením atd. dostal do světa "dospělých" a máš pocit, že k tomu patří nosit kravatu všude, protože "čím víc formální, tím líp oblečený".

Nechci nic předjímat, ale tipoval bych, že za čas tě to přestane bavit, kravatu si necháš na odpovídající příležitosti a módní choutky si vybiješ nějak jinak (klidně třeba sladěním ponožek, svetru, kapesníčku a špendlíku v klopě).

A vsadím se, že slečny to ocení víc než "slušné oblečení" s kravatou ;)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    BOBASH: Tohle je evidentně věc rozdílného názoru a asi už se točíme dokola. Jak to tu popisuješ, tak to vypadá, že uvázáním kravaty se z toho cool neformálně oblečeného týpka s rozhalenkou stane hrozně upjatý Forrest Gump rozjímající nad vlastní důležitostí. A ano taková představa působí komicky.

Ale podle mě je to nesmysl. V tomhle se prostě neshodneme. Ten, kdo bude upjatý s kravatou, bude i bez ní a naopak.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    tohle je treba podle mne supr kombinace

KOUDY
    KOUDY --- ---
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    Jinak za mě - normální oblečení pro "běžný" situace:

Už i světlej oblek s kravatou je imho mimo společenský příležitosti nebo práci moc...
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    FIONOR: S tím egem to tak slavný nebude, když už tu ten nadprůměrnej příjem zmiňuješ počtvrtý ;)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    FIONOR: Ale "vypadat jak nejlépe dovedete" neznamená, že budu chodit do sámošky ve fraku.

Obávám se, že pokud je člověk gentleman té úrovně, která vyžaduje, aby na jakoukoliv společenskou příležitost nosil oblek s kravatou, tak by především neměl lýzt do kina (alespoň ne do normálního multiplexu) a měl by trávit čas na akcích hodných gentlemana, jako jsou operní a divadelní představení, bankety, plesy a podobně.

Je pravda, že je to možná ovlivněný tím, že si už dneska pod pojmem "kino" automaticky předtstavím multiplex - a představa, jak v multiplexu mezi stádem, požírajícím pražené obilí, sedí týpek v obleku a s kravatou a tváří se, že je to oblečení vhodné pro tuto příležitost, mi přijde hluboce komická.

A ještě by mě zajímalo, jak dojde k tomu, že se z člověka, ochotného nosit tak příšernou věc jako je metalistické tričko, vyrostě někdo, kdo má nutkání nosit oblek s kravatou i na cestu do fitka?
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    T_Y_L: Zásadní detail - já netvrdím o nikom, že vypadá jako pitomec, jen, že si tak někde bude připadat, nebo z něj budou mít ostatní takovej pocit.

Problém s kravatou je, že působí hrozně upjatě - kravata vs. bez kravaty je mnohem větší rozdíl než třeba džíny a sako vs. oblek s rozhalenkou. A následkem toho působí upjatě i ten člověk - myslím, že to přirovnání k Forrestu Gumpovi má něco do sebe, člověk, beroucí si na představení v kině kravatu, mi toho Forresta trochu evokuje.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    T_Y_L:
    1) Také čerpám spíše ze vzpomínek... V multikině jsem byl naposled někdy v roce 2007 a jinak chodím prakticky výhradně na "alternativní" promítačky (kino Utopie), nicméně vzhledem k začlenění multikin do velkých nákupních center nelze přehlédnout, kdo dovnitř proudí...

2) To patrně ano - otázkou je, zda alespoň trochu Fionorovým směrem?

3) Mno... Dotyčný tam nutně bude nenápadný jak sáňky v létě... I když to by spíš chtělo cílený experiment...

4) Jj... Dopnutou košilí, kravatou, upjatější střihem/materiálem obleku... Prostě bude vypadat mnohem, mnohem upjatěji než týpek v modrém, nebo jinak výrazném (co jsem kdysi dohledal, tak blejzry snad prý byly i vozorované v zářivých barvách a monobarevnost u jednotlivých sportů a "civilního použití" přišla až mnohem později - žel, teď se mi to dogooglit nepovedlo :( ) blejzru a bílých/béžových kalhotech a světlé košili s rozhalenkou - mno, možná klidně i motýlkem...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam