KALIBAN: Všeobecný úpadek morálky společnosti v chování, ve vyjadřování, ve vystupování i v oblečení je prostě fakt. Každý může dneska nosit to co se mu líbí a přijde mu adekvátní situaci. Bylo by to v pořádku, kdyby se lidi nebáli ukázat svůj vlastní vkus. Mě zase přijde škoda jít do divadla s mikinou s kapucí a kšlitovkou nebo do kina na premieru českého filmu v teniskách - takové oblečení není důkaz vkusu, věřím že většina lidí je prostě líná se převlíknout z civilu do něčeho slavnostnějšího. Ale to je holt každýho věc. To, že lidi nenosí kravaty mi přijde škoda, na druhou stranu o to líp vypadá člověk který si jí pak vezme. Před 100 lety bylo normální nosit klobouky. Mě tenhle zvyk chybí. Mám jich několik a občas si nějakej vezmu. K dlouhému kabátu se perfektně hodí a nevadí mi, že je to na dnešní dobu už extravagance. Motýlek je v dnešní době už také extravagantní a kdyby ho nenosil pan Kníže, který byl v poslední době tak často v médiích tak by na něj už mnozí úplně zapomněli. Možná se to zapomnění stane brzy i s kravatou. Doba se mění, ale když chce někdo při slavnostní příležitosti vypadat jako gentleman tak není lepší vohoz než oblek. A nemusí to být zrovna svatba, pohřeb nebo inaugurace prezidenta. Vzpomínám na svoje návštěvy New Yorku kde konformita znamená úplně něco jiného než tady v té naší malé kotlině. Tady si člověk co není zrovna teenager vezme něco barevnějšího a už na něj lidi blbě čumí. Jasně, že v bankovní čtvrti je to tam taky samej kravaťák, ale na ulici co člověk to originál vkusu. Lidi se nebojí dát volný průběh své představivosti a ukázat svůj vkus. V Praze mám někdy pocit, že potkávám pořád ty samé holky a nebo několik typů těch samých chlapů.