• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Já mám lesklou pleš, po obvodu hlavy 1 - 3 cm zbytky chmýří a jak se to ženským líbí! Jo a stříhá mě přítelkyně - strojkem za 150 Kč, už asi sedmým rokem (myslím ten strojek).

Což mě vede k otázce - na tu holou hlavu mi často fouká, prší nebo svítí slunce. Můžu být klidně jenom v košili, ale na hlavu něco potřebuju prakticky celoročně. K obleku to vidím na klobouk (a ten mi můžete také doporučit), ale co mi poradíte ke casual stylu typu džíny + košile nebo černé kalhoty + košile bez saka? Čepic jsem vyzkoušel hromady, našel jsem slušivé k tričku nebo mikině, ale netuším co slušného k výše popsanému poloformálnímu pracovnímu oblečku kancelářské krysy...
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    FIONOR: Já také nosím dlouhé vlasy (cca po lopatky) a to co píšeš jsem rovněž nepozoroval. Bude to hodně o vlasech s těmi svými nemám problém ani s váhou ani s tím, že bych s nimi musel trávit hodiny péčí o ně, nebo je fénoval. Žádnou nesvobodu kvůli nim nepociťuji (s výjimkou toho, že občas trochu ucpávají odpad :-)).
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    Ruku na srdce. Fakt se vam to u chlapu libi? Ja osobne miluju kratsi nebo kratky vlasy i u zenskejch ale u muzu mi to prijde jako vrchol nevkusu. Proste asi jako komiksak ze simpsnu..
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FIONOR: Asi jsi někde dělal zásadní chybu... Mne vlasy nebrzdí vůbec nijak...
    Je tedy fakt, že sport je u mne redukován na in-line, sprint na metro :D, občasnou cyklistiku, občasný snowboarding a občasné plavání... A nahodile i nějaký CQC trénink či střelba... Nicméně ani z těch zbývajících sportů mne nenapadá, kde by to mohl být problém...
    Fén nemám, nepotřebuji... Umeju, rozčešu, zapletu a jdu... Meju každý den, nejhůř obden, přeplétám denně... Celkově jsem ráno ve sprše, potažmo koupelně, asi 20 minut...

P.S.: Až do 3.7.2007, kdy se se mnou po 11 měsících rozešla tehdejší přítelkyně, jsem měl vlasy "na otroka" taky...
    Zhruba jako v roce 2005 - zcela vlevo... Fotku z té doby mám stále na řidičáku...
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    OTROCI !!

COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MISMAS: Pravda.. Ubývá mužů, přibývá otroků.. :-D
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    MISMAS: kontakt máš ve zprávě.
    MISMAS
    MISMAS --- ---
    COMODOR_FALKON: časy se měěěnííííí...:D
    MISMAS
    MISMAS --- ---
    KANAREK1: Hele, to mě zajímá! Já jsem ten člověk, co ví přesně jaký střih chce, ale tady v praze mi to už několikrat (s prominutím) posrali - zuby a jiné nádhery od kadeřic věku i cca 50 let (od kterých bych čekal alespoň základní schopnosti stříhání).....

naposledy jsem byl sice docela spokojen, ale není to jako moje kadeřnice doma (ostříhá 4 chlapy do hodiny a bere si 50-80kč) a je výborná....

byl bych rád, kdybys nasdílel kontakt na tu svou, jestli je opravdu dobrá!:)
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    NOGEEK: jasný, to asi bude chtít opravdu zainvestovat a zajít za nějakým kvalitním, který bude umět poradit. Pravděpodobně ti doporučí to co teď nosí většina pánů - sestříhané strany a nahoře delší. To sluší skorem každému, stříhá se tak v různých obměnách odjakživa, tak co řešit :)
    NOGEEK
    NOGEEK --- ---
    KANAREK1: když ja poradne nevim co chci
    MARI
    MARI --- ---
    NOGEEK:
    Hair Area - New Style For Your Life
    http://www.hairarea.cz/
    doporučuju kadeřnici lenku (byla jsem pak ještě u vendulky a taky fajn) a maximální spokojenost. poradí, popovídají si s tebou, aby zjistili, co tě zajímá, jakou máš představu nebo co by ti třeba sedlo. pánské i dámské stříhání, v ceně i kafe (voda...) a masáž hlavy. krátké vlasy za 480,-.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    he, já si něco odkoukám většinou v Anglii, případně si to pak najdu na nějakým obrázku a jdu za kadeřnicí, která mi to střihne za 80 Kč (jsem z Prahy také :) ). Jistě není to s masáží hlavy, bez sklenky whisky, bez holení břitvou, ale to když si jdu stříhat hlavu nepotřebuji :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    COMODOR_FALKON: Jo, anticke Recko, to je ideal gentlemanstvi!
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FIONOR: Nespletl... Tenhle otrok pomáhající zvracet svému majiteli má možná ještě víc cm...
    Svobodní občané dle dochovaných kreseb mívali kratší vlasy pouze tehdy, pokud měli alespoň plnovous (otrokům zapovězený)

A typicky vojenské jednotky mívaly vlasy dlouhé, obvykle pravděpodobně cca po lopatky, případně ještě delší.
    Analogicky platí i pro severské národy - thrall (otrok) měl vlasy i vousy vyholené, nebo velmi krátké, ostatní dlouhé a pravidelně vyčesávané & zaplétané (to samé vousy)

MISMAS: Nee... Já nosím vlasy zapletené do copu - jen tak poloviční délky, než má ten voják úplně vlevo.

SWIST
    SWIST --- ---
    COMODOR_FALKON: Taky mě tahle otázka napadla. Už delší dobu přemýšlím že by to chtělo nějakou změnu a né to nechat jen tak růst a jednou za rok to vzít o 20cm..
    MISMAS
    MISMAS --- ---
    COMODOR_FALKON: říká mánička...:D
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Tak mne napadá, když to tak čtu - má někdo z vás delší vlasy...?
    Nebo jste všichni ostříhaní "na otroka" ? (cca 0-10 cm)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    NOGEEK: Milan Georgiev (www.nelaamilan.cz) - naprostá spokojenost vždycky a bez výjimky, fakt si vyhraje. cena okolo pětikila
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    ja nevim., v praze bydlim snad 8 let., ale ze tu dobu sem tu byl u holice jednou., presne za 500 nejakej klier., a od ty doby chodim zase jenom v plzni kdyz sem tu na navsteve., .. jeden cas kdyz byl v praci takovej hype., pred par lety a par lidi zacalo chodit k mechurovy., tak sem to zvazoval., ale nakonec plzen za dve kila a pohodicka..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam