• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KALIBAN: Jak jsem napsal, ve 21. století se zdá být OK již vše...

"a rict ze kdyz mam na sobe kosili + tilko nebo tricko je jako kdybych mel na sobe dve tilka je dobrej ulet fakt."
    To není žádný úlet, to je prostě fakt. Košile je spodní prádlo. Původně suplovala to, čemu dnes slouží tílko a trenýrky, později už jen tílko, a posledních cca 100 let už se nikdo nepohoršuje nad její viditelností a toleruje se i cpaní vrstev pod ni, které suplují její funkci (košile se nosila proto, aby bránila propocení saka.)
    Pěkný článek na toto téma vyšel v Gentleman's Gazette, kde je hezky napsáno, proč by gentleman (narozdíl od dělníka) měl tričko pod košilí raději vynechat.

MARTIK: Viz výše + tebou načrtnutá řada reálně nefunguje. Jak bys do ní třeba zařadil smoking..? Tam je vrstev méně, než v trojdílném obleku...

A obecně - průhledné košile nemají v šatníku co pohledávat. Průhlednost je známkou nekvality materiálu, resp. materiálu šizeného. I velmi vzdušná košile z kvalitního materiálu je neprůhledná - byť pak samozřejmě nebude mít visačku "Easy Care" a Tesco cenovku "199 Kč"...
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    COMODOR_FALKON: ne ze bych chtel nejak flamovat nebo tak... ale ja neziju ve dobe pred nevim jak dlouhem a sako na kosile nenosim temer nikdy. Nicmene i kdyz ano, tak mam pod kosili to bambusovy tricko. Ciste z pohodlnejch duvodu protoze tohle tricko v zime hreje a v lete chladi, v lete se v kosili proste potim a ty mokry skvrny kolem podpazi nejaky tutove mam pokud nemam tyhle tricka... je to neskutecne prakticky a jsou extremne prijemny.

a rict ze kdyz mam na sobe kosili + tilko nebo tricko je jako kdybych mel na sobe dve tilka je dobrej ulet fakt.

s nosem tilka pod prusvitnou kosili souhlasim.. to je hnus, nicmene prusvitna kosile a treba bradavky taky zadna lace... prusvitnou kosili nebrat
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MARTIK: To sice ne, já to jen vypsal jako tu mez, která by se neměla (teoreticky) překračovat...

Jinak co se týče toho, kolik % je vidět, tak je také nutné zohlednit, že hluboce vykrojená saka jsou svým způsobem novum. Dřív byla saka, resp. kabátce, většinou až ke krku a koukal maximálně límeček (který když už byl, tak často odepínací). Tedy s výjimkou žebráků, trestanců, atp. - pro ty to často byl jediný kus oblečení. To jsme ještě někde v 16.století. Pak se to začalo uvolňovat (byť spíš ve smyslu erotických gest), až ve 20. století už jednak byly košile tak krátké, že nemohly dále plnit funkci jediného kususpodního prádla, druhak už bylo přípustné jich ukazovat poměrně značnou část... Ve 21. se již zdá být OK ukazovat vše...
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    COMODOR_FALKON: o sundávání ani rozepínání jsem nepsal
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MARTIK: Právě proto by jsi si sako teoreticky neměl vůbec sundavat a ani rozepínat, nemáš-li pod ním vestu... :-D
    Jakkoliv konvence jsou dnes již podstatně volnější... ;)
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    COMODOR_FALKON:košile je spodní prádlo? Čili i když si to sako samozřejmě nesundám, tak i tak všichni kolem mně vidí dobrých 20% z mého spodního prádla? To mi nepřijde jako úplně správné tvrzení.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MARTIK: Kapesníček by měl ladit s košilí a kravatou/motýlkem, což ale neznamená, že by měl (či cnad dokonce nutně musel) mít stejnou barvu, nebo dokonce materiál, jako cokoliv z toho. Také záleží na ročním období - na podzim si můžeš dovolit víc (pestřejších) vzorů.

MARTIK: Tílko pod košilí je ZLO! :-D Možná je namístě si uvědomit, že samotná košile je spodní prádlo - tj. tílko pod košilí je zhruba totéž, co dvě tílka na sobě...
    Ještě "lepší" je nosit tílko pod průsvitnou košili... :-D

MISMAS: To jsem slyšel taky hodněkrát... (černý oblek, černý saténový motýlek, bílá košile, černé manžetové knoflíky, temně červený kapesníček, tuším stříbročervený odznáček v klopě.)
    Tak teď mám několik různobarevných motýlků, co jsou ručně pomalovány... :-D

MARTIK: Teoreticky - kdykoliv máš na sobě sako, něl bys mít i kapesníček...
    MISMAS
    MISMAS --- ---
    Pro post na zdi moc velký obrázek - taková inspirace, jak si vázat šálu!

9GAG - 11 Ways To Tie A Scarf
    http://9gag.com/gag/azbeK8Z
    MISMAS
    MISMAS --- ---
    MARTIK: To praktikuji docela běžně, holky "znakyně stylu" mi občas řeknou, že vypadám jak číšník ( měl jsem černého motýlka, bílou košili a černý oblek + ten bílý kapesníček)...

Já třeba občas ladím kapesníček s ponožkama...mám jednu takovou "ulítlou kombinaci"...a nosím to tak účelně, zatím to nikdo moc nesepsul:D
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    MISMAS: už jsem si na to zvykl, ale jak jsem to viděl poprvé, tak mi to připomínalo posrmkaný, zmuchlaný kapesník. Nebudu s tím experimentovat. Možná jen k čistě bílé košili bych se odvážil tam vložit bílej kapesník.
    NASTY
    NASTY --- ---
    MARTIK: Já nosím tílka pod košili vždy. Nemám rád pot na zádech, což se děje hlavně když někde sedím a pak se mi košile přilepuje a odlepuje. Ty neviditelný trička jsou taky určitě fajn a jistě i zvýší životnost světlých košilí, který vyřazuji zpravidla kvůli nevratným změnám barvy v podpaží. Zkusím je.
    TUILE
    TUILE --- ---
    MARTIK: termo tricko odvadi pod od tela do dalsich vrstev. Tohle by naopak melo ten pot nasat midto kosile.
    MISMAS
    MISMAS --- ---
    MARTIK: Jako nevím, ale tohle je podle mě ultimátní hnus...:D Je to jak pěst na oko:D
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    KALIBAN: čili jakékoliv lepší termotričko z nějakého outdoor shopu by mělo posloužit stejně?
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    MARTIK: kdy zbys to chtel zkusit.. tak ja nosim tyhle a jsou naprosto skvely co se materialu tyce...
    Trička pod košili - Bambusová Trička
    http://www.bambusovatricka.cz/6-tri%C4%8Dka-pod-ko%C5%A1ili
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    MARTIK: tílko je leda k prdu, potíš se v podpaží, kde tílko úplně nebejvá. tílko má funkčnost zhruba jako jégrovky, akorát neni tak praktický. potřebuješ triko, já mám sadu http://www.lepremier.cz/neviditelne-triko/
    a samozřejmě to pomáhá - případná vlhkost se nejprve zachytí v triku a pak teprve po nasycení pokračuje do košile. zároveň, připoužívání běžnýho (nelékárenskýho) antiperspirantu to brání vzniku velkých skvrn z hliníku nebo zinku na košili (vzniknou na triku)
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Prosím vás, má tílko pod košilí jiný důvod než, že trochu zahřeje? Pomůže třeba nějak při pocení (čili potí se tílko, košile zůstává bez skvrn)? Ještě jsem to nevyzkoušel, většinou je mi v obleku spíš tepleji, tak jsem neměl odvahu..
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    MARTIK:

:))

MARTIK
    MARTIK --- ---
    MISMAS: tak jasné, protože pak to zavání tím DIY řešením - ustřihneme kousek kravaty a máme kapesníček ze stejné látky.
    Občas zapnu Moravce a ten má ten kapesníček snad pokaždé výrazně jiných odstínů, než jakou má košili a kravatu. Ale možná se pletu.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MISMAS: No vzdyt to pisu.
    MISMAS
    MISMAS --- ---
    GHOSTSTALKER: Tak dle toho, co vím já, by se měl kapesníček primárně ladit s košilí...a samozřejmě musí sedět i ke kravatě/motýlku....ale údajně je velké peklo mít kapesníček ze stejné látky jako je kravata:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam