• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    FINSON
    FINSON --- ---
    SITH: Zkusl bych Marks & Spencer, a Baťa má teď vyprodej, tak třeba bys tam něco našel...
    SITH
    SITH --- ---
    kde byste si koupili hnědé boty k obleku s rozpočtem do 2k? u ECCO ted nakupovat nechci a jinde jsem si boty nekupoval
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FEMUR: Stejna zkusenost, celkem jsem u nich po slevach nechal asi 2500, v PC by to bylo asi 9 tisic...
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    KANAREK1: hh, jj brali to fakt hopem. dival jsem se na uctenku a po nakupu v hodnote 4000 jsme tam mel cenu 1100.. a to bylo jeste pred igelitkovou vlnou.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Kolegyně psala,jak to ten tie rack vzal z gruntu na konci:

"Přišla jsem náhodou k obchodu, který likvidovali.Rozdávali tam velké igelitky, které si mohl člověk naplnit a celé zaplatit jednotně jen za 200.- Kč. Byl to tenhle obchod: http://www.tie-rack.co.uk/. Značka TIE Rack London, asi znáte.Ještě jsem nikdy nic takového nezažila.Oni hned po nás rozebírali regály v tom obchodě"
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    JAKE_UP: To je přece ta nadsázka! :-)
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    GHOSTSTALKER: Čím máš podloženou tu horší kvalitu?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    GHOSTSTALKER: Tyve, jaká nadsázka?:D Kdybychom seděli někde v hospodě, tak to beru, poznal bych to podle intonace, mimiky, gest etc, ale jak to má člověk poznat podle textu?

Jinak podle mě to zboží jde stejně před centrálu v UK. Český obchod objednává svoje zboží z UK, tedy jsou to stejné výrobky.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    GHOSTSTALKER: Moje jsou v poho, mám jich od Lewina sedm nebo kolik. Ale musím říct, že všechny bavlněné věci, které jsem nakoupil v NYC, jsou kvalitnější - Američani používají agresivnější prací prášky a ty lepší značky to berou v potaz při výběru materiálu.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    GHOSTSTALKER: To je sice pravda, ale TML je "velka mala znacka" - kde C&A proda 1000 tricek, TML proda jednu kosili - je otazkou, zda by vyroba z horsich a levnejsich materialu neprodrazovala vyrobu jako celek. (ztrata/neexistence uspory z rozsahu, logistika)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    GHOSTSTALKER: Mam od TML cernou kosili - absolvovala asi 10 vyprani a zatim OK... Doufam tedy, ze vydrzi...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Samozrejme zalezi, co je to za kosile. Taky mam od Lewina nekolik bilych/svetlych, ktere jsou ok. Ale pak dve barevne, ktere po nekolika vypranich tu barvu zacaly ztracet.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GHOSTSTALKER: tak to je divný, já koupil před časem dvě, a obě jsou naprosto v pohodě, prány už mockrát
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    COMODOR_FALKON: Na druhou stranu, proc by tahle znacka mela byt jina? Kdyz mohou diskriminovat cenove, proc by nemohli i vyrobkove?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    UMIAKI: Vis, co je to nadsazka?

Jinak co se tyce kvality, tak minimalne z kosil jsem pomerne zklamany. Kupoval jsem zhruba pred pul rokem nekolik od Lewina (v CR:) a nekolik od Tyrwhitta (v UK) a zatimco ty od CT jsou stale jako nove, Lewinovske uz zacinaji byt pomerne oprane (dokonce i par nekolik let starych kosil od M&S vypada zachovaleji).
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    UMIAKI: Souhlas.. Mam takovy dojem, ze pujde o podvedomou dedukci na zaklade zkusenosti s vetsinou jinych znacek.. :-)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    GHOSTSTALKER: V tom případě se nabízí otázka, proč je osočuješ z toho, že český Lewin má horší kvalitu?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    byl jsem na Andělu minulý týden a reálně tam měli 20-30% a to zdaleka ne na všechno. jeden oblek za 50%, ale ne-slim fit a kdo ví v jakých velikostech, pak asi 2 s třicítkou a 2 s dvacítkou. zbytek za plnou...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    T_Y_L: No jeste je relevantni, zda to je sleva jako sleva, nebo sleva jako vyorodej - ptz v druhem pripade sice maji oblek za 3900, ale pouze v naprosto nestandardnich velikostech.

Co se tyce te kvality, tak nevim, jestli se to pro CR nejak sidi (nemam vedle sebe dva kusy, jeden porizeny v UK a druhy v CR), takze nemuzu potvrdit.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    COMODOR_FALKON: Na britském eshopu jsou také inzrované výprodeje. Nejlevnější oblek je tam za 149 liber (ale nejsem si jistý, zda se za tu původní cenu 500 liber někdy prodává - mám pocit že je to spíše taková ta stálá sleva) tzn cca 5 000 Kč.

Na eshopu českého tm lewin je nejlevnější oblek za 298 eur tj nějakých 8 200 Kč. Pokud mají 60% slevu na obchodě a dá se pořídit za 3900, tak jsme skutečně i o trochu níže než v UK.

Pokud tedy jde o obleky stejné kvality (což jsem se doteď domníval že jde).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam