• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KANAREK1: Proto jsem nakonec skoncil u obuvi, ktera sice neni "vysoce modni", ale certifikace by mela zarucit, ze mi nezrakvi nohy a vydrzi vetsi zatez..
    ...ale s 49...ja mam obcas problem i s 45/46, resp. s dostupnosti...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FIONOR: Ne, to mam ze zkusenosti lidi okolo..
    Zkus se zajit zeptat treba na www.e-stredovek.cz - tam ma 90% lidi vetsi zkusenosti s vlastnostmi a udrzbou kozenych podrazek, nez Ty kdy mit budes...
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KANAREK1: Jak už tady někdo psal, Loake dělá i boty s gumovou podrážkou, a to dokonce (oproti tomu, co jsem původně psal, neb jsem se blbě díval) i v top řadě Loake 1880.

Pokud chceš šplhat po ledovci a bejt stylovej, můžeš si koupit třeba tohle...

Loake English shoes
    http://www.loake.co.uk/loake-1880/boot/hyde.html
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    COMODOR_FALKON: už jsem tu myslím říkal, že s botami díky velikosti 49 mám celkem problém. Nějaké elegantnější je složité sehnat. Teď nosím camel active, které nejsou co do vzhledu úplně špatné, ale kvalita není úplně 100% (možná i proto, že hodně chodím má podrážka u paty nebo špičky tendenci se odlepovat). V Londýně mi bylo řečeno u Loake, kde bych si vybral, že dělají i moji velikost, tak o tom přemýšlím. Kupovat ale botu za větší peníz, která nezvládne "obdenní" několika hodinové procházky po městě je zbytečné. Zase nechci rezignovat z člověka, který šplhá po ledovci v saku a polobotkách :))
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KANAREK1: Tak kozena podrazka a asfalt, to obecne moc dohromady nejde...
    Resp. na asfaltu se rychleji odira, na kocicich hlavach po desti mirne klouze.

Osobne mam synteticke podrazky a stejne, kdyz vim, ze toho asi nachodim vic, radsi volim dziny a "kecky" (cerna kuze + textil, od Prabosu, predtim jsem mel Prestige)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    TUILE: To si spíš objednám jedny a když mi nesednou, tak je vyměním...
    TUILE
    TUILE --- ---
    BOBASH: zmer si nohu a nech si poradit jejich zakaznickym servisem
    Oni ti i stelku klidne premerej

A nebo si objednej dvoje a pak jedny vrat.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    Oukej, to tím pádem nemýlím-li se vyřazuje téměř celou řadu Loake 1880 (nebo úplně celou). Jsem trochu v pokušení si koupit Morrisony, ale semišová bota s oranžovou podrážkou asi není úplně to, co by si měl člověk pořizovat jako první kvalitní boty.

Fakt se mi líběj ty níže linkovaný oxfordky od CT BOBASH:, ale mám trošku vítr z online objednání bot, zvlášť když o CT všude na fórech čtu, že jsou v daný velikosti většinou větší než jiný boty...
    HORKY_KAFE
    HORKY_KAFE --- ---
    FINSON: nech si je okovat
    FINSON
    FINSON --- ---
    BOBASH: Osobně s tím nemám zkušenost, nějak se mi ta kůže nechce zkoušet. Správné oxfordky samozřejmě mají být na kožené podrážce, ale jelikož kůži, která na podrážce něco vydrží, údajně naposledy viděli zvědové někdy před 30 lety, tak to coby sprostý kmán neřeším a botky nosím na podrážce gumové...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Loakema take boty s gumovou podrazkou, treba Ledbury. A kozena podrazka fakt na celodenni chozeni neni.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    FINSON: CT má i nějaký s gumovou podrážkou. Může to dávat větší smysl? Nebo když "pořádný" polobotky tak jedině s koženou?

http://www.ctshirts.co.uk/...shoes/Brown-Portobello-Oxford-shoes?q=gbpdefault||md014brn|||||||||||||
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    To mě Finson přivedl ještě na jednu otázku. Kdo má zkušenosti s těmito lepšími značkami. Osobně hodně rád chodím po městě a troufnu si říct, že toho nachodím nadprůměr. Vydrží tedy takové boty větší nápor nebo se počítá, že když chci celý den chodit venku, tak si mám koupit kecky? :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    Ať už M&S (mám a můžu doporučit) nebo "lepší" značky, pozor na boty s koženou podrážkou. Četl jsem nepěkné zkazky (z první ruky) zrovna o té britské řadě Loake - ta podrážka prd vydrží, po 3 týdnech sedřená na špičce až na šití. Nicméně dokud se nerozedře i ta nit a bota se neotevře, Loake to jako reklamaci neuzná. Jinak pohodlí a vzhled těch bot všichni majitelé chválí.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Co se týká bot z Anglie. Pokud bych vybral špatnou velikost, nebude problém poslat je zpět a vybrat velikost jinou?
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    GHOSTSTALKER: Barkery jsou ještě dražší než Loake, co jsem koukal. A Loake by byly cenově ok, kdyby u nás někdo prodával jejich levnější řady. Co jsem koukal na Le Premier, tak mají skoro všechno z řady Loake 1880, která je sice asi lepší a vyrobená skutečně v Anglii, ale taky obvykle stojí 6k+, což je na mě (alespoň zatím) trochu silná káva.
    TUILE
    TUILE --- ---
    BOBASH: marks and spencer taky umi bejt rozumna kvalita za rozumnou cenu
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BOBASH: Barker, nicmene rozhodne ne od toho Zida, co je prodava v CR :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    Tak od tašek zpět k jinému oblíbenému tématu - boty. Jako čerstvý třicátník si chci poprvé pořídit boty hodné gentlemana, místo polobotek od baťi, co v nich chodím teď.

Požadavky:
    Kožené polobotky, spíš lehce casual než úplně formální (oblek nenosím, neb nemám kam, typicky chodím v džínách a saku), asi hnědé, design bez výstřelků, co "nevyjde z módy". Zatím se budou muset střídat s "podřadnýma" botama, než se odhodlám utratit peníze za další, ale vzhledem k tomu, že většinou pracuju z domu to nebude zas až takový problém.

Automaticky jsem se jako první podíval na Loake, asi bych si i vybral, ale zajímá mě, jestli jsou nějaké rozumné alternativy (a kdyby byly o něco levnější, asi bych se nezlobil :)).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam