• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    UMIAKI: Obě kombinace úplně v pohodě. Tvídový sako bych si vzal i k těm šortkám. Ale v tom případě bych zastrčil košili ;-)

Ad jeans+sako - záleží hodně na látce. Nepraný denim v tmavé modré/černé nemůže urazit...
    FINSON
    FINSON --- ---
    COMODOR_FALKON: Tak potom mi dávají smysl i na zimu.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FINSON: Soucasna inkarnace tehle bot ale pochazi ze sportovnich marin a jejich ucelem je, aby lodnici neumyslne neopousteli palubu tak casto...
    FINSON
    FINSON --- ---
    COMODOR_FALKON: Kalhoty měl až na ty boty, takže jestli měl nebo neměl ponožky, nebylo vidět... Šlo mi spíš o to, jestli vidíte smysl v letních botách v kombinaci se zimním kabátem, ale teď mi došlo, že jsem kdesi četl, že ty boat shoes vznikly u Vikingů, a ti... vlastně počkat, oni dělali výpady hlavně na jih, byli i v Africe... jsem z toho volaký zmetěný...
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    jj, vyloženě nevkusnej trapas...

MISMAS
    MISMAS --- ---
    UMIAKI:
    BOBASH:

Jeany - proč?! Já teda nevím, ale mně příjde kombinace jeanů a saka v jakékoliv podobě nehezká.
    Lidi si to zvykli nosit, ale v době, kdy je nepřeberný výběr kalhot z bavlny slušných barev je to podle mě trošku prasárna...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FINSON: Tak obvykle se nosí na boso... Ale pokud je nositel dostatečně otužilý...
    FINSON
    FINSON --- ---
    Dneska jsem v metru viděl šedé plátěné kalhoty, šedé boat shoes a klasický černý kabát.
    Nejsou boat shoes náhodou spojeny s teplým počasím?
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    UMIAKI: 1) Nevim, šortky prostě nenosím, takže jsem nad tím nepřemejšlel.
    2) Se lněným nebo manšestrovým sakem je to moje nejtypičtější oblečení (nikoliv pracovní, pracuju doma, takže ideálně v županu :)).
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Ty jo:) Tak jsem mimo ;) Stejně se mi to líbí, takže to budu někdy nosit.

Ale řekněte mi jak se díváte na tyhle dvě kombinace (neříkám, že je nosím):
    a) chinos šortky + košile
    b) chinos/jeans + košile + tvídové sako

Ale pozor! Obojí s košilí ven z kalhot!
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    UMIAKI: Vim, ale pak jsi to oduvodnil barvou... Nebylo tedy zrejme, ze hlavni je hladkost, nikoliv barva... :)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    COMODOR_FALKON: Psal jsem hladké bílé košili, tzn. třeba popelín. Oxford apod. není hladká košile.
    JAFROST
    JAFROST --- ---
    FIONOR: taky záleží na kom a jakej střih a co k tomu... takhle to generalizovat, no nevim, je to vec osobniho vkusu a muze to vypadat dobře / blbě / neutrálně.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    UMIAKI: Bile/modre kosile mohou byt i vzorkovane vlivem odlisneho tkani...
    Ten vzorek neni prilis vyrazny, ale je tam, narusuje tu jednolitost..
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    A brýle klukovi nikdo nepomluví? že se o něm vůbec tolik bavíte:-)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KAZUO_KIRIYAMA: Protože bílé/modré košile prostě vypadají dobře! Zas to není důvod proč vypadat každý den stejně... tak si to rád někdy oživím kravatou/motýlem.
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    UMIAKI: otázkou zůstává, proč mít na sobě bílou/jednobarevnou (s výjimkou černé) košili bez saka/blazeru.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Kravata/motýlek se přece nosí, protože prostě chcete nějak oživit bílou/šedou/modrou jednobarevnou košili... Podle mě chlap v dlouhých kalhotech, v bílé košili bez saka vypadá jakoby mu něco chybělo... takže jediný způsob jak mít na sobě bílou košili je buď se srolovanými rukávy nebo s kravatou... Samozřejmě mluvím o hladké bílé bavlněné košili (ne lněné) a o slim kravatě. Kombinace šortek + košile s kravatou mi přijde úchylná.
    Navíc, já kravatu nemusím nosit každý den do práce - kdybych musel, tak si ji večer asi vzít nebudu chtít, protože mi to bude evokovat "uniformu" - takže vás naprosto chápu ;)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KOUDY: Hodně slizce vypadající hipster...
    S čímž souvisí i to, že ačkoliv kravata bez saka vypadá dost divně (a když tak někoho vidím, tak se mi vybaví backofficové osazenstvo bank, pojišťoven nebo tak něčeho), v tomhle případě je to prostě hipsteřina - jen další z mnoha přešlapů, kterých si je dotyčný nejspíše jen matně vědom, ale dělá, je, protože je to trendy...

Jinak ty kecky jsou fakt strašné... Jakkoliv proti keckám a obdobným typům bot ke casual oblečení nic nemám (taky jedny nosím)
    MISMAS
    MISMAS --- ---
    AHASVER: Já mám zase problém s jeanama, to radši "seprané" béžové něco :D je to asi o osobním cítění:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam