Já nevím.. Chápu, že jsou nějaká obecná pravidla a džíny tam spíš nespadají, ale to "gentlemanství" je podle mě v něčem jiném. Třeba pánové z sharpfolks.cz se mohou obléct přesně dle příručky a pořád jim čouhá sláma z bot. A pak potkáte na ulici někoho v podobném outfitu, jaký dal níže UMIAKI a sedne mu to. (Ale ten borec na fotce to moc nosit podle mě neumí. A ty konkrétní džíny nic moc - hlavně kolem rozkroku).
Globální odmítání jeans mi připadá, jako když si někdo načte základy kompozice fotografie a pak sebevědomě odsuzuje všechny fotky, kde není fotografovaný objekt umístěn dle pravidel zlatého řezu (třeba uprostřed).
Tohle zrovna píšu ze služebky. Na meetingu potkávám lidi bez kravaty, lidi v košili s kapsičkou (brr), lidi bez kapesníčku do saka. Lidi ze Švédska, Francie, Španělska, Německa, Belgie. Po práci dorazí na večeři všichni bez saka, někteří vyhrnou rukávy. Prostě všechno špatně.
Ale naprosto každý z nich umí správně držet vidličku, každý umí používat ubrousek, každý jí kulturně, každý vede inteligentní a přátelský hovor na úrovni a na konci se všichni předhání v tom, kdo zaplatí alkohol.
A tím jsou v mých očích skutečnými gentlemany.