• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DEMONOFANARCHY: Klobouk neberes v potaz proc...?
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    MERTLAS: tak lidi se to nemají od koho naučit, když i hlava státu by tam byla schopna přijít v teplácích, kdyby to bylo na ní.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    ten vedlle rence mel smrnc! primo elegan...
    MISMAS
    MISMAS --- ---
    Kryl, Bílá i padlí čeští vojáci. Zeman vyznamenal celkem 33 osobností - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...94807_domaci_jav#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6

Copak si myslíte o odění přítomných mužů na předávání státních vyznamenání?
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    FARFELOO, MISMAS, MISMAS:
    hele nejsem doktor/biolog, takze sorry za nespravnou formulaci..
    Vzhledem k tomu ze sem mel otravu botulinem a vsude na internetu se pise ze botulotoxin je toxickej, tak sem cerpal z techto informaci. Fakt sem nikde nenasel, ze botulotoxin je lecivo. To s tema ostatnima jedama souhlasim, jen mi botulotoxin neprisel jako zarnej priklad.

Takze pokud je to jak rikas, omlouvam se za mystifikaci, ale nemam k tomu tvymu tvrzeni zadny podklady a vychazel sem jen z informaci ke kterym sem se dostal a dostane vetsina laicky verejnosti.

Pokud mi doporucis knizku o mikrobiologii kde jsou treba tyhle jedy nebo procesy popsany, budu jedine rad :)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    LUBANCZ: je pravda, že to má to "toxin" v názvu :-)
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    MISMAS: botulotoxin neni lecivo. Je to smes bakterii z Clostridium botulinum, a je prudce jedovata. Coz dokazuje nekolik zprav o "nepovedenem" liftingu kdy obeti zemreli nebo trpeli otravou krve. Neco si o tom precti http://en.wikipedia.org/wiki/Botulinum_toxin.

Samozrejme pri spravnem pomeru te nezabije ani kyanid (viz mandle), ale nevidim duvod doporucovat neco co ma vetsi pravdepodobnost poskozeni organismu (botulotoxin) nez neco co nema konkretni prukaznost poskozeni (driclor, deodorant).
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    MISMAS: nejak sem tvou odpoved nepochopil.

Uzivani kosmetickeho pripravku (driclor, deodorant) dle pravidel , ktery sice obsahuje zdravi skodlive pripravky (ackoliv nejsou neprokazane) vs. tebou doporucovany botulotoxin, ktery patri mezi nejsmrtelnejsi a nejucinnejsi jedy na planete?
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    CORNHOLIO: já s tím tedy zvláštní problémy nemám, ale můžu doporučit tuhý deodorant clinique happy for men. Velice dobrý
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    MISMAS: pises ze driclor neni zdravej a doporucis botulotoxin? :DDD

Jinak ano, driclor neni extra zdravej, ale neni to tak strasny jak strasis. Sice obsahuje 20% hexachloridu hliniteho ale jednak nemas potni zlazy jen v podpazdi ale po celym tele a druhak klasickej deodorant, obsahuje 9-12% ale pouzivas ho denne.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    CORNHOLIO: hliník a další chemický látky, který jsou v antiperspirantech obsažený, na sebe jednak vážou část potu, který by tkaninou normálně prošel, ale protože je "hustší", tak neprojde, jednak jsou kyselý a v reakci s horkou vodou nebo pracím práškem (tj. při běžném praní) spustí chemickou reakci, která vede k odbarvení/zabervení tkaniny
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    MISMAS: díky, ale tohle bych dost nerad:) Nakonec ono nejlepší bude se spíš poradit s dermatologem... Každopádně díky za rady!
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Díky, vyzkouším. Na těch podtričkách se ten hliník projevuje jak přesně?
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    MUI: driclor, samozřejmě. používám v létě, protože si nechci ničit podtrika hliníkem
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CORNHOLIO: u nás to kolega s podobným problémem řeší ještě nátělníky (s rukávy) a po obědě mění košili za čistou
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Mám jeden dotaz, říkal jsem si, že to zkusím tady, možná byste mi mohli poradit. Má někdo z vás taky problémy s pocením?:) Já se bohužel potím dost a odnáší to trička i košile. Zpravidla pokud se ráno osprchuju a použiju antiperspirant, během dvou-tří hodin mám v podpaždí mokré skvrny, jak na tričkách, tak i na košilích, a rád bych, aby mi oblečení vydržely aspoň do večera... nehledě na to, že se takhle celkem ničí a po roce je tričko na odpis. Takže než se zajdu poradit za dermatologem, zkouším to tady. Máte zkušenosti s nějakým spolehlivým antiperspirantem, případně řešíte někdo podobný problém? Jak čistíte opakované propocená trička, kdy po čase už vznikají v podpaždí skvrny?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MARTIK: Jen pulku a to jeste tu spolecensky akceptovanou... :-P
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    COMODOR_FALKON: synku vidím tvoje spodní prádlo!! bacha na to!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KANAREK1: všude jsou zkurvení trpajzlíci co kradou ponožky a strkají náboje do pušek, tedy pokud si ji pustil z ruky - zkontrolovat :)
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    tak já věřím, že člověk, co si něco takového pořídí by nemířil pokud by tam byly náboje a věřím, že se to dělalo jen pro fotku. Chtěl jsem jen tak rejpnout :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam